Chiftele, pirjoale, hamburgeri, mititei si alte tocaturi ...

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/09/2007 10:05

chiftele umplute cu legume.. in sos

http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... 1917#31917
Fişiere ataşate
Immagine 023.jpg
Immagine 023.jpg (46.8 KiB) Vizualizat de 8040 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/09/2007 10:07

Mubattan bruklu - chiftele magrebine umplute


http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... highlight=

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/11/2007 03:30

Chiftele de vinata cu miez de cascaval

- vinata se taie bucati si se fierbe citeva minute in apa clocotita + sare sau se coace la microunde cum am facut eu
- cind e gata fiarta/ coapta se scurge bine de zeama ( eu am stors-o in pumn)
- se mixeaza in blender sau cu mixerul vertical sau in robot/ masina de tocat .. sau cum vreti voi
- cascavalul ( fontina pt italience)se taie cuburi cu latura de 1/1.5 cm
- se pune in palma vinata, peste cascavalul se formeaza o bila cu cascavalul la mijloc
- se tavaleste chifteaua obtinuta prin pesmet , se manevreaza cu grija caci sunt delicate
- se prajeste doar cit sa se rumeneasca in ulei incins.... se scoate pe hirtie ...tot cu grija caci se rup usor

Se pot pregati cu ceva timp in urma si apoi se incalzesc la cuptor sau in microunde...

Eu le-am servit cu un risotto cu aroma de hribi si cu mult cascaval ( fontina) ...cind ridicai furculita facea fir ca pizza din pozele de la pizza hut :lol: .. in plus din chifteaua calda taiata curge cascavalul moale
Fişiere ataşate
DSCN1787.JPG
DSCN1787.JPG (42.02 KiB) Vizualizat de 7944 ori
DSCN1786.JPG
DSCN1786.JPG (54.52 KiB) Vizualizat de 7944 ori
DSCN1785.JPG
DSCN1785.JPG (32.01 KiB) Vizualizat de 7944 ori
DSCN1783.JPG
DSCN1783.JPG (51.38 KiB) Vizualizat de 7944 ori
Ultima oară modificat 02/11/2007 04:26 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

Mesajde giulia » 02/11/2007 04:13

Crista da cascavalul de unde l-ai luat?????????????cum se cheama????????brinza ????????????chiar de mult nu am mai mincat cascaval???????? :pup:
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 02/11/2007 04:15

Crista si eu mai fac chiftele de vinete (eu credeam ca e o reteta napoletana :) ) doar ca pun ou, un praf de usturoi, parmezan si pesmet!
O sa fur de la tine ideea cu cascval la mijloc! Trebuie sa fie un deliciu!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/11/2007 04:25

Giulia e fontina cascavalul meu .... e dupa mine cel care seamana cel mai mult cu cascavalul romanesc . Ma duc sa adaug in paranteza :pup:

Adry merge si fara ou, eu cind am posibilitatea sa nu pun ou nu pun :lol: am si eu un fix.... Nu stiu ce reteta e ca eu am citit-o pe forumul italian, avea mai multe ingrediente .. eu am simplificat-o mult .... Cred ca merge si cu mozzarella dc tot le faci napolatane :lol: si poti sa pui si busuioc tocat .... in astea eu as fii pus niste menta dar am uitat ...

Avatar utilizator
giulia
Incepator
Mesaje: 194
Membru din: 27/07/2006 06:23
Localitate: italia - bologna

Mesajde giulia » 02/11/2007 04:29

daaaaaaaaaaaaaaa pei eu pun la piadine sau la calzone fontina :roll: dar e ceva timpa ca nu o mai iau si i.am uitat gustul . la urmatoarele cumparaturi o sa-mi iau.
:roll:
"CEA MAI BUNA CALE DE A STA PE PROPRIILE PICIOARE ESTE SA FI STAT MULT TIMP IN GENUNCHI" (SPURGEON)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/11/2007 04:48

'Taliencelor uite aici linkul original .... http://www.cookaround.com/yabbse1/showt ... hp?t=55509
a pus galbanino inauntru 8) si alta mai jos pune emmenthal ... 8) ...

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 02/11/2007 05:08

nu stiu de unde este reteta :lol: ...fiecare o stie de undeva :wink: ...eu stiu doar atat..buuune, bune, rau :buuun: :buuun:
si inca ceva stiu acum :) ...sa le pun o bucatica de cascaval ...nu am facut asa niciodata, umplute...cred ca sunt tare bune :buuun: ...cum le fac iti dau de stire :)..
cris :pup: , am o intrebare :?: ...oare nu le pot face in cuptor.. intr-o tava , pus hartie de copt, unsa, si apoi unse si ele cu ulei ??


:hug: :pup:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 03/11/2007 12:44

Cristina,tare bine mai arata chiftelele astea :buuun: Imi place idea cum le-ai servit cu risotto. =D> =D>


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori