Chiftele, pirjoale, hamburgeri, mititei si alte tocaturi ...

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 03/11/2007 10:09

Mona eu zic Nu de data asta .. caci totul este copt in ingrediente si deci ii trebuie fix citeva secunde sa se rumeneasca pesmetul pe exterior si sa faca crusta fara insa sa inmoi prea tare cascavalul din mijloc .... pt ca se topeste, isi mareste volumul si tinde sa sparga chifteaua si s o ia la vale ... :P

Nico nu mai stiu cine a facut orez cu vinete si de atunci mi-a ramas in cap combinatia ...

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 03/11/2007 12:56

am inteles :master: ..sa traiti :peace: !!

cred ca ai fost o furnicuta harnica si te-ai dus in "musuroiul de orez si vinete" :P =))

:pup: :hug:

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 03/11/2007 09:28

Crista, m-ai terminat cu toate chiftelele, dar cea cu fontina este incredibila! Ai scris undeva cum ai facut risoto? Daca nu poti sa ne scri in citeva rinduri, te rugam frumos!

:master: :hug: :love: :flower:

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 06/11/2007 11:23

aseara am facut si eu chiftele de vinete :buuun: :buuun: :buuun:
C. cu gura plina zicea "Buooooooooooooonooooooooooooooooo, mmmmmmmmmmm, buuuuuuuonooooooooooooooooooooooo" :buuun: :buuun: :buuun:
norma, eu a trebuit sa le fac fara miez "curgator" ca daca vedea ca "fileaza" ceva nu mai manca. oricum au fost foarte bune si asa

:flower: :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/11/2007 11:37

Gabitz sa va fie de bine .... :hug:
Simo risotto e normal .. adica al meu e fara ceapa... se pune pe o flacara o oala cu apa si niste legume : morcov, ceapa, telina sau chiar cu un cub de supa .... cind incepe sa fiarba incepi sa pregatesti risotto pe alta flacara : deci se pune ceapa ( se poate pune si intreaga dc e micuta, doar curatata de coji si la sfirsit o recuperezi si o arunci ) in ulei ( maxim 1-2 linguri ) , se invirte de citeva ori si apoi se adauga si orezul se amesteca si el sa isi schimbe putin culoarea si se adauga putin vin care se lasa sa se evapore citeva minute .. dar peste vin se paote sari caci nu e obligatoriu ... apoi se adauga cu polonicul supa fierbinte ... putin cite putin .. focul sa fie mediu ... cind scade apa mai pui alt polonic .... se pune sare in supa si putina peste ceapa la inceput sa se inmoaie ... supa se pune cit e nevoie : pastele, orezul si cafeaua cer companie !! nu se lasa nesupravegheate pe foc si noi fugim la calculator :x :x .... deci stai acolo si mai mesteci mai pui supa ... cit e nevoie ... eu din cind in cind mai scot cite o boaba de orez si o tai in 2 .. ma uit cum e .. e gata cind mijlocul e putin dur si restul mai moale ... in general fierbe in cca 17 min... dar depinde de flacara , de orez .. de etc.... Cind e gata dar putin al dente .. dai cratita de pe foc si adaugi 1 lingurita mica de unt si brinza rasa sau cuburi .. sau chiar topita ... depinde cum si ce ai .... eu in asta am pus cuburi mici cit unghia de fontina ( e ca un cascaval proaspat de vaca) ... se amesteca bine departe de flacara ... si e gata pt a fii servit .... chiar il mai poti lasa citeva minute sa isi traga sufletul ... sa nu va opariti :D


normal ca in orezul asta poti pune ce vrei... cel milanez de ex se face asa doar ca in plus se pune si sofran .. iar la sfirsit unt si parmezan ras ....

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 06/11/2007 12:03

:o cristaaaaaaa :badday: ce pofta am pe chiftelele marinateeeeeeeee.
Mai bine nu intram :x :x ,si stiam eu ca nu e bine sa o fac :x :x si totusi ma intrat :P
Dar nu-mi pare rau :rusine: observ ca la compozitia de chiftele adaugi tarhon ,eu nu dar sigur ca voi pune de acum incolo :)
La sos, pe langabulion, sare ,piper si foaie de dafin eu pun si un pic de zahar :roll: :roll: are un gust mai aparte, un dulce acrisor ..... :roll:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/11/2007 12:06

da... rosiile din Ro cer putin zahar astea de aici sunt mai dulci ..
merg fara.
tarhon bunica mea punea in sos nu in carne .... dar eu am pus in carne si e la fel de bun.... deci vezi si tu cum iti place .

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 06/11/2007 12:08

Leila, eu la toate sosurile de rosii pun putin zahar, doar cat iau intre degete. se spune ca taie aciditatea sucului de rosii :wink:

o sa radeti de mine dar si la sosul de rosii cu ton pun un pic de zahar (bine ca C. nu poate sa citeasca aici ca ce mi-ar auzii urechile :badday: :badday: :badday: ) ah, uitam, la sosul de ton mai pun si 1/2 de lingurita de mustar :lol:


p.s. scuzati pentru O.T. :master: :master: :master:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 06/11/2007 12:28

:P eu si la supa de rosii pun zahar,daca ar stii si al meu sotior :o ar face greva foamei =)) =))

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/01/2008 01:47

Medalioane din piept de curcan - Veronica

http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... highlight=


Carne tocata cu garnitura de morcovi - Tina An


http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... highlight=


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori