Chiftelute din carne tocata in foi de napolitane

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Chiftelute din carne tocata in foi de napolitane

Mesajde lucia_bp » 16/05/2010 10:08

Ingrediente :

Pentru chiftelute:
-400-600 g carne tocata
-2 oua
-1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
-1-2 cartofi dati pe razatoare
-usturoi zdrobit, dupa gust
-sare
-piper
In plus:
-100-200 g cascaval ras
-2 foi de napolitane
-2 tuburi de branza topita, a 125 g fiecare

Pentru crusta:
-2-4 oua, usor batute
-pesmet
-faina
-cascaval ras, optional

-ulei pentru prajit
-smantana groasa, rece, pentru servit- optional

Preparare :

Pregatiti carnea tocata ca pentru chiftele amestecand-o cu oua, cartof,
patrunjel, usturoi, sare, piper si omogenizati. Bateti bine cu o lingura de lemn pentru a ingloba cat mai mult aer, astfel compozitia va deveni pufoasa.
Ungeti uniform ambele foi de napolitane cu branza topita, pe partea cu patratelele mici.
Puneti amestecul cu carne peste o foaie de napolitana unsa cu branza topita si nivelati.
Presarati cascavalul ras si acoperiti cu cealalta foaie de napolitana, asezand-o cu partea unsa peste cascaval.
Presati putin, apoi taiati sub forma de patratele sau dreptunghiuri potrivite, operatie pe care trebuie sa o faceti cat mai repede, altfel napolitana tinde sa se inmoaie si se va taia mai greu.
Treceti-le prin ou, faina, ou, pesmet (optional pesmetul se poate amesteca cu cascaval ras).
Pentru o crusta mai consistenta, repetati operatia.
Prajiti-le in ulei incins, pe ambele fete, la foc potrivit pana cand prind o culoare frumoasa, aurie.
Scoateti-le pe servetele absorbante.
Serviti-le calde cu/ fara smantana groasa, rece si garnitura dorita.

Sunt la fel de bune si reci sau pot constitui pachelelul de la serviciu sau scoala.
Fişiere ataşate
CIMG7428.JPG
CIMG7428.JPG (49.62 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7435.JPG
CIMG7435.JPG (36.32 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7432.JPG
CIMG7432.JPG (49.01 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7402.JPG
CIMG7402.JPG (31.35 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7393.JPG
CIMG7393.JPG (50.52 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7388.JPG
CIMG7388.JPG (54.95 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7385.JPG
CIMG7385.JPG (53.37 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7382.JPG
CIMG7382.JPG (53.28 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7380.JPG
CIMG7380.JPG (54.73 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7378.JPG
CIMG7378.JPG (46.8 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7376.JPG
CIMG7376.JPG (42.33 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7371.JPG
CIMG7371.JPG (57.18 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7368.JPG
CIMG7368.JPG (49.32 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7365.JPG
CIMG7365.JPG (52.73 KiB) Vizualizat de 6186 ori
CIMG7361.JPG
CIMG7361.JPG (56.23 KiB) Vizualizat de 6186 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/05/2010 10:26

:P , m=ai inebunit =D> numai la asta nu ma dus gandul....am citit titlul si primul impuls a fost sa ma uit la poze dar, am zis, nu ma uit, prima data citesc de la cap la coada reteta.....ingenios =D> =D> am sa incerc si eu combinatia asta...imi place amestecul de carne cu cascaval.....amestecul asta eu il pregatesc la paste umplute...am sa incerc cu foile de napolitana :hug: :pup:

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 16/05/2010 11:42

Draga Lucia, tu mi-ai pus gand rau???Vii cu bombe din astea tocmai cand reusisem sa slabesc...Arata fenomenal si cred ca-i musai sa intrerup dieta , chiar si pentru aceasta reteta!!!Mii de multumiri pt. idee, trebuie executata cat mai curand! :hug: :flower:
Christeli

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 16/05/2010 11:45

Ma gandeam ca-i ceva praji, apoi ma gandeam oare cum o sa se finalizeze (napolitata si carnea), ei si in final am ramas foarte surprins placuta de ce a iesit, un fel de mancare, care zic eu, merge foarte bine si la mese festive, super Lucica!!!!!!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/05/2010 12:29

pupi scrie::P , m=ai inebunit =D> numai la asta nu ma dus gandul....am citit titlul si primul impuls a fost sa ma uit la poze dar, am zis, nu ma uit, prima data citesc de la cap la coada reteta.....ingenios =D> =D> am sa incerc si eu combinatia asta...imi place amestecul de carne cu cascaval.....amestecul asta eu il pregatesc la paste umplute...am sa incerc cu foile de napolitana :hug: :pup:


Zau ca sunt bune si gustoase, iar combinatia este, asa cum ai spus si tu- buna !
Imi pare rau ca nu am facut poze in sectiune, decat dupa ce le-am copt pe toate.
La prima tura coapta, curioasa, am gustat una si cascavalul se intindea si se prelingea, intr-o veselie- ca si eu am pus fara mila, asa sa fie !
Pe cand tai o chiftea in doua sa va arat ce grozave sunt s-au racorit putin si cascavalul nu a mai vrut sa curga- s-a intarit putin.
De gustoase sunt foarte gustoase, chiar si reci, dar al aspect au cand le mananci calde, fierbinti chiar.
:flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 16/05/2010 02:46

Foarte ingenioasa si originala reteta =D> .Bravo :love: :love: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 16/05/2010 03:23

Sincer nu m-am gandit niciodata la aceasta combinatie, de curiozitate am sa o incerc o data :peace:
Nu am cuvinte o reteta deosebita :master: :master: :master:
Promit sa vin cat mai repede cu dovada :wink:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/05/2010 05:19

christeli scrie:Draga Lucia, tu mi-ai pus gand rau???Vii cu bombe din astea tocmai cand reusisem sa slabesc...Arata fenomenal si cred ca-i musai sa intrerup dieta , chiar si pentru aceasta reteta!!!Mii de multumiri pt. idee, trebuie executata cat mai curand! :hug: :flower:


Sa nu faci astfel de greseli !
O dieta, cand a dat si rezultate, nu trebuie intrerupta sub nici un motiv !

:rugaciune: :rugaciune: :rugaciune:

Cu atat mai mult pentru o banala chifteluta !
:hug: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/05/2010 07:19

alinaraluca2000 scrie:Ma gandeam ca-i ceva praji, apoi ma gandeam oare cum o sa se finalizeze (napolitata si carnea), ei si in final am ramas foarte surprins placuta de ce a iesit, un fel de mancare, care zic eu, merge foarte bine si la mese festive, super Lucica!!!!!!


Finalul este bun si gustos !

Multumesc, Alinaraluca2000 !!!

:hug: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 17/05/2010 03:28

aquarius scrie:Foarte ingenioasa si originala reteta =D> .Bravo :love: :love: :flower:


Multumesc, draga mea !
:pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 32 vizitatori