Cheesecake cu portocale

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Cheesecake cu portocale

Mesajde pampkin » 16/04/2017 01:57

Blat:
1 pachet mare de biscuiti Oreo cu cacao
100 gr biscuiti digestivi
2 linguri unt topit
50 ml lapte rece
1 lingura miere
Umplutura:
400 gr branza dulce de vaci
150 gr smantana
2 linguri gris
1 lingura amidon alimentar
3 galbenusuri
3-4 linguri indulcitor pulbere
1 lingura esenta de portocale
2-3 linguri de coaja confiata de portocala taiata cubulete
pentru jeleul de portocale:
2 portocale sau mandarine
50 + 50 ml apa
1-2 linguir zahar brut (depinde cat sunt de dulci portocalele)
1 lingura gelatina granule
Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm, cu inel detasabil. In prealabil, se unge fundul tavii si peretii cu unt rece. Se preseaza blatul cu dosul unei linguri si se da la frigider pana facem compozitia pentru umplutura.
Pentru umplutura de branza: se pune branza de vaci in vasul robotului si se marunteste pana se ajunge la o pasta fina de branza. Se adauga restul ingredientelor, mai putin coaja confiata de portocala, se porneste robotul pentru cateva secunde pana ingredientele sau amestecat complet. La final se adauga coaja confiata de portocala si se amesteca cu o paleta. Se scoate forma cu blatul din frigider si se pune umplutura de branza. Se da tava la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 50 minute, pana compozitia nu mai "tremura" si a prins crusta. Se lasa sa se raceasca complet cheescake-ul.
Pentru jeleul de portocala: se curata portocala de coaja, se rupe in bucati, se pune intr-un vas cu 50 ml apa si se lasa sa fiarba pentru 5-10 minute, pana s-au inmuiat bine portocalele. Intre timp, se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece. Cu blenderul vertical se paseaza foarte bine portocala fierbinte, pana se ajunge la un piure foarte fin. Se adauga zaharul si gelatina si se amesteca pana acestea sunt topite. Se lasa jeleul sa se racesaca pana devine caldut, apoi se pune peste cheesecak-ul rece. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, se indeparteaza inelul detasabil, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!
-daca doriti un jeleu foarte fin, il puteti trece printr-o strecuratoare
-este foarte parfumat datorita coajei confiate
-folosind galbenusuri de la oua de tara, umplutura va avea o culoare galbena
Fişiere ataşate
cheesecake-cu-portocale-376344.jpg
cheesecake-cu-portocale-376344.jpg (411.43 KiB) Vizualizat de 850 ori
cheesecake-cu-portocale-376343.jpg
cheesecake-cu-portocale-376343.jpg (323.41 KiB) Vizualizat de 850 ori
cheesecake-cu-portocale-376342.jpg
cheesecake-cu-portocale-376342.jpg (443.01 KiB) Vizualizat de 850 ori
cheesecake-cu-portocale-376341.jpg
cheesecake-cu-portocale-376341.jpg (404.95 KiB) Vizualizat de 850 ori
cheesecake-cu-portocale-376340.jpg
cheesecake-cu-portocale-376340.jpg (355.56 KiB) Vizualizat de 850 ori
cheesecake-cu-portocale-376338.jpg
cheesecake-cu-portocale-376338.jpg (304.36 KiB) Vizualizat de 850 ori
cheesecake-cu-portocale-376348.jpg
cheesecake-cu-portocale-376348.jpg (340.21 KiB) Vizualizat de 850 ori
cheesecake-cu-portocale-376345.jpg
cheesecake-cu-portocale-376345.jpg (287.18 KiB) Vizualizat de 850 ori
cheesecake-cu-portocale-376350.jpg
cheesecake-cu-portocale-376350.jpg (321.82 KiB) Vizualizat de 850 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori