Cozonac aperitiv cu jumari

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cozonac aperitiv cu jumari

Mesajde lucia_bp » 02/09/2014 07:29

Un aperitiv tare gustos si pufos, din categoria “ neaparat se repeta “ :!:


Ingrediente

-35 g drojdie proaspata
-1 lingura zahar
-300 ml lapte, caldut
-500 g faina
-150 g unt, topit si racorit
-1 ou
-1 lingurita sare

Altele
-100-120 g jumari, la temperatura camerei
-30 g miez de nuca, tocat grosier
-ulei
-unt pentru tava

Preparare
Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati cu 5 linguri lapte caldut ( din cantitatea totala de lapte). Acoperiti si lasati 10 min la crescut, in loc cald.
Turnati drojdia activata in mijlocul fainii cernute din vas, amestecati-le si lasati 10 min vasul acoperit, in loc cald / la temperatura camerei, in repaus.
Adaugati apoi untul topit si racorit, oul si laptele caldut in care ati dizolvat sarea.
Framantati un aluat neted si elastic, care se desprinde de vas si mana.
Dati forma de bila, repuneti in vasul uns cu putin ulei si lasati acoperit, sa creasca, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, taiati jumarile in bucatele si tocati grosier miezul de nuca.
Adaugati-le la aluatul crescut si framantati putin pana sunt incorporate.
Puneti aluatul in tava unsa cu unt si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 50 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se racoreasca in tava, apoi rasturnati pe un platou.

Serviti feliat.

Este la fel de bun, fie caldut, fie rece.
Fişiere ataşate
dsc_0088.jpg
dsc_0088.jpg (65.8 KiB) Vizualizat de 1649 ori
c1_cum_se_fac_jumarile.jpg
c1_cum_se_fac_jumarile.jpg (106.3 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0090.jpg
dsc_0090.jpg (59.71 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0092.jpg
dsc_0092.jpg (50.88 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0094.jpg
dsc_0094.jpg (64.79 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0096.jpg
dsc_0096.jpg (79.62 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0097.jpg
dsc_0097.jpg (78.19 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0101.jpg
dsc_0101.jpg (67.02 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0126.jpg
dsc_0126.jpg (103.83 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0127.jpg
dsc_0127.jpg (71.21 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0130.jpg
dsc_0130.jpg (73.13 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0137.jpg
dsc_0137.jpg (70.17 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0141.jpg
dsc_0141.jpg (72.1 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0167.jpg
dsc_0167.jpg (100.45 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0168.jpg
dsc_0168.jpg (106.82 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_1452.jpg
dsc_1452.jpg (113.53 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0171.jpg
dsc_0171.jpg (102.11 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_7511.jpg
dsc_7511.jpg (107.88 KiB) Vizualizat de 1649 ori
dsc_0173.jpg
dsc_0173.jpg (109.04 KiB) Vizualizat de 1649 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 02/09/2014 11:13

Bun bun , se face si aici in zona mea o paine cu jumari imi place foarte mult , Lucia nota 10 :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 03/09/2014 08:11

Minunat Lucia !!

imi pun un semn la reteta ca sa o revad mai la iarna. Si jumari si nuca
:buuun: :buuun: :buuun: lui F ii place cu siguranta, si in zona asta se face ceva asemanator

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 04/09/2014 11:08

Jumari si nuci...o combinatie delicioasa... :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 09/09/2014 08:08

alejoe scrie:Bun bun , se face si aici in zona mea o paine cu jumari imi place foarte mult , Lucia nota 10 :master: :master:


:pup: :pup: :pup: poate ne spui si noua reteta sau faci painea cu jumari si o postezi...chiar sunt curioasa...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 10/09/2014 03:43

crista scrie:Minunat Lucia !!

imi pun un semn la reteta ca sa o revad mai la iarna. Si jumari si nuca
:buuun: :buuun: :buuun: lui F ii place cu siguranta, si in zona asta se face ceva asemanator


Ma bucur ca va place si mai ales ca ai sa-l pregatesti :peace: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/09/2014 09:46

nicoleta64 scrie:Jumari si nuci...o combinatie delicioasa... :buuun: :buuun: :buuun:


Si noua ne-a placut...se va repeta :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori