Cosuletul Scufitei Rosii

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cosuletul Scufitei Rosii

Mesajde lucia_bp » 13/04/2014 11:51

“ Traia odata o fetita care primise in dar de la bunicuta ei o minunata scufita de culoare rosie. Fetitei ii placea tare mult acea scufita si ajunsese sa nu o mai dea deloc jos. Din acest motiv toata lumea o striga Scufita Rosie.
Intr-o dimineata frumoasa si insorita, mama Scufitei Rosii a ruga-o pe fetita sa-i duca bunicutei bolnave un cosulet cu mancare. Fetita, care-si iubea foarte mult bunicuta, a acceptat imediat sa-i faca acesteia o vizita…asa ca Scufita Rosie a luat cosuletul si s-a porni spre casa bunicutei. Pe drum insa…”

“ Scufita Rosie “ de fratii Grimm

Sunt Scufita Rosie, vesela fetita,
Si-am plecat c-un cosulet, pan’ la bunicuta.
La casuta din padure,
Sa-i duc bucate bune.

Mama mea m-a invatat
Din drum sa nu m-abat,
Insa eu n-am ascultat
Si stiti ce s-a intamplat ?!?

Oare ce bunatati avea Scufita Rosie in cos :?:


Ingrediente

Umplutura
-100 g branza de vaci
-150 g cascaval ras
-50 g unt, moale
-1- 2 linguri branza de burduf

Aluat
-25 g drojdie proaspata
-1 lingura zahar
-300 ml lapte, caldut
-75 g unt ( 80 % grasime), topit si racorit ( sa fie doar caldut cand il folositi)
-500 g faina
-1 lingurita sare

Altele: ulei

Finisat
-1 ou, usor batut sau 1 galbenus
-cascaval ras, optional

Preparare

Umplutura
Amestecati bine ingredientele. Lasati in asteptare.

Aluat
Alifiati drojdia cu zaharul, dizolvati in laptele caldut, apoi adaugati untul topit si racorit ( sa fie doar caldut).
Turnati compozitia lichida peste faina cernuta si amestecati. Spre sfarsit adaugati sarea.
Framantati un aluat omogen, neted si elastic, ce nu se lipeste de vas si mana.
Dati-i forma de bila, asezati-l inapoi in vasul uns cu putin ulei si lasati-l acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Daca pregatiti aluatul in masina de paine, puneti in cuva masinii sarea, faina cernuta, peste care turnati compozitia lichida de mai sus. Setati programul de aluat.

Scoateti aluatul pe planul de lucru uns cu putin ulei.
Intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de 0,5- 0,7 cm.
Puneti umplutura in strat uniform si rulati aluatul pe latura scurta.
Lasati sa se odihneasca 5 min, apoi intindeti din nou in foaie dreptunghiulara, de dimensiunile precedentei.
Rulati foaia de aluat sub forma de sul, pe latura lunga si alungiti ruloul cat puteti de mult ( astfel incat sa aveti un rulou cu un diametru de maxim 6- 7 cm).
Crestati sulul la distanta de 1 cm de la margine cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie, destul de profund, dar fara a desprinde complet bucatica de aluat.
Faceti apoi o alta crestatura identica, la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura desprindeti complet bucata de rulou ( veti avea o bucata cilindrica de aluat impartita in trei parti egale, cu doua crestaturi profunde,).
Rasfrangeti treimile dinspre capetele cilindrului spre exterior, obtinand astfel o forma de cosulet cu toarta.
Procedati identic cu restul aluatului.
Transferati in tava tapetata cu hartie de copt.
Lasati la crescut, in loc cald, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.
Ungeti cu galbenus si presarati deoparte si de alta a toartei, cu cascaval ras ( optional).
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Pofta buna :!:
Fişiere ataşate
scufita_rosie_1.jpg
scufita_rosie_1.jpg (124.35 KiB) Vizualizat de 2939 ori
scufita_rosie_2.jpg
scufita_rosie_2.jpg (127.58 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1475.jpg
cimg1475.jpg (85.58 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1486.jpg
cimg1486.jpg (88.73 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1489.jpg
cimg1489.jpg (96.02 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1490.jpg
cimg1490.jpg (67.87 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1491.jpg
cimg1491.jpg (65.17 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1540.jpg
cimg1540.jpg (97.6 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1546.jpg
cimg1546.jpg (68.92 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1547.jpg
cimg1547.jpg (72.97 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1550.jpg
cimg1550.jpg (77.94 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1560.jpg
cimg1560.jpg (61.68 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1561.jpg
cimg1561.jpg (64.04 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1568.jpg
cimg1568.jpg (86.06 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1582.jpg
cimg1582.jpg (89.29 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1588.jpg
cimg1588.jpg (91.26 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1605.jpg
cimg1605.jpg (90.59 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1606.jpg
cimg1606.jpg (108.01 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1607.jpg
cimg1607.jpg (101.46 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1608.jpg
cimg1608.jpg (112.93 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1610.jpg
cimg1610.jpg (117.44 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1613.jpg
cimg1613.jpg (114.32 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1618.jpg
cimg1618.jpg (121.15 KiB) Vizualizat de 2939 ori
cimg1700.jpg
cimg1700.jpg (92.5 KiB) Vizualizat de 2939 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 13/04/2014 12:30

Ce bunatate si ce frumos rumenite =D> =D> =D> :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Cosuletul Scufitei Rosii

Mesajde biaskitchen » 13/04/2014 01:25

Lucia, totul la superlativ!
Superba prezentare a reteti, poze pe masura si rezultatul ce sa mai zis, citand pe cineva de pe RC "imi vine sa musc din monitor"!
:master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/04/2014 02:21

Lucia am ramas cu gura cascata, sincer ma asteptam sa vad clasicul cos impletit din aluat de piine( ca eu sunt ca aia mici mai intii ma uit la poze si pe urma citesc reteta in intregime=)) =)) ) si cind colo ... =D> =D> =D> super arata cosuletele astea

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 14/04/2014 08:08

MI-NU-NA-TE!!! :master: =D> :flower:

:hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 15/04/2014 05:43

Felicitari ,arata super ,bravo pentru indemanarea si perfectiunea cu care faci orice . :master:
hi

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/04/2014 07:30

Lucia, nu te dezminti...sanmt superbe cosuletele astea....ce ar fi sa le fac pentru Paste :D :D ....mersi de idee si daca am sda am destula vreme am sa le fac ....ma pricopsesc cu musafiri de Paste pentru 3 zile deci trebuie sa ma pregatesc bine si mult, variat si cam de toate....stau sa ma framant ce sa fac....aastea sigur au sa placa copilasilor :D :hug: :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 15/04/2014 04:00

Frumoasa introducere :vis: :vis: :vis:
Felicitari pentru reteta ...cosuletele sunt minunat rumenite,si cred ca si foarte gustoase :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower: :love:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/04/2014 06:42

alejoe scrie:Ce bunatate si ce frumos rumenite =D> =D> =D> :master: :master:


Alejoe, incearca-le :peace: Sunt grozave :buuun: ...foietate si cu gust de branza :roll: Super ca aperitive.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Re: Cosuletul Scufitei Rosii

Mesajde lucia_bp » 19/04/2014 07:20

biaskitchen scrie:Lucia, totul la superlativ!
Superba prezentare a reteti, poze pe masura si rezultatul ce sa mai zis, citand pe cineva de pe RC "imi vine sa musc din monitor"!
:master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:


Esti o draguta :pup: Multumesc :master: Incearca reteta :!: Merita :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori