Cornulete fragede cu bors

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Madalina Marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 08/08/2018 08:13

Cornulete fragede cu bors

Mesajde Madalina Marin » 02/12/2018 05:35

200 g de făină + extra
100 ml ulei
50 ml borÅŸ
3,5 g drojdie uscată (jumătate de pliculeţ de 7 g)
un praf de sare
1 pliculeţ zahăr cu rom
rahat
zahăr pudră vanilat
Într-un castron cernem făina, apoi o amestecăm bine cu praful de sare, zahărul cu rom şi drojdia granule.
Punem uleiul şi borşul, apoi framântăm rapid un aluat fărâmicios.
Acoperim castronul cu o folie de plastic şi dăm la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul pe masa pudrată cu făină.
Îi mai adăugăm dacă este nevoie, ca să se poată întinde fără să se rupă.
Se întinde o foaie mare din care se decupează cercuri cu un castron.
Fiecare cerc se taie în 8 triunghiuri (sau doar în 4, depinde cât de mici sau mari vrem cornuleţele).
Umplem cu câte o bucăţică de rahat şi rulăm.
Se pun în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se coc la 180 grade C, pentru 30 de minute.
Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat imediat ce le-am scos din cuptor.

Poftă bună!
Fişiere ataşate
c-5.jpg
c-5.jpg (90.75 KiB) Vizualizat de 356 ori
c-4.jpg
c-4.jpg (82.61 KiB) Vizualizat de 356 ori
c-3.jpg
c-3.jpg (103.02 KiB) Vizualizat de 356 ori
c-2.jpg
c-2.jpg (53.44 KiB) Vizualizat de 356 ori
c-1.jpg
c-1.jpg (79.13 KiB) Vizualizat de 356 ori
c-66.jpg
c-66.jpg (116.49 KiB) Vizualizat de 356 ori

Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori