Chiftele in aluat cu bere

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Chiftele in aluat cu bere

Mesajde lucia_bp » 13/05/2014 06:25

Pofta buna si la chiftele si la bere, merg amandoua cu mare placere :!: :D :pup:


Ingrediente

Pentru chiftele
-500 g carne tocata, amestec porc + vita
-1 ou
-1 ceapa mica
-3 linguri pesmet
-1 lingurita praf de usturoi
-1 lingurita sare
-½ lingurita piper

Pentru aluat
-5 linguri ulei
-250 ml bere
-1 lingurita zahar
-½ lingurita sare
-400 g faina
-½ plic drojdie uscata

Altele
-1 galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa
-chimen pentru presarat, optional
-unt si faina pt tava

Preparare

Pentru chiftele
Amestecati bine toate ingredientele si potriviti gustul de sare si piper.
Formati cu mana umeda 16- 20 chiftelute. Lasati in asteptare.

Pentru aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, berea in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina bere ( din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: puneti peste faina cernuta drojdia uscata, zaharul, uleiul, berea adaugata treptat si amestecati.
Cand aluatul incepe sa se adune, adaugati sarea si framantati un aluat neted si elastic ce se desprinde de vas si mana.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti pe planul de lucru, intindeti intr-o foaie de 0,5 cm grosime si taiati in 16- 20 patrate / dreptunghiuri de marime potrivita.
Inchideti cate o chifteluta la mijlocul fiecarui patrat, rotunjiti sub forma de biluta si transferati direct, una langa alta, intr-un vas termorezistent, tapetat cu unt si presarat cu faina.
Lasati 20- 30 min la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti.
Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa si presarati deasupra cu seminte de chimen.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Serviti caldute, simple sau alaturi de un sos picant / ketchup de casa, etc, dar sunt la fel de bune si reci

Se preteaza pentru pachetelul de la scoala, serviciu, etc.
Fişiere ataşate
cimg5179.jpg
cimg5179.jpg (101.28 KiB) Vizualizat de 5316 ori
cimg5183.jpg
cimg5183.jpg (104.95 KiB) Vizualizat de 5316 ori
cimg5193.jpg
cimg5193.jpg (68.64 KiB) Vizualizat de 5316 ori
cimg5196.jpg
cimg5196.jpg (80.24 KiB) Vizualizat de 5316 ori
cimg5199.jpg
cimg5199.jpg (73.8 KiB) Vizualizat de 5316 ori
cimg5206.jpg
cimg5206.jpg (104.61 KiB) Vizualizat de 5316 ori
cimg5210.jpg
cimg5210.jpg (75.38 KiB) Vizualizat de 5316 ori
cimg5213.jpg
cimg5213.jpg (118.62 KiB) Vizualizat de 5316 ori
cimg5214.jpg
cimg5214.jpg (119.2 KiB) Vizualizat de 5316 ori
cimg5237.jpg
cimg5237.jpg (119.57 KiB) Vizualizat de 5316 ori
cimg5238.jpg
cimg5238.jpg (126.79 KiB) Vizualizat de 5316 ori
cimg5239.jpg
cimg5239.jpg (121.13 KiB) Vizualizat de 5316 ori
cimg5240.jpg
cimg5240.jpg (120.12 KiB) Vizualizat de 5316 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 13/05/2014 10:24

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :roll: :roll: mi-e foame si nu am timp de cocalit.....acuma m-as apuca sa le fac ( le vine randul curand, chiar eram in pana de idei) :D :hug: :hug: :pup: :pup: =D> =D>

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 14/05/2014 06:58

pupi scrie:Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :roll: :roll: mi-e foame si nu am timp de cocalit.....acuma m-as apuca sa le fac ( le vine randul curand, chiar eram in pana de idei) :D :hug: :hug: :pup: :pup: =D> =D>


M-au salvat si pe mine :D ...Sunt grozave si la pachetelul de la serviciu :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 14/05/2014 10:39

Ce bine arata , le trec pe lista :) :) =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/05/2014 02:41

alejoe scrie:Ce bine arata , le trec pe lista :) :) =D> =D>


:rugaciune: sa le faci...sunt tare bune :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

luckycake
Incepator
Mesaje: 145
Membru din: 06/01/2014 11:30
Localitate: satu mare
Contact:

Mesajde luckycake » 16/05/2014 10:16

arata senzational...sigur le voi face ! :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 16/05/2014 11:09

Sunt sigura ca au fost excelente (combinatia este de nota zece). =D>

:hug: :pup: :flower:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator