Covrigi cu mac si sare

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Covrigi cu mac si sare

Mesajde madi_marin » 10/11/2018 10:50

8 covrigi:
330 g făină
250 ml apă călduţă
2 linguriţe drojdie uscată
1/2 linguriţă sare
1 linguriţă zahăr
Pentru opărit:
150 ml apă
1 lingură rasă bicarbonat de sodiu
Pentru presărat:
sare, mac, susan etc
Într-un castronel se amestecă drojdia cu zahărul şi 2-3 linguri de apă călduţă. Se amestecă bine, apoi se lasă la odihnit 10 minute.
Într-un vas încăpător se cerne făina, se amestecă cu sarea, se adaugă compoziţia de drojdie şi restul de apă călduţă. Se frământă un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Se pune la crescut pentru o oră , la loc călduţ într-un vas uns cu ulei şi acoperit cu folie alimentară.
După ce a crescut, aluatul se împarte în 8 bucăţi egale. Fiecare bucată se face sub formă de sul lung cam de 50 cm. După care se îndoaie în jumătate, apoi cele două jumătăti se răsucesc şi se unesc capetele. .
Apa cu bicarbonatul ( atenţie! o lingură rasă, nu mai mult, ca să nu capete gust neplăcut!) se pun la foc mic. Când începe să fiarbă se adaugă covrigii rând pe rând pentru 5-6 secunde fiecare. Se scot direct pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se presară imediat cu semintele preferate şi sare.
Se coc la foc iute pentru 15 minute sau până se rumenesc (depinde şi de fiecare cuptor).
Poftă bună!
Fişiere ataşate
656x445-covrigi-cu-mac-si-sare-299967.jpg
656x445-covrigi-cu-mac-si-sare-299967.jpg (91.6 KiB) Vizualizat de 590 ori

Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori