Chec cu branza si jeleu de zmeura

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Chec cu branza si jeleu de zmeura

Mesajde pampkin » 26/06/2017 08:58

5 oua
50 ml ulei de floarea soarelui
300 gr branza dulce de vaci
1 pastaie de vanilie
150 gr zahar
1 praf de sare
200 ml lapte
300 gr faina
3 linguri gris
1 plic de praf de copt
pentru jeleu:
300 gr zmeura congelata
3+3linguri apa
3 linguri miere
2 linguri amidon alimentar
Mixam ouale intregi cu un praf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga branza pe care am zdrobit-o cu furculita in mai multe transe,mixand la viteza mica, pana branza se incorporeaza in aluat. Cu varful unui cutit, taiem pe orizontala pastaia de vanilie, iar cu lama cutitului adunam semintele de vanilie si le adaugam la spuma de oua. Faina se amesteca cu praful de copt si grisul. Se adauga cate doua linguri de ingrediente uscate la amestecul de oua, concomitent cu 2-3 linguri de lapte. In tot acest timp, mixam la viteza mica pana terminam toate ingredientele de amestecat. Punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu ulei si faina. Dam tava la cuptorul incins la 175 grade C, pentru 40 minute, oprim focul si lasam tava inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. Scoatem checul din tava si-l lasam sa se raceasca pana devine caldut.

Pentru jeleu: zmeura congelata o punem intr-o craticioara sau ibric impreuna cu 3 linguri apa. O punem pe foc si o lasam sa fiarba 10 minute, pana se inmoaie fructele. Trecem fructele prin sita pentru a inlatura semintele. Amestecam amidonul cu alte 3 linguri apa rece, amestecam cu un tel pana la dizolvarea completa a amidonului. Turnam amidonul diluat peste piureul de zmeura, punem pe foc si amestecam mereu pana jeleul se ingroasa si are consistenta ca de budinca. Lasam sa se racoreasca putin, adaugam mierea, amestecam si astfel jeleul cald il turnam peste chec care are aproximativ aceeasi temperatura. Lasam sa se raceasca complet, portionam si servim. Sa va fie de bine!!
Fişiere ataşate
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354312.jpg
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354312.jpg (337.62 KiB) Vizualizat de 1185 ori
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354311.jpg
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354311.jpg (475.37 KiB) Vizualizat de 1185 ori
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354310.jpg
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354310.jpg (313.8 KiB) Vizualizat de 1185 ori
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354309.jpg
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354309.jpg (527.99 KiB) Vizualizat de 1185 ori
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354308.jpg
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354308.jpg (474.56 KiB) Vizualizat de 1185 ori
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354307.jpg
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354307.jpg (516.39 KiB) Vizualizat de 1185 ori
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354314.jpg
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354314.jpg (330.94 KiB) Vizualizat de 1185 ori
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354317.jpg
chec-cu-branza-si-jeleu-de-zmeura-354317.jpg (404.82 KiB) Vizualizat de 1185 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori