Chec cu urda, capsuni si coacaze rosii

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Chec cu urda, capsuni si coacaze rosii

Mesajde lucia_bp » 30/03/2014 02:53

Aluaturile cu branza sunt printre preferatele mele…au o textura moale si pufoasa.
Un exemplu este acest chec pregatita cu urda… in plus are si fructe…este fraged si cremoas… in stilul anilor ’60.
Reteta este una simpla, rapid de pregatit, iar checul ?... delicios :buuun:


Ingrediente

- cca 250 g capsuni, proaspete sau congelate ( intregi / taiati in ½ sau Ÿ, functie de marime)
- cca 2 pumni coacaze rosii, proaspete sau congelate

-100 g unt, moale
-½ cana zahar
-1 plic zahar vanilat / 2 lingurite esenta de vanilie
-2 oua
-300 g urda
-1 ½ cana faina alba
-½ plic praf de copt
-ž cana lapte
-½ lingurita sare

-zahar pudra, pentru ornat

Preparare

Spalati bine fructele proaspete, lasati la scurs, apoi tamponati cu servetele absorbante.
Daca folositi fructe congelate, lasati-le la dezghetat intr-o strecuratoare si scurgeti-le foarte bine de zeama.

Separat, frecati / mixati intr-un bol incapator untul moale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat / esenta pana cand amestecul devine cremos si zaharul este topit complet.
Adaugati pe rand ouale, urda, mixand bine de fiecare data, apoi inglobati alternand faina cernuta impreuna cu praful de copt si laptele, iar spre sfarsit, sarea. Trebuie sa obtineti un aluat moale, cremos, dar care nu curge.
Puneti cu lingura ½ din cantitatea de aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, nivelati si presarati uniform cu ½ din cantitatea de fructe.
Acoperiti cu restul de aluat, nivelati si repartizati deasupra fructele ramase.
Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 40 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti forma din cuptor, lasati putin checul sa se racoreasca, apoi scoateti din tava pe un gratar.
Pudrati cu zahar praf cat timp prajitura este calduta si lasati la racit.

Serviti feliat.
Fişiere ataşate
dsc_0001.jpg
dsc_0001.jpg (84.8 KiB) Vizualizat de 2495 ori
cimg7768.jpg
cimg7768.jpg (51.35 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_0005.jpg
dsc_0005.jpg (47.12 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_7096.jpg
dsc_7096.jpg (65.15 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_3382.jpg
dsc_3382.jpg (69.37 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_0015.jpg
dsc_0015.jpg (56.28 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_0031.jpg
dsc_0031.jpg (83.34 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_0042.jpg
dsc_0042.jpg (90.15 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_0044.jpg
dsc_0044.jpg (93.17 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_0045.jpg
dsc_0045.jpg (101.67 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_4386.jpg
dsc_4386.jpg (93.44 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_0088.jpg
dsc_0088.jpg (107.56 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_2207.jpg
dsc_2207.jpg (105 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_0090.jpg
dsc_0090.jpg (103.51 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_0091.jpg
dsc_0091.jpg (100.66 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_9904.jpg
dsc_9904.jpg (99.38 KiB) Vizualizat de 2495 ori
dsc_0092.jpg
dsc_0092.jpg (95.9 KiB) Vizualizat de 2495 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 30/03/2014 06:44

Ce frumos ti-a iesit si sint convinsa ca este delicios la cum arata... :roll:

:master: =D> :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/03/2014 06:56

Maine fac si eu checul asta...am branza de vaci nu urda, am capsuni si zmeura si afine la congelator , oua de casa deci nu am nici un motiv sa trec peste ea....imi place mult cum arata in sectiune, mi-ai facut pofta :roll: :roll: :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 31/03/2014 07:38

ooooooooo ce chec :buuun: :buuun: :buuun:


bine ca am unul cu iaurt ca altfel si eu fugeam la bucatarie sa-mi fac un chec :wink:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 31/03/2014 10:37

Ce chec fain , imi lasa gura apa :buuun: :buuun:
Am sa il fac la sfarsit de saptamana =D> =D> =D> =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/03/2014 12:57

Danieluta scrie:Ce frumos ti-a iesit si sint convinsa ca este delicios la cum arata... :roll:

:master: =D> :flower:


Foaaarteee bun :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 31/03/2014 09:30

Inca o reteta minunata :master: :master: :master: :master: :master: :master: felicitari pentru postarea acestei minunatii :buuun: :buuun: :buuun:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/04/2014 11:43

pupi scrie:Maine fac si eu checul asta...am branza de vaci nu urda, am capsuni si zmeura si afine la congelator , oua de casa deci nu am nici un motiv sa trec peste ea....imi place mult cum arata in sectiune, mi-ai facut pofta :roll: :roll: :hug: :hug: :pup:


Acesta era si ideea...de a folosi fructele din congelator ca sa le fac loc pentru altele :peace: Merita facut...este ( adica a fost) asa de bun :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 01/04/2014 07:23

Checul cu urda ...vine super bun! :buuun: Imi place si fructele care ai pus ... :roll:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/04/2014 07:03

crista scrie:ooooooooo ce chec :buuun: :buuun: :buuun:


bine ca am unul cu iaurt ca altfel si eu fugeam la bucatarie sa-mi fac un chec :wink:


...daca te hotarasti sa pregatesti un chec cu fructe, iti recomand sa folosesti aluatul de la acest chec :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori