Chiroste-aperitiv si desert

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Chiroste-aperitiv si desert

Mesajde abetina » 18/10/2018 12:00

Ingrediente pentru aluat:
-1 kg faina de grau
-2 oua
-100 ml ulei
-400 ml apa
-1 lingurita de sare
Ingrediente pentru umplutura:
-600 gr urda de capra
-400 gr branza dulce de vaci
-1 lingurita de sare
-5 oua
Ingrediente pentru ornare:
-pesmet
-50 ml ulei
-smantana dupa pofte, dar se poate si fara
Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga uleiul, ouale, sarea si se framanta cu apa calduta la temperatura camerei, se face un aluat suficient de tare cat se se intinda usor pe masa de lucru.
Mod de preparare pentru compozitie:
Intr-un vas se pune branza dulce de vaci, urda de capra, sare, ouale si se omogenizeaza compozitia.
Mod de preparare pentru chiroste:
Se imparte aluatul in patru bucati, din fiecare bucata de aluat vom intinde pe masa de lucru o foaie subtire care se taie cu cutitul in 16 bucati, pe fiecare bucata de aluat se pune cate o lingura de compozitie de branza, sa tot fie din belsug, se prind cu mana capetele de aluat pe diagonala si cu degetele se aduna marginile aluatului dupa care se calca cu furculita peste margini, sa aiba forma frumoasa si sa impiedice sa curga branza la fiert. Se fac chirostele din prima foaie si se lasa pe masa.
Intr-o oala de circa 5 l. se pune apa pe jumatate si se lasa sa clocoteasca; cand clocoteste, se da focul la mic si se pun chirostele una cate una, se lasa sa fiarba la foc mic, se da cu paleta de lemn printre ele sa nu se lipeasca de oala si cand se ridica deasupra apei este semn ca sunt fierte, se scot cu o paleta pe un platou si se pot pregati desert presurand zahar din belsug peste ele.
Pentru chiroste aperitiv:
Se scot chirostele din apa in care au fiert, se ung cu ulei, se dau prin pesmet si se pun intr-o tava in care s-a pus hartie de copt, se lasa la cuptor la foc mare sa se coaca pe ambele parti si se servesc cu smantana. Sa aveti pofta, dragilor!
Nota:
De obicei nu se pune zahar in branza fiindca se topeste si se desfac chirostele, de aceea se pudreaza cu zahar cand sunt scoase fierbinti din oala.
Chiroste cu branza dulce , sarata, cu urda, cu cartofi sunt bunatati ce le pregatea mama cu mare drag pentru copii sai, azi eu le pregatesc pentru ai mei copii si pentru cei carora le place sa guste si sa deguste din bunatatile mele, eu nu pot manca preparate de dulce, dar traiesc prin ai mei, cand imi e pofta de ceva bun le pregatesc celor dragi si eu ma simt implinita si imi trece pofta. Chirostele de ieri sunt coltunasii de azi, eu chiroste le zic si asta ma face sa fiu legata de pamant si de casa parinteasca!
Fişiere ataşate
dsc0029.jpg
dsc0029.jpg (121.9 KiB) Vizualizat de 258 ori
dsc0021.jpg
dsc0021.jpg (228.73 KiB) Vizualizat de 258 ori
dsc0018.jpg
dsc0018.jpg (245.96 KiB) Vizualizat de 258 ori
dsc0008.jpg
dsc0008.jpg (117.15 KiB) Vizualizat de 258 ori
dsc0005.jpg
dsc0005.jpg (206.84 KiB) Vizualizat de 258 ori
dsc0004.jpg
dsc0004.jpg (169.23 KiB) Vizualizat de 258 ori
dsc0003.jpg
dsc0003.jpg (121.33 KiB) Vizualizat de 258 ori
dsc0002.jpg
dsc0002.jpg (158.96 KiB) Vizualizat de 258 ori
dsc0038.jpg
dsc0038.jpg (200.07 KiB) Vizualizat de 258 ori
dsc0014.jpg
dsc0014.jpg (130.26 KiB) Vizualizat de 258 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori