Chec aperitiv cu praz si telemea

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
gicuta69
Incepator
Mesaje: 158
Membru din: 19/05/2014 09:22
Localitate: BUCURESTI

Chec aperitiv cu praz si telemea

Mesajde gicuta69 » 17/01/2016 06:37

2 fire praz(200 g )
200 g telemea
2 morcovi
o jumatate ardei gras rosu
7-8 linguri faina
un ou
3 linguri ulei
piper
un praf de sare
o lingurita praf de copt
un varf cutit bicarbonat
½ legatura marar verde
<br/><br/> Rapid, simplu si gustos.

Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem ,ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete.
Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat rondele si il lasam sa se inmoaie.Adaugam un praf de sare. Cand s-a inmuiat, adaugam ardeiul taiat cubulete si lasam 1-2 minute sa se caleasca impreuna .Punem si morcovul fiert, amestecam bine si dam deoparte cratita sa se raceasca compozitia.
Cand s-a racit, punem compozitia de praz intr-un castron si adaugam oul batut cu furculita,branza sfaramata si amestecam bine.Condimentam cu piper ,adaugam mararul tocat apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.Trebuie sa ne iasa o compozitie care nu curge.
Punem compozitia intr-o forma mica de chec( 25x8x5 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 de minute pana se rumeneste frumos. Lasam checul sa se raceasca in forma (eu nu am avut rabdare) apoi il scoatem ,il feliem si il servim .Pofta buna!!
<br/><br/>
Fişiere ataşate
dscn4168.jpg
dscn4168.jpg (67.05 KiB) Vizualizat de 4254 ori
dscn4173.jpg
dscn4173.jpg (97.06 KiB) Vizualizat de 4254 ori
dscn4177.jpg
dscn4177.jpg (87.39 KiB) Vizualizat de 4254 ori
dscn4181.jpg
dscn4181.jpg (95.65 KiB) Vizualizat de 4254 ori
dscn4184.jpg
dscn4184.jpg (104.73 KiB) Vizualizat de 4254 ori
dscn4186.jpg
dscn4186.jpg (121.59 KiB) Vizualizat de 4254 ori
dscn4203.jpg
dscn4203.jpg (39.8 KiB) Vizualizat de 4254 ori
dscn4322_8940.jpg
dscn4322_8940.jpg (50.15 KiB) Vizualizat de 4254 ori
dscn5179_7594.jpg
dscn5179_7594.jpg (55.37 KiB) Vizualizat de 4254 ori
dscn5173.jpg
dscn5173.jpg (88.3 KiB) Vizualizat de 4254 ori
Gicuta

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 17/01/2016 06:59

Gicuta, m-am jurat ca nu-ti mai pun comentarii la retete, ptr ca nu ai dat niciodata vreun semn, ca mi le-ai fi remarcat :( :? ! Desi ti le citesc pe TOATE, imediat cum le postezi si ma desfat (repetat!!) cu "savoarea" lor si admiratul pozelor...

Dar ai postari prea minunate si pe gustul meu (pentru mine sint exakt genul de retete ptr care cineva ar accesa un site culinar Romanesc !), deci ar fi prea nedrept sa nu-ti impartasesc cat de mult apreciez ce faci!
=D> =D> =D> :master: :master: :flower:

PS 1: Sotul meu a spus ca el n-ar fi fost in stare sa sacrifice minunatia aia de Salata de boeuf cu decor de Craciun (ar fi "cea mai frumoasa "home made", pe care a vazut-o vreodata!* :D)
PS 2: propunerea cu "infierea" (reciproca) ramine valabila :P !

Mult succes in continuare! :flower:

Avatar utilizator
gicuta69
Incepator
Mesaje: 158
Membru din: 19/05/2014 09:22
Localitate: BUCURESTI

Mesajde gicuta69 » 27/01/2016 01:55

angela_de scrie:Gicuta, m-am jurat ca nu-ti mai pun comentarii la retete, ptr ca nu ai dat niciodata vreun semn, ca mi le-ai fi remarcat :( :? ! Desi ti le citesc pe TOATE, imediat cum le postezi si ma desfat (repetat!!) cu "savoarea" lor si admiratul pozelor...

Dar ai postari prea minunate si pe gustul meu (pentru mine sint exakt genul de retete ptr care cineva ar accesa un site culinar Romanesc !), deci ar fi prea nedrept sa nu-ti impartasesc cat de mult apreciez ce faci!
=D> =D> =D> :master: :master: :flower:

PS 1: Sotul meu a spus ca el n-ar fi fost in stare sa sacrifice minunatia aia de Salata de boeuf cu decor de Craciun (ar fi "cea mai frumoasa "home made", pe care a vazut-o vreodata!* :D)
PS 2: propunerea cu "infierea" (reciproca) ramine valabila :P !

Mult succes in continuare! :flower:


Angela, in primul rand vreau sa-ti multumesc ca iti plac si-mi apreciezi retetele. :hug: :hug:
Nu prea sunt familiarizata cu acest site si nu stiam unde sa caut comentariile. :D De-acum stiu !:) O zi frumoasa! :hug: :flower:
Gicuta


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 27 vizitatori