Chiftele, pirjoale, hamburgeri, mititei si alte tocaturi ...

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

marce83
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 08/01/2009 09:55
Localitate: ulm,germania

Mesajde marce83 » 10/02/2009 10:02

delicios :roll:
:buuun :buuun:

ucyany
Incepator
Mesaje: 9
Membru din: 14/10/2008 09:19

Mesajde ucyany » 19/03/2009 08:51

[list=]ucyany foarte buna reteta sotul meu u se m-ai satura felicitari =D> :party:
[list=][/list][/list]

Avatar utilizator
pussycat
Bucatar in devenire
Mesaje: 306
Membru din: 12/01/2009 06:27
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde pussycat » 19/03/2009 09:21

ce bunatate chiftelutele tale Sidonia =D> =D> pacat ca nu tine vremea cu noi...azi la pranz a nins...ca faceam un gratar :buuun:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 07/04/2009 11:16

Am sa scriu aici reteta de mici asa cum ii fac eu... :clipocit:
Reteta o am de la o prietena(Sorina),caruia ii multumesc ca mi-a dat-o... :pup: :pup: :pup:

- 1/2 kg. carne de vaca (mai grasa)
- 1/2 kg. carne de porc (mai grasa)
- 1/2 capatina usturoi
- 1 lingurita boia dulce
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1/2 lingurita cimbru
- 1 lingurita condimente de mici(din Romania... :D )

Bicarbonatul se stinge cu 250 ml. apa minerala,se pune peste amestecul de carne,se adauga toate condimentele si se amesteca f. bine.Daca compozitia este prea groasa,se mai adauga 125 ml. apa minerala.
POFTA BUNA!!!

Se poate pune si carne de miel(oaie).
Cantitatile se pot dubla in functie de preferinte.
Condimentele de asemenea se pot pune mai mult sau mai putin dupa gustul fiecaruia.
Data viitoare cind ii fac am sa pun si carne de miel caci mie imi place... :)
Usturoiul prima data l-am ras pe razatoarea mica,iar de data asta l-am stors cu presa speciala pt. usturoi.
Daca aveti intrebari va stau la dispozitie... :hug:
Mie mi-au placut mereu cum au iesit... :buuun:
Fişiere ataşate
IMG_2857.JPG
IMG_2857.JPG (61.9 KiB) Vizualizat de 6091 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 08/04/2009 12:04

Am sa scriu si o alta reteta de mici pe care o am de la matusa mea(Dumnezeu s-o odihneasca) care era o gospodina desavirsita... :flower:

- 1 kg. carne de vaca
- 1 kg. carne de porc
- 1 kg. carne de oaie(miel)
- 1 os de vita (mai mare,cam de 1/2 kg.)
- 2 lingurite bicarbonat alimentar
- 2,3 capatini de usturoi(sau mai mult daca va place)
- sare(sau delikat) dupa gust
- 2 lingurite cimbru

Se toaca aceste carnuri trecindu-se prin masina de tocat de doua ori!Puteti toca usturoiul impreuna cu carnea.
Se fierbe osul de vita,se raceste zeama si se toarna peste amestecul de carne impreuna cu cele 2 lingurite de bicarbonat,cimbrul,usturoiul(in cazul in care l-ati ras pe razatoare sau pisat cu presa de usturoi),delikatul(sau sarea).
Se framinta totul bine de tot si se pune carnea astfel obtinuta la congelator pentru 2,3 zile pentru fezandare.
Cind se vrea sa se faca mici pentru gratar,se pune apa rece intr-o farfurioara,se uda bine cu apa un fund de lemn(sau tava),se ia cu mina udata in permanenta mici gramajoare de carne si se dau forma si dimensiunile dorite si se aseaza pe fundul de lemn(sau tava).
Cind gratarul este bine incins,se pun micii si se maninca.

Eu i-am facut dupa reteta asta cind locuiam in Italia si au fost f. buni si aromati.Acum sint multe magazine romanesti in Italia unde se gaseste carnea de mici gata pregatita si este f. buna(...am experimentat anul trecut si micii au fost f. buni).
Succes in cazul in care veti incerca aceste retete :!:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 08/04/2009 02:58

Danieluta, in mare asta este si reteta mea de mititei. O am scrisa in Retetarul de la restaurante din rRomania. Este putin diferit , dar crede-ma diferenta este mica. Sant tare buni mititeii astiaSi eu ii pregatesc vara . De abia astept vremea lor, sa stam in curte , pe terasa la umbra si racoare si cu o bere rece in fata si niste mici. Uf cat de bun este :hug: :hug:

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 08/04/2009 03:01

mama de ce i-ai luat asa de aprope mici astea ca acum ma ia cu ameteala daca ma mai uit la ei :buuun: super
hi

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 09/04/2009 09:04

Danieluata, super ti-au iesit =D> =D> =D> =D> =D> ce mai sunt fara cuvinte! :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: !!!!
La mine nu se gaseste carne de mici (nu am un magazin romanesc prea aproape) si cred ca o sa-ti urmez exemplul!
Reteta mi se pare destul de simplu de facut si o s-o pun in practica curand!

sacix
Incepator
Mesaje: 24
Membru din: 10/04/2009 02:15

Mesajde sacix » 10/04/2009 02:38

Buna reteta si poza e rerezentativa acuma l-ai lua de pe gratar! =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

simonica37
Incepator
Mesaje: 47
Membru din: 05/04/2009 07:52
Localitate: oradea

chiftelute surpriza

Mesajde simonica37 » 11/04/2009 10:49

Am citit toate retetele voastre si va felicit pentru ele ,chiar daca un pic m-ati chinuit pentru ca eu sunt la serviciu si ies din tura doar luni dimineata.Am si eu o reteta de chiftelute care la noi au mare succes,dar nu am la ea cantitati pentru ca eu fac retetele la ochi.Daca va dori cineva si cantitatile o sa le caut luni in caietul de acasa.
pentru reteta mea ai nevoie in plus pe linga reteta clasica de chiftelute de creier de porc care se spala bine,se curata de pielite si se pune la fiert in apa cu sare,piper,delikat si se fierbe putin(cam 10 min)dupa care se pune in strecuratoare la scurs.
se prepara chiftelutele,se modeleaza si in mijlocul fiecarei chiftelute se introduc bucatele de creier .se prajesc in ulei si se pun la scurs pe un sevet de hirtie.
Eu le-am servit la aperitiv,dar poate voi aveti si alte idei.Va pup pe toti si pe toate!


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori