Ciupercute umplute cu spanac si orez

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Ciupercute umplute cu spanac si orez

Mesajde anisoara67 » 15/03/2019 07:45

6 ciupercute champignion ,cu palarie mare
1 ceapa rosie
1 ardei rosu
250 g spanac frunze ,proaspat
100 g orez cu bob rotund
1 legatura de marar verde
6 oua de prepelita
6 bucati mici de branza dulce
1 lingurita de amestec uscat (cimbrisor,oregano,dafin,piper,maghiran,busuioc)
1 lingurita de legume deshidratate fara sare
ulei de masline
sare
Curatam ciupercile, le spalam si le lasam sa se zvante, oprim palariile intregi iar piciorusele le taiem marunt, la fel ceapa si ardeiul, curatate si spalate inante.
Punem la fiert o craticioara de apa si cand clocoteste, scufundam frunzele de spanac (le curatam de pe codite), spalate inainte in mai multe ape reci..Le lasam sa dea in cateva clocote apoi le scurgem si le trecem rapid sub un jet de apa rece. Le lasam in strecuratoare sa se scurga bine
Palariile ciupecutelor se stropesc cu un pic de ulei de masline si un praf de sare, se asaza pe hartie pentru copt, in tava si le dam 20-25 de minute la cuptor. Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unui servetel absorbant ,,tragem" tot sucul din interiorul palariutelor.
Se incinge un strop de ulei si calim ceapa, ardeiul si piciorusele taiate marunt, cand se inmoaie un pic, adaugam orezul, lasam sa traga toata zeama din tigaie, apoi un pic de apa, sare, condimentele si legumele deshidratate fara sare, lasam sa scada tot, acoperind tigaia cu un capac si dam focul la mic. Cand scade zeama, adaugam si spanacul scurs mai punem un pic de apa si lasam acoperit, sa fiarba pana se umfla orezul, daca mai este nevoie mai adaugam cate un pic de apa. Cand orezul este fiert, se da tigaia de pe foc, presaram deasupra mararul tocat fin si acoperim tigaia cateva minute.
Cu acest amestec umplem palariile ciupercutelor, in mijlocul umpluturii adaugam cate un ou de prepelita si cate o bucatica de branza dulce. Dam la cuptor cca 15 minute pana se leaga oul. Se pot servi ca aperitive calde, gustari dar si ca garnituri. Sunt absolut delicioase.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dsc01055.jpg
dsc01055.jpg (684.76 KiB) Vizualizat de 89 ori
dsc00971.jpg
dsc00971.jpg (570.31 KiB) Vizualizat de 89 ori
dsc00962.jpg
dsc00962.jpg (896.11 KiB) Vizualizat de 89 ori
dsc00965.jpg
dsc00965.jpg (685.01 KiB) Vizualizat de 89 ori
dsc00954.jpg
dsc00954.jpg (893.08 KiB) Vizualizat de 89 ori
dsc00951.jpg
dsc00951.jpg (673.84 KiB) Vizualizat de 89 ori
dsc00950.jpg
dsc00950.jpg (880.93 KiB) Vizualizat de 89 ori
dsc00948.jpg
dsc00948.jpg (948.81 KiB) Vizualizat de 89 ori
dsc01049.jpg
dsc01049.jpg (734.59 KiB) Vizualizat de 89 ori
dsc01031.jpg
dsc01031.jpg (901.11 KiB) Vizualizat de 89 ori
dsc01027.jpg
dsc01027.jpg (766.58 KiB) Vizualizat de 89 ori
dsc01039.jpg
dsc01039.jpg (771.23 KiB) Vizualizat de 89 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator