2 kag faina
1 l lapte
330 gr zahar
500 ml ulei
8-10 oua
2 cuburi drojdie
cacao
scortisoara
esenta rom
coaja lamaie si portocala
400 gr nuca
300 -400 gr rahat
preferential stafide
Se pregateste maiaua
Intre timp separam albusurile de galbenusuri, incalzim laptele cu zaharul + coaja de lamaie si protocala
Se incorporeaza maiaua in faina, adaugam laptele cu zaharul si galbeneusurile frecate cu o lingurita sare.
La final framanatam adaugand treptat uleiul.
Se lasa la crescut 1,5 - 2 ore
Se pregateste umplutura
Albusurile se fat spuma cu 100 gr zahar, apoi se adauga cacao, scortisoara, esenta si 200 gr nuca macinata
se taie rahatul fasii iar restul de nuca se zdrobeste cu sucitorul
Dupa ce compozitia a crescut, se portioneaza in 8 bucati (cate doua pentru fiecare cozonac)
Se ruleaza apoi si se pune in forma de cozonac.
Se coace aproximativ 40 min.
Cozonac
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
-
- Incepator
- Mesaje: 0
- Membru din: 01/11/2018 12:23
Cozonac
- Fişiere ataşate
-
- 1.jpg (93.21 KiB) Vizualizat de 2401 ori
-
- 3.jpg (133.8 KiB) Vizualizat de 2401 ori
-
- 25660352-1994283924118448-685874022293468520-n.jpg (26.34 KiB) Vizualizat de 2401 ori
Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 26 vizitatori