Ce dulciuri va amintesc cel mai mult de copilarie?

Discutii libere pe orice tema

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ce dulciuri va amintesc cel mai mult de copilarie?

Halvita
78
12%
Biscuiti spritati de casa
39
6%
Biscuiti Danut (litere, pasari)
18
3%
Biscuiti Mirela (evantai sau scoica)
8
1%
Eugenii in ambalaj de hartie
113
18%
Bomboane tari, cu miez de cacao
13
2%
Dropsuri cu fructe (la vrac)
9
1%
Inghetata Polar
75
12%
Batoane cu susan
6
1%
Cornuri cu gem (de la chioscul scolii)
13
2%
Batoane (de la acelasi chiosc)
16
3%
Vata pe bat
26
4%
Turta dulce
34
5%
Mentosane
58
9%
Caramele
55
9%
Cornulete cu rahat sau nuca
37
6%
Altele
31
5%
 
Voturi totale: 629

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 24/07/2013 09:44

Mi-am amintit acum de niste arahide cu invelis de ciocolata... Astea imi placeau... =))
Ultima oară modificat 24/07/2013 04:13 de către antoniah, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/07/2013 10:31

arahidele alea cu invelis de zahar alb, aici se dau la nunti, botezuri ( confetti), cred ca erau fix in ultimii ani inainte de 89 si dupa ... erau tare bune ...


eu si Pupi ca stiu ca am mai vorbit o data ne amintim de bomboanele in forma de sticluta pline cu coniac adevarat .. cioco pe afara , apoi un strat de zahar si inauntru coniacul asta ca daca rupeai capul la sticla :-) beai coniacul :-)) era frumos ca noi asta faceam , ii dadeam bunicului sau nasului (tata nu bea, la noi acasa vinul facea flaore mereu :-.) ) si noi mincam sticluta :buuun: :buuun: :buuun:

bomboanele de pom care la inceput cind eram eu mica primii ani 70 erau ff bune apoi s-au prostit si erau umplute cu prea mult zahar din ala tare ... dar erau simpatice ... si se statea la mari cozi pentru ele.

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 24/07/2013 03:07

imi amintesc si eu de alunele trase in ciocolata si cu glazura de zahar roz erau ca niste zmeurici ce bune mai erau , si la noi se gaseau acadele pe bat care le faceau tigancile se numeau ,, cocosei ,, aveau forma de cocos si nici mie nu mi le cumpara mama dar cand ii mai furam cate un maruntis din portofel imi cumparam singura si il mancam afara asa ea nu ma vede :wink:
claudia

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 24/07/2013 03:30

imi aduc aminte de mrele pe bat caramelizate si de niste bulgari de floricele de porumb trecute printr-un sirop de zahar rosu..

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 24/07/2013 03:39

erau niste biscuiti inveliti in ciocolata ,oare cum se chemau,poiana?buni mai erau ,ce amintiri ..

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 24/07/2013 04:15

Acum imi dau seama ca pe langa cele ”invelite in ciocolata” de care imi aminteam, erau si cele colorate (albe, roz, albastru deschis...) :vis: Imi placeau si aceastea glazurate dar cele cu ciocolata imi placeau foarte mult... :lol:

De sticlutele acelea din ciocolata imi mamintesc. Eu aruncam lichidul si mancam ciocolata. :P

Imi amintesc de acei cocosei din zahar (se vindeau pe strada) insa de biscuiti inveliti in ciocolata parca... nu... :(

Vara se vindeau pe strada dulciuri (mai ales in parcuri) dar iarna... iarna erau castane coapte... :vis:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 24/07/2013 08:46

Bomboanele de pom colorate mi le amintesc si eu... :vis:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/07/2013 08:54

Castanele coapte mi le amintesc si eu. Tot " de iarna" imi amintesc un obicei din ARAD, . Era doar o singura zi sau doua zile la rand...se vindea pe strada , in ajun de anul nou, niste purcelusi facuti din zahar caramelizat cu nuca. Se dadeau cadou in noaptea de anul nou , la ora 12 la trecerea dintre ani ca sa aduca noroc. Iubeam purceii aia, cat mai erau de buni :buuun: :buuun: :vis: :vis:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 24/07/2013 09:22

pupi scrie:Castanele coapte mi le amintesc si eu. Tot " de iarna" imi amintesc un obicei din ARAD, . Era doar o singura zi sau doua zile la rand...se vindea pe strada , in ajun de anul nou, niste purcelusi facuti din zahar caramelizat cu nuca. Se dadeau cadou in noaptea de anul nou , la ora 12 la trecerea dintre ani ca sa aduca noroc. Iubeam purceii aia, cat mai erau de buni :buuun: :buuun: :vis: :vis:


Eu nu imi amintesc purcelusii acestia... dar trebuie sa fi fost buni... :vis:

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 25/07/2013 06:45

Si sant din generatia chip-chpurilor cu gaurica :D
Si de ciocolatile alea scufita,lupul...imi amintesc si tot asa foloseam pe post de ceas hartiuta aia.
hi


Înapoi la “Zona libera”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori