Ingrediente :
Pentru chiftelute:
-400-600 g carne tocata
-2 oua
-1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
-1-2 cartofi dati pe razatoare
-usturoi zdrobit, dupa gust
-sare
-piper
In plus:
-100-200 g cascaval ras
-2 foi de napolitane
-2 tuburi de branza topita, a 125 g fiecare
Pentru crusta:
-2-4 oua, usor batute
-pesmet
-faina
-cascaval ras, optional
-ulei pentru prajit
-smantana groasa, rece, pentru servit- optional
Preparare :
Pregatiti carnea tocata ca pentru chiftele amestecand-o cu oua, cartof,
patrunjel, usturoi, sare, piper si omogenizati. Bateti bine cu o lingura de lemn pentru a ingloba cat mai mult aer, astfel compozitia va deveni pufoasa.
Ungeti uniform ambele foi de napolitane cu branza topita, pe partea cu patratelele mici.
Puneti amestecul cu carne peste o foaie de napolitana unsa cu branza topita si nivelati.
Presarati cascavalul ras si acoperiti cu cealalta foaie de napolitana, asezand-o cu partea unsa peste cascaval.
Presati putin, apoi taiati sub forma de patratele sau dreptunghiuri potrivite, operatie pe care trebuie sa o faceti cat mai repede, altfel napolitana tinde sa se inmoaie si se va taia mai greu.
Treceti-le prin ou, faina, ou, pesmet (optional pesmetul se poate amesteca cu cascaval ras).
Pentru o crusta mai consistenta, repetati operatia.
Prajiti-le in ulei incins, pe ambele fete, la foc potrivit pana cand prind o culoare frumoasa, aurie.
Scoateti-le pe servetele absorbante.
Serviti-le calde cu/ fara smantana groasa, rece si garnitura dorita.
Sunt la fel de bune si reci sau pot constitui pachelelul de la serviciu sau scoala.
Chiftelute din carne tocata in foi de napolitane
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Chiftelute din carne tocata in foi de napolitane
- Fişiere ataşate
-
- CIMG7428.JPG (49.62 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7435.JPG (36.32 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7432.JPG (49.01 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7402.JPG (31.35 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7393.JPG (50.52 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7388.JPG (54.95 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7385.JPG (53.37 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7382.JPG (53.28 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7380.JPG (54.73 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7378.JPG (46.8 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7376.JPG (42.33 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7371.JPG (57.18 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7368.JPG (49.32 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7365.JPG (52.73 KiB) Vizualizat de 6186 ori
-
- CIMG7361.JPG (56.23 KiB) Vizualizat de 6186 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-






- alinaraluca2000
- Bucatar
- Mesaje: 1209
- Membru din: 11/03/2007 01:58
- Localitate: Baia Mare
- Contact:
pupi scrie::P , m=ai inebunitnumai la asta nu ma dus gandul....am citit titlul si primul impuls a fost sa ma uit la poze dar, am zis, nu ma uit, prima data citesc de la cap la coada reteta.....ingenios
![]()
am sa incerc si eu combinatia asta...imi place amestecul de carne cu cascaval.....amestecul asta eu il pregatesc la paste umplute...am sa incerc cu foile de napolitana
![]()
Zau ca sunt bune si gustoase, iar combinatia este, asa cum ai spus si tu- buna !
Imi pare rau ca nu am facut poze in sectiune, decat dupa ce le-am copt pe toate.
La prima tura coapta, curioasa, am gustat una si cascavalul se intindea si se prelingea, intr-o veselie- ca si eu am pus fara mila, asa sa fie !
Pe cand tai o chiftea in doua sa va arat ce grozave sunt s-au racorit putin si cascavalul nu a mai vrut sa curga- s-a intarit putin.
De gustoase sunt foarte gustoase, chiar si reci, dar al aspect au cand le mananci calde, fierbinti chiar.

"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
christeli scrie:Draga Lucia, tu mi-ai pus gand rau???Vii cu bombe din astea tocmai cand reusisem sa slabesc...Arata fenomenal si cred ca-i musai sa intrerup dieta , chiar si pentru aceasta reteta!!!Mii de multumiri pt. idee, trebuie executata cat mai curand!![]()
Sa nu faci astfel de greseli !
O dieta, cand a dat si rezultate, nu trebuie intrerupta sub nici un motiv !



Cu atat mai mult pentru o banala chifteluta !


"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
alinaraluca2000 scrie:Ma gandeam ca-i ceva praji, apoi ma gandeam oare cum o sa se finalizeze (napolitata si carnea), ei si in final am ramas foarte surprins placuta de ce a iesit, un fel de mancare, care zic eu, merge foarte bine si la mese festive, super Lucica!!!!!!
Finalul este bun si gustos !
Multumesc, Alinaraluca2000 !!!


"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 32 vizitatori