Chec de albuse cu fructe uscate si faina de orez ( fara glut

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 28/01/2011 09:38

Chec fara gluten care arata foarte foarte bine, pufossssss
trebuie facuta o sectiune aparte pe RC ,,Preparate fara gluten" , deja sunteti experte in preaparte de genul asta :flower:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 28/01/2011 09:37

No, ce-i faina asta alba de coconut?! Maine e ziua pentru chec si eu n-am! :?

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/01/2011 12:23

Elena scuze de intarziere....oboseala si-a spus cuvantul, plus , ala mic s-a imbolnavit si am avut ceva bataie de cap :cry: ....am postat modul de preparare al fainii...nu e mult , nu e greu dar cere totusi putin timp....merita ca ai multa faina dupa acea si pot folosi la multe dulciuri si mancaruri :hug:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 29/01/2011 04:40

Am revenit cu checul meu care a iesit foarte gustos desigur desi am facut cateva modificari de nevoie, nu am avut bicarbonat si am pus amoniac si am mai pus si coaja de portocala, asta e tot, e foarte usor de facut . Problema e ca se simte putin faina de orez, nu stiu daca e normal sau trebuia sa o macin mai fin,dar nu deranjeaza pe nimeni. Mai am cred ca 5 felii, atat! :D
Pun si niste poze sa imi confirme Pupi daca e ok ce am facut....
Fişiere ataşate
IMG_6888.JPG
IMG_6888.JPG (36.88 KiB) Vizualizat de 1761 ori
IMG_6886.JPG
IMG_6886.JPG (57.66 KiB) Vizualizat de 1761 ori
IMG_6890.JPG
IMG_6890.JPG (50.91 KiB) Vizualizat de 1761 ori
IMG_6891.JPG
IMG_6891.JPG (60.59 KiB) Vizualizat de 1761 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/01/2011 02:49

Thea, sa stii ca este tare pufos, buuuun, poti sa il faci fara probleme, e bun si pentru copii, nu are grasimi, nu are galbenusuri, deci colesterol ( :wink: ) muuult mai mic, faina de coconut e sanatoasa, iar de faina de orez, ce sa spun...oricine mananca orez, de ce nu ar manca si orezul transformat in faina??? :) :clipocit: ....idea ta de a fi o sectiune aparte pentru cei cu intolerante ar fi faina, dar cred ca nu se va putea..../este sectiunea asta de -sanatate-diete si regimuri alimentare- unde , se pare ca trebuiesc puse toate ....e bine si asa....cine e chiar interesat poate cauta :? .... :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/01/2011 03:19

Elena , checul a iesit tare fain, nu are importanta ce fructe sau arome pui in el...tine de gustul fiecaruia....mie personal imi place coaja de lamaie , cea de portocale o pun doar in caz de forta majora ,pentru ca nu prea ma incanta aroma aproape inexistenta( dupa coacere :( )...lamaia se simte puternic si dupa ce s-a copt aluatul/prajitura.

Imi permiti cateva observatii ( fara suparare :rugaciune: :peace: )....imi place ca a iesit pufos, asa arata in poze si , dupa fructele puse cred ca a fost bun :buuun: ....daca ai sa il mai repeti poti sa incerci sa pui si ceva nuca macinata in compozitie, ( da o culoare frumoasa si un gust deosebit de cel care l-ai avut acuma). Bicarbonatul se pune pentru crestere, amoniacul pentru inmuierea blatului( sper ca nu a mai apucat sa stea pana la faza de inmuiere :D )
Acuma alta problema...ca sa nu se mai lase asa de mult, sa il pui intr-o forma mai ingusta si mai lunguiata. Daca nu ai decat asa lata atunci recurge la un truc pe care il faceam si eu cand eram in R si aveam nevoie de checuri subtiri.
decupam din carton mai grosut o fasie cat tava de lung si de inalt, il inmuiam in apa si apoi il imbracam in folie de aluminiu ( dublu ca sa nu iasa apa afara) Intre unul din peretii formei si fasia de carton invelita in aluminiu, puneam un sul lung si mai inalt , tot de folie de aluminiu ( ca sprijin), apoi tapetam cu harite de copt pe care o ungeam cu ulei si gata , aveam tava mai ingusta.
Daca pui in ceva mai ingust si pui bicarbonat in loc de amoniac ai sa ai un chec frumos crescut.
Faina este destul de putina ca sa tina checul din crestere, bicarbonatul ii da un " shut" si il impinge in sus putin .

Despre faina de orez, sant sigura ca nu ai macinat destul. Adica , trebuie macinat odata, cernut, ce ramane in sita mai se macina odata . Ce este foarte important la prepararea fainilor in casa este sita....trebuie sa fie foarte fina.
Eu , sa fiu sincera, nu am avut sita fina, decat cea pentru ceai, care e micuta de tot.
Sa stii ca mi-am pierdut cam o jumate de ora sa cern faina prin sita aia, sa macin resturile si sa cern din nou....dar a meritat. Sa stii ca nu se cerne asa de usor ca si faina de grau, trebuie sa dai cu degetul sau cu o lingurita ( prin invartire ) ca sa se cearna faina.....oare am fost destul de explicita??? :? :?
Sper sa nu te superi de " observatiile " facute......stiu ca mie imi prind bine observatii din astea :) .

Oricum, concluzia este "SUPER FAIN", ma bucur ca ai facut, ca ti-a placut , ca ai vazut cat de simplu se face si cat de usor dispare....sper sa fie pe lista ta de prajituri, mereu, sau cel putin de cate ori ai albusuri si nu le gasesti intrebuintare :hug:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 30/01/2011 09:04

Pupi exact asta asteptam sa imi spui ce am facut bine si ce nu, cu amoniacul e clar, cu forma stiam dar nu am alta desigur ma batea gandul sa le fac in forme de briose,ce zici? faina am dat-o [prin masina de 2 ori dar o sa o mai cern si eu cu strecuratoatea de ceai si o fac si mai fina. Am pus alune de padure dar nu macinate ci taiate,nuca nu pun pt ca am ceva probleme de la ea dar pot sa macinj alunele desi imi place sa le simt crocante...in fine,e loc de imbunatatiri si e de retinut pt ca e usor de facut si usor la stomac,mersi din nou pentru ajutor! :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/01/2011 09:11

Elena, sigur ca poti sa pui in forme de briose...si eu pun uneori, cand am chef sa ma joc sau daca stiu ca vor fii copii prin preajma...astia fura o briosa si valea, la joaca :wink: ...uite aici reteta initiala si in poza se vad si briosele :hug:

http://reteteculinare.ro/carte_de_bucat ... buse-2585/

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 30/01/2011 10:05

Arata foarte fine :o , iar atunci cand auzi ca un produs mai este si sanatos parca te atrage si mai bine :master: :master: :master:
Sunt o fana a checurilor, le ador mai ales la cafea...chiar imi face cu ochiul acest chec :wink:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

mami53
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 01/02/2011 12:33

sanatatea-intoleranta la gluten si lapte

Mesajde mami53 » 01/02/2011 04:21

buna ziua, sunt nou venita pe acest forum, am intrat aici fiindca sunt disperata in a gasi retete de mancare si dulciuri pentru fiul meu, are 22 de ani si am descoperit recent ca are intoleranta la gluten si la lapte. Dupa cum stiti si s-a mai discutat nu gasim aproape deloc produse corespunzatoare acestei diete si nu stiu ce sa mai gatesc. Reteta aceasta pentru chec din albuse este binevenita pentru mine, doar acea faina de cocos nu stiu cum se poate face. Va rog frumos sa ma ajuta-ti, daca aveti astfel de retete as fi tare fericita sa mi le trimite-ti pe adresa mea de e-mail mami_rody@yahoo.com ,sau de ce nu ,pe acest forum. Ideea cu o sectiune pentru cei cu astfel de intolerante ar fi mai mult decat benefica.
Va doresc tuturor multa sanatate si spor la gatit.


Înapoi la “Sanatate - diete si regimuri alimentare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator