Cheesecake cu cirese

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Cheesecake cu cirese

Mesajde pampkin » 26/06/2017 09:06

Blat:
200 g biscuiti simpli
100 g unt topit
2 linguri peltea de gutui
3 linguri Amaretto
Umplutura:
300 g branza dulce (pilos am folosit eu)
100 g zahar brut
coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
1 zahar vanilat
3 oua
1 praf de sare
1 praf de turmeric (optional)
3 linguri smantana
1 lingura de amidon alimentar
Decor:
200 g smantana pentru frisca
2-3 linguri zahar pudra
Topping:
500 g cirese congelate
3 linguri sirop de visine
1 lingurita amidon alimentar
Blat: macinam biscuitii cu ajutorul unui robot. Amestecam biscuitii cu restul ingredientelor si punem compozitia intr-o forma rotunda cu inel detasabil, unsa in prealabil cu putin unt. Cu dosul unei linguri, presam bine stratul de biscuiti uniform in forma. Dam la frigider pentru 15 minute.

Umplutura: mixam branza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie si sucul, vanilia, turmericul este optional, doar pentru culoare si continuam mixarea sa se incorporeze ingredientele. Amestecam smantana intr-un castronel, adaugam amidonul si amestecam pana ce acesta se desface in smantana. Adaugam la amestecul de branza.

Topping: punem ciresele congelate intr-o craticioara cu fundul dublu, adaugam siropul si lasam pe foc pana ciresele s-au dezghetat (nu lasam sa fiarba). Strecuram siropul si alegem ciresele. Jumatate din cirese le vom pune peste blatul de biscuiti dupa ce a stat la rece. Peste cirese, adaugam umplutura de branza si dam la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 30 minute si mai lasam inca 10 minute in cuptorul incins cu usa intredeschisa. Siropul ramas de la cirese, il punem in craticioara cu fundul dublu, adaugam 1 lingurita amidon alimentar si amestecam cu un tel pana sosul fierbe si se ingroasa. Daca v-a iesit prea gros, diluati cu putina apa si amestecati cu telul.

Dupa racirea completa a cheescake-ului, inlaturam inelul detasabil, dupa ce am dat cu cutitul de jur imprejur si dam la frigider pt 1-2 ore. Mixam smantana pt frisca cu zaharul pudra. Cu un pos decoram cheesecake-ul cu frisca, ciresele ramase si toppingul facut mai devreme. Pofta buna!!
Fişiere ataşate
cheesecake-cu-cirese-299886.jpg
cheesecake-cu-cirese-299886.jpg (555.3 KiB) Vizualizat de 981 ori
cheesecake-cu-cirese-299885.jpg
cheesecake-cu-cirese-299885.jpg (397.84 KiB) Vizualizat de 981 ori
cheesecake-cu-cirese-299884.jpg
cheesecake-cu-cirese-299884.jpg (332.01 KiB) Vizualizat de 981 ori
cheesecake-cu-cirese-299883.jpg
cheesecake-cu-cirese-299883.jpg (343.39 KiB) Vizualizat de 981 ori
cheesecake-cu-cirese-299882.jpg
cheesecake-cu-cirese-299882.jpg (745.42 KiB) Vizualizat de 981 ori
cheesecake-cu-cirese-299881.jpg
cheesecake-cu-cirese-299881.jpg (524.33 KiB) Vizualizat de 981 ori
cheesecake-cu-cirese-299887.jpg
cheesecake-cu-cirese-299887.jpg (717.78 KiB) Vizualizat de 981 ori
cheesecake-cu-cirese-299894.jpg
cheesecake-cu-cirese-299894.jpg (668.75 KiB) Vizualizat de 981 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori