Mesajde miha278 » 20/08/2009 03:22
Chiftelute cu ciuperci si sos de rosii
Pentru chiftelute avem nevoie de:
*1 piept de pui
* 1 ou
* 1 cartof
* 1 catel usturoi
* verdeata
* sare,piper,boia de ardei,nucsoara
* cimbru
Pentru sos avem nevoie de:
* 1 lingura faina
* 150 ml suc de rosii
* 1 cana apa
In plus,mai avem nevoie de:
* 300 g ciuperci proaspete
* 2 cepe verzi (numai partea alba)
* 1 catel usturoi
* sare,piper,foaie de dafin
* marar
Punem toate ingredientele in robot si mixam pana obtinem o pasta omogena.Cu mana umeda formam chiftelutele,pe care le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline,presaram cu cimbru uscat si dam la cuptor pana se rumenesc.
Ciupercile le punem la fiert in apa cu sare.Le scurgem de apa si dupa ce s-au racit le taiem in jumatate.
Ceapa verde si usturoiul tocate marunt le calim putin in cateva linguri de ulei de masline,dupa care adaugam si ciupercile.
Separat preparam sosul de rosii.Apa o punem la fiert.Faina o "desfacem" cu sucul de rosii si rasturnam peste apa care clocoteste.Punem si foaia de dafin si mai dam cateva clocote.
Peste ciupercile calite punem sosul de rosii si chiftelutele coapte,potrivim gustul de sare si piper.
Se serveste presarat cu marar proaspat tocat.
-
Fişiere ataşate
-

- SSA44955.jpg (53.33 KiB) Vizualizat de 7934 ori
-

- SSA44961.jpg (55.86 KiB) Vizualizat de 7934 ori
Daca va este teama sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml coniac. Coniacul, precum se stie din batrani atenueaza teama...