Ce tip de ulei folositi cel mai des in bucatarie?

Discutii libere pe orice tema

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Cu ce ulei gatiti cel mai des?

Ulei de masline
162
25%
Ulei de floarea soarelui
415
64%
Ulei de rapita
25
4%
Ulei de susan
4
1%
Ulei de porumb
15
2%
Ulei de canepa
4
1%
Ulei de soia
3
0%
Ulei de arahide
2
0%
Alt tip de ulei
23
4%
 
Voturi totale: 653

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Ce tip de ulei folositi cel mai des in bucatarie?

Mesajde adi » 20/03/2014 11:16

E timpul pentru o noua intrebare.:) Desi raspunsul e cumva previzibil, eu zic ca merita sa vedem macar ponderea celor mai utilizate tipuri de ulei din bucatariile noastre. :wink:

Cu ce ulei gatiti cel mai des?

1. Ulei de masline
2. Ulei de floarea soarelui
3. Ulei de rapita
4. Ulei de susan
5. Ulei de porumb
6. Ulei de canepa
7. Ulei de soia
8. Ulei de arahide
9. Alt tip de ulei
Ultima oară modificat 15/01/2015 09:27 de către adi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 21/03/2014 01:34

Am votat ulei de masline,dupa care urmeaza cel de porumb! :wink:

...astea doua le am mereu in casa... :peace:

sunsolaris2000
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 08/12/2012 06:27

Mesajde sunsolaris2000 » 06/04/2014 12:23

1. Ulei de floarea soarelui
2. Ulei de masline
3. Ulei de porumb

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 07/04/2014 02:08

Pe primul loc uleiul de masline , dupa care urmeaza uleiul de floarea soarelui si uleiul de arahide pentru prajit :wink:
claudia

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 07/04/2014 04:49

Am votat alt tip de ulei, desi in casa am mereu ulei de masline, ulei de floarea soarelui, ulei de porumb si un ulei care este amestec de seminte - soia, porumb, floarea soarelui si masline - se preteaza foarte bine la prajit, salate si sosuri tip maioneza.
Eu consider ca fiecare bucatarie are specificul ei, tocana de mazare cu cartofi a mamei are alt gust ciudat daca o fac cu ulei de masline sau chiar si sarmalele de post, pe cand iepurele cu usturoi al spaniolilor are un gust execrabil cu uleiul de floarea soarelui. Am mancat la cineva o mancare catalana care de fapt se face cu untura de porc si iar avea un gust ciudat din cauza uleiului de masline. Si intre astea sunt uleiuri pt gatit si pt consum ca atare, nu poti schimba unul pe celalalt.
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 21/04/2014 06:27

Ulei de floarea soarelui pentru prajire, ulei de masline pentru salate. Desi cumpar si alte uleiuri, le folosesc mult mai putin decat pe acestea...

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/04/2014 09:48

Cel mai mult folosesc uleiul de cocos urmat de cel din samburi de struguri si cel de masline dar numai cel light :P .
Uneori si asta inseamna foarte rar, cand prajesc snitele si fac mai mult decat se mananca odata folosesc uleiul vegetal


Înapoi la “Zona libera”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori