Costite de porc cu piure de cartofi

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Costite de porc cu piure de cartofi

Mesajde lucia_bp » 07/10/2014 06:06

Sa curga bereaaaa...rece...ca tare bine merge langa acest preparat...

Ingrediente

Pentru costitele de porc
-1,5- 2 kg costita proaspata de porc, cat mai slaba
-bere, cat sa acopere costele puse intr-un vas
-2 frunze de dafin
-cateva boabe de piper
-½ lingurita cimbru proaspat sau Ÿ lingurita cimbru uscat
-sare

Pentru marinada
-500 ml suc de rosii
-200 ml ulei de masline
-zeama de la ½ lamaie
-1 lingura mustar
-2-4 linguri otet balsamic
-5 catei de usturoi, zdrobiti
-sare
-piper, proaspat macinat
-1 lingura paprika / boia dulce
-200 ml vin rosu

Pentru piure de cartofi
-1,5 kg cartofi
-200 ml smantana de gatit (din aceea lichida, dar nu dulce)
-100 ml lapte
-100 g unt
-ceapa verde / praz, taiat rondele, dupa gust
-sare

Preparare

Pentru costitele de porc
Spalati costita si puneti-o intr-o oala. Turnati peste ea bere cat sa o acopere ( puteti pune ½ bere si ½ apa).
Adaugati frunzele de dafin maruntite, cimbrul, boabele de piper si putina sare.
Puneti vasul acoperit la fiert, la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati cca 90 min sau pana ce costita este facuta, dar carnea este inca ferma.
Scoateti din vas, lasati la scurs si racit.
Turnati peste costita racita pusa intr-un vas incapator si dati la frigider pana a doua zi.
Captusiti cu folie de aluminiu o * tava prevazuta cu un gratar, inclusiv peretii laterali ( folia de aluminiu va reflecta caldura pe carne si nu mai sunteti nevoiti sa intoarceti carnea in timpul gatirii, iar acesta se va coace / frige uniform).
Portionati costita scoasa din marinada, asezati bucatile pe gratarul tavii si turnati peste ele marinada.
Dati la cuptorul incins pentru cca 50- 60 min, la 160 grade sau pana ce carnea este facuta, marinada scazuta si costitele frumos rumenite.

* Daca nu aveti tava cu gratar, puneti carnea pe gratarul aragazului si asezati dedesupt o tava in care turnati 2 cani cu apa.

Pentru marinada
Amestecati ingredientele pentru marinada si omogenizati bine.

Pentru piure de cartofi
Cartofii se curata, se tin in apa rece, se scurg bine, apoi se fierb pana se inmoaie. Apa se scurge, si se paseaza bine cartofii. Daca aveti nevoie de ceva lichid pentru a-i pasa, puneti din cei 100 ml lapte. Apoi se pune piureul pe foc, se pune laptele, smantana si untul si se amesteca foarte bine, pana se incorporeaza tot in toate si toate devin un tot cu totul. Cand piureul rezultat este incins, se pune ceapa verde sau praz, taiate fasii subtiri. Se amesteca bine.

Serviti costitele de porc cu piure de cartofi si o salata de cruditati, clasica.
Fişiere ataşate
c1_costite_de_porc.jpg
c1_costite_de_porc.jpg (81.16 KiB) Vizualizat de 1873 ori
c2_costite_de_porc.jpg
c2_costite_de_porc.jpg (125.63 KiB) Vizualizat de 1873 ori
c3_piure_de_cartofi.jpg
c3_piure_de_cartofi.jpg (72.87 KiB) Vizualizat de 1873 ori
cimj1373.jpg
cimj1373.jpg (105.61 KiB) Vizualizat de 1873 ori
cimj1374.jpg
cimj1374.jpg (115.39 KiB) Vizualizat de 1873 ori
cimj1376.jpg
cimj1376.jpg (86.54 KiB) Vizualizat de 1873 ori
cimj1377.jpg
cimj1377.jpg (74.43 KiB) Vizualizat de 1873 ori
cimj1379.jpg
cimj1379.jpg (90.11 KiB) Vizualizat de 1873 ori
cimj1384.jpg
cimj1384.jpg (125.19 KiB) Vizualizat de 1873 ori
cimj1385.jpg
cimj1385.jpg (96.09 KiB) Vizualizat de 1873 ori
cimj1386.jpg
cimj1386.jpg (96.59 KiB) Vizualizat de 1873 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 07/10/2014 07:23

Uite cum ma ispitesti in prag de seara...Doamne...cat de bine arata! Mmmmmm
Bravo Lucia, ai mare talent la gatit!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/10/2014 08:59

mamaaaa cita carne pe costita asta :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: la noi le cam decupeaza astia :-) Insa ideea e buna .

data viitoare costite cu bere :buuun:

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 09/10/2014 05:08

Vai ce bine arata,imi lasa gura apa.
hi


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori