Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

Mesajde anisoara67 » 15/03/2019 07:55

aluat:
cca 300 g faina
1 galbenus de ou
sare
condimente uscate, legume deshidratate fara sare
ulei de masline
2-3 linguri de iaurt
umplutura coltunasi:
o ceapa mica rosie
250 g baby spanac verde proaspat
200 g piept de pui tocat
ulei de masline
sare
condimente
legume deshidratate
un albus de ou
marar verde tocat
sosul alb:
75 g unt
3 linguri faina
3-4 linguri smantana de gatit
sare
condimente
In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente, amestecam la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute. Intre timp pregatim umplutura.
Se opareste spanacul si se scurge de apa, se toaca. Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata. Se calesc bine si cand carnea se albeste se adauga sarea, condimentele, legumele deshidratatate si spanacul tocat. Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata. Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine, se amesteca iute sa se incorporeze in amestec apoi presaram si mararul tocat fin. Lasam sa se raceasca.
Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi, daca avem, daca nu, taiem cu gura unui pahar. Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi, se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele. Daca se taie cu gura unui pahar, se asaza umplutura in mijloc, se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.
Preparam sosul topind in tigaie untul, apoi adaugam faina amestecand continuu, dam tigaia la o parte si incorporam cu grija smantana. Saram si condimentam, dupa gust.
Asezam coltunasii in tavita, pe deasupra turnam sosul alb(eu am pus in sos si un rest de umplutura ramas) si dam la cuptor, la foc iute pana incepe sa clocoteasca si apoi reglam focul la potrivit si lasa cca 25 minute. Se scoate tavita din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza. Se consuma simplu cu sosul de pe ei sau mai putem adauga smantana deasupra.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dsc00601.jpg
dsc00601.jpg (654.65 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00569.jpg
dsc00569.jpg (713.54 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00559.jpg
dsc00559.jpg (851.13 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00552.jpg
dsc00552.jpg (677.86 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00537.jpg
dsc00537.jpg (752.08 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00530.jpg
dsc00530.jpg (775.44 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00527.jpg
dsc00527.jpg (785.48 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00524.jpg
dsc00524.jpg (635.3 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00520.jpg
dsc00520.jpg (1012.13 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00512.jpg
dsc00512.jpg (871.56 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00507.jpg
dsc00507.jpg (577.27 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00627.jpg
dsc00627.jpg (631.34 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00590.jpg
dsc00590.jpg (706.14 KiB) Vizualizat de 84 ori
dsc00600.jpg
dsc00600.jpg (698.05 KiB) Vizualizat de 84 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator