Cratiti, oale si tingiri- discutii pe marginea lor

Discutii libere pe orice tema

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 12/11/2007 04:55

deci .. ce cauta C la amestecat in ceaun ?? :P

Thea capacul de la oala mea de tuci ( care e smaltuita si seamana mult cu cea a Simonei sau cu cele din limkul dat Adrianei ) nu e de tuci .. e un capac normal .. dar e ok .... Fundul oalei e drept nu se balabane ... noi in Ro avem si tuci cu fund rotund, cred ca e vechi ca si mine .. ca eu de cind am facut ochi mi-l amintesc in casa .. si apoi unul mai nou cu fund drept ...

Despre oala minune .. eu zic asa:
- sa aibe fund dublu ( gros) e ff important
- sa aibe garnituri bune,... te uiti la ele sa nu fie cu defect .. ca mai mult nu poti face hahah
- sa aibe sistem de sigurana cind se inchide sa nu se deschida oala pina nu se raceste .. or avea toate nu stiu .. asa ca zic sa te uiti dupa asta ca e important
- si mai zic sa aibe o carticica cu explicatii cit mai completa -- dupa mine alea care suint scrise mai in bataie de joc .. 2 vorbe sunt precis de proasta calitate .. am ex microundele mele ieftine care aveau o carticica de mai mare risul ...

uite oala mea si de ieri si a Gabrielei ...
http://www.malldock.it/marche.php?idmar ... .249.72.20

Aeternum nu e chiar cea mai tare firma ( aia e ... nu mai stiu cum ii zice .. offffff) dar e o firma serioasa de citeva zeci de ani in domeniu ... a mea are 5 l .. mai mica e prea mica dupa parerea mea si eu gatesc pt 2 persoane adica 2 portii .. nu fac decit ff rar ceva care sa se manince si miine ...

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 12/11/2007 06:47

Gabriella scrie:Adry, daca mergi in Romania de sarbatori poti sa iti iei chiar siun ceaunel de tuci. mama mi-a luat, in vara, un ceaun de tuci tiganesc cu coada. a platit vreo 200.000 lei vechi dar e atat de practic de nu ma mai dezlipesc de el. dupa ce ca soacra-mea mi-a facut cadou un set de oale de inox cu capace smechere care masoara temperatura, eu tot mai prietena sunt cu ceaunul meu :wink: .
C. mi-a spus ca mai am putin si fraternizez cu amici rromi =)) =)) =))

Sunt perfect de acord cu tine! Tuciul e un bun conducator de caldura si mancarea se coace in mod uniform! Cea mai buna tocanita pe care am mancato in viata mea la ceaun era facuta! Sau puiul la ceaun :buuun: :buuun: :buuun: ?

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 13/11/2007 08:38

Crista, pai C. e mai rau decat o soacra cand eu gatesc. mereu vine sa imi dea sfaturi cum sa fac :badday: :badday: :badday: ca si cum de fiecare data e pentru prima oara cand gatesc :badday: :badday: :badday:
cand gatesc eu si el e acasa mereu isi baga mainile si nasu' in oalele mele

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 13/11/2007 09:38

Multumesc Crista , o sa caut asa o Kukta cum ai scris tu , cu explicatzii si o sa fiu atenta si la garnituri , de max 5 litri; si eu gatesc aproape zilnic si cred totusi ca o kukta mai mica de 3,5 litri mi-ar trebui .

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 13/11/2007 09:40

crista scrie:
uite oala mea si de ieri si a Gabrielei ...
http://www.malldock.it/marche.php?idmar ... .249.72.20

Aeternum nu e chiar cea mai tare firma ( aia e ... nu mai stiu cum ii zice .. offffff) dar e o firma serioasa de citeva zeci de ani in domeniu ... a mea are 5 l .. mai mica e prea mica dupa parerea mea si eu gatesc pt 2 persoane adica 2 portii .. nu fac decit ff rar ceva care sa se manince si miine ...


Cristina...este cumva Lagostina?
Cred ca-i cer si eu lui Mos Craciun, sa-mi aduca o oala cu presiune. :wink:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/11/2007 10:22

da aia de firma e lagostina .. mersi Nico ... nu imi aduceam aminte si imi era lene sa gugalesc hahahhah

uite aici pe cookaround se vorbeste de oale din astea
http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=6831
si retete multe
http://www.cookaround.com/yabbse1/forum ... .php?f=121


THEA eu nu iti recomand mai mica de 5 l pt ca in ea poti face si alte lucruri .. de ex intr-o zi calduroasa de vara cind nu ai chef de cuptor poti coace o budinca, sau o crema de zahar ars ..budinca de carne ( ala de se numeste polpettone aici )... chiar si roastbeef-ul care e lungutz...sa iti intre si un cos din ala metalic pt fierbere la aburi ... deci in 3l nu intra mare lucru .... in asta care nu e ff mare insa chiar dc 5 l iti par multi ... pui apa / lichid cit vrei .... ...


Gabitza sa o stapinesti sanatoasa oala ... ma bucur ca esti multumita ( am citit prin alte subiecte dar dc tot raspundeam aici m-am lipit si cu urarea pt tine :hug: )... Acum putem sa ne impartasim sfaturi si parerei despre anumite produse ... eu de ex cumpar carne pt bollito , punte di petto sa o alegi cu carne de obicei cea care arata ca o fritura si nu carnea pt bollito aia mai stil ciolan / pe rotund, cilindric.. cea plata are carne si grasime ff putin os sau deloc chiar ... grasimea ramine in supa o parte iar alta se face moale si buna la gust .. Cara stie ca ea mi-a deschs ochii mai demult cind eu nu stiam dc sa o arunc sau sa o maninc =)) ( grasimea )....

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 13/11/2007 11:08

crista scrie:

ps
la mine un morcov se fierbe in 10 min maxim si adevarul e ca dc l-am tinut mai mult nu puteam sa il ating fara sa nu se striveasca era ca un unt moale .... :(



aseara am avut vreo 3-4 morcovi si 1/4 de telina radacina in supa din care am facut putina salata de beof doar pentru mine (C. nu mananca ) atat morcovii cat si telina erau in stare solida chiar daca au fiert 20 de minute . in momentul in care oala a inceput sa "fluiere" am dat focul la minim , cu toate astea carnea era bine fiarta. unde mai pui ca eu carnea am pus-o direct din congelator in oala pentru ca mi-a venit ideea cu ce sa gatesc destul de tarziu.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/11/2007 11:27

deci e dupa morcov ....

GABITZA .. nu uita ca timpii se masoara de cind se ridica siguranta .... tzimburushul ala de blocheaza deschiderea ---nu mai stiu dc am scris undeva ( scuze dc m-am repetat ), parca scria si in carticica oalei ...

eu mut oala pe focul ala mic de tot cind sare siguranta ....

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 13/11/2007 11:35

pai da, ca atunci cand se ridica tumburusu' oala fluiera la mine ca sa ma uit la ceas sa numar minutele specifice tipului de carne.
are oala carticica cu toate tipurile de carne si leguminoase :wink: ca de nu, o tineam pe mama pe calculator de fiecare data cand puneam oala in functie :P

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 13/11/2007 11:40

cand fluiera, oala, imi spune : "Alooooooooooo , doamnaaaaaaa, vezi ca ma arde pe la talpi focul, da si tu mai incet" =)) =)) =))

azi am glume in program , sper sa nu fie marti 13 :rusine:


Înapoi la “Zona libera”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori