Ciorba radauteana cu muschi de porc

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Ciorba radauteana cu muschi de porc

Mesajde anisoara67 » 09/02/2019 09:53

1-2 morcovi,
o bucata telina,
un pastarnac,
o radacina de patrunjel,
o ceapa rosie,
2 ardei ,
2-3 cartofi,
2-3 catei de usturoi,
tarhon uscat,
sare,
2 oua
3-4 linguri de smantana,
350 g muschi de porc
suc de lamaie(sau otet)
o legatura mare de patrunjel verde
Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare; se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care scurgem apa in care a fiert si se adauga 3-4 l de apa rece cu o lingurita de sare si se pune la fiert.

Apoi se curăţă, se spală şi se taie legumele cubulete si se maruntesc la blender,in afara de cartofi, care curatati si spalati se taie in cubulete mici. Carnea se lasă la clocotit 3-4 clocote, apoi se scoate din apă şi se spală cu apă rece pentru a îndepărta spuma. Apoi se schimbă apa fiartă cu apă rece proaspătă şi se pune carnea din nou la fiert.

Când începe să clocotească în cea de a doua apă, se pun peste carne ,legumele si cubuletele de cartofi şi se lasă la fiert la foc potrivit. Cât fierb şi legumele se pregăteşte zeama cu care se va drege ciorba rădăuţeană delicioasă. Cele 2 ouă întregi se amestecă cu 3-4 linguri de smântână şi cu o linguriţă de oţet sau zeamă de lămâie. Pentru cei care vor mai acru, se adaugă ce cantitate dupa preferinta si gust. Apoi se strivesc 5-6 căţei de usturoi, care se pun în compoziţie.

După ce au fiert legumele şi carnea bine, se presara si un praf de tarhon,dupa gust,se potriveste ciorba de sare,lasam sa mai dea 2-3 clocote apoi oprim focul si presaram deasupra patrunjelul verde tocat fin Apoi se ia un polonic de ciorbă şi se pune peste compoziţia cu ou, se amestecă bine, se pune cât lichid este nevoie din ciorbă pentru a se subţia compoziţia fără să se coaguleze si se varsa in fir subtire in ciorba amestecand usor.Se serveste fierbinte cu un ardei iute!

Pofta buna!

Fişiere ataşate
dsc00883.jpg
dsc00883.jpg (912.37 KiB) Vizualizat de 237 ori
dsc00872.jpg
dsc00872.jpg (880.64 KiB) Vizualizat de 237 ori
dsc00837.jpg
dsc00837.jpg (790.98 KiB) Vizualizat de 237 ori
dsc00834.jpg
dsc00834.jpg (709.95 KiB) Vizualizat de 237 ori
dsc00833.jpg
dsc00833.jpg (792.05 KiB) Vizualizat de 237 ori
dsc00831.jpg
dsc00831.jpg (663.35 KiB) Vizualizat de 237 ori
dsc00830.jpg
dsc00830.jpg (960.99 KiB) Vizualizat de 237 ori
dsc00915.jpg
dsc00915.jpg (983.88 KiB) Vizualizat de 237 ori
dsc00870.jpg
dsc00870.jpg (1011.22 KiB) Vizualizat de 237 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori