Ce am gatit azi ( 57)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 27/06/2015 12:38

Multumesc pentru info Crista! :hug: Citisem undeva de sumac (sigur mi-am facut temele si am cautat tot netul si eu) ca se pune in salate (de obicei, in cele arabesti) si eram nedumerita de gust, forma! Acum m-am dumirit, sper sa gasesc pe la noi!

Spor la gatit! :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/06/2015 05:49

Bravoo eu dupa ce am scris mi-am amintit ca de fapt celmai folosit e la raviolii turcesti ( manti) . de faot prima oara am auzit de el aici pe rc int-o reteta de manti pusa de Theodora in 1900 toamna :-)) erau pozati cu tot cu soacra care ii executase parca.

Eu azi am mincat la mcdonald .. Nu am mai pus piciorul pe acolo de ani buni insa azi ne-am facut de cap.. Puteam sa alegem si ceva mai sanatos ce-i drept dar meritram si junk food din cind in cind ...

De seara cirese ... Nu imi vine sa cred ca am mai gasit si inca bune, pietroase si ieftine...

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/07/2015 08:27

numai eu mai maninc pe aici 8) ??


deci din zilele trecute :

- tortellini proaspeti ( ca se fierb in 1-2 minute) cumparati evident :lol: cu unt si salvie

- salata de varza dulce cu aripioare de pui picante si crocante

- o salata de vinete arabeasca
reteta este cea de aici http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... aneza-832/ insa pe vremea cind am facut-o nu aveam condimentele minune .. am mai gasit intr-o vreme niste condimente de cous cous si parea ca seamana la gust insa abia acum cu ras el hanout si paprika afumata am descoperit adevaratul gust, cel din amintirile mele

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/07/2015 05:53

Eu am recidivat cu salata de vinete de zilele trecute linga care am facut niste kofte turcesti la gratar pe aragaz puse (si evident mincate cu ) piadina ...

Acum "mesteresc " o inghetata Malaga ( cu galbenusuri, rom si stafide) pentru cina :wink:

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 26/07/2015 09:55

Deci: eu sint mancacioasa si pofticioasa (citeste "supraponderala" : :cry:), dar in acelasi timp foarte mofturoasa (ceapa gatita - fiarta sau prajita - e TABU absolut :mrgreen:, desi cea cruda o ador etc, etc), iar sotul meu e plin de allergii, mofturi si intolerante, asa ca nu-mi ramine decit sa gatesc (aproape) totul in casa. Cum in timpul saptaminii, cind ma intorc seara de la munca nu am energie decit sa incalzesc, sau cel mult sa fac o salata, trebuie sa gatesc in week end suficiente feluri ca sa putem alterna si sa ne ajunga pina joi (vineri mincam in oras, daca nu avem prea multe resturi de terminat).
In week end-ul asta am facut:
- ciorba de frunze de gulii + fasole boabe rosie (de la conserva) + alte zarzavaturi + leustean
- salata de cartofi cu zarzavaturi de supa (ca o salata de beuf, fara carne si muraturi, dar cu mazare fiarta si ceapa CRUDA tocata)
- salata de fasole verde cu usturoi si tarhon (cu ulei, nu cu mayo!)
- pilaf de orz decorticat (in Germana ii spune Gerstengraupen) cu ciuperci
- muschiulet de purcel si piept de pui fara os si piele, marinate citeva ore intr-un amestec de iaurt, pasta de tomate, mustar, ulei (f. putin), fulgi de chili, putin aceto balsamico si Herbes de Provence si lasate in cuptor 2-3 ore la 80°C, peste noapte, sa se inabuse in suc propriu
-compot gros din capsuni, cirese, zmeura si coacaze (multe frukte, putina apa, zahar, baton de vanilie, totul fiert si ingrosat putin cu amidon, cit sa devina cremos), in Germana ii spune "rote GrĂźtze"
Hai ca m-am laudat destul!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/07/2015 08:51

Ella ce de bunatati ...masi ales ciorba aia de fasole cu frunze trebuie sa fie o nebunie


eu azi am mincat : o inghetata la Florenta :-) multa apa si apoi acasa niste tortellini ( umpluti cu ricotta si spanac) trasi cu unt si parmezan ...si iar apa :-))


pentru miine cred ca niste cotlete cu os la tigaia de teflon si ceva salata de rosii si mai am niste fructe piersici percocche ( sunt un soi tare bun, portoicalii si parfumate)

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 27/07/2015 11:49

Eu am "gatit" asta seara sandwich-urile pentru luat miine, la pachet (adica "prinzul" de miine).
In seara asta (cina este in timpul saptaminii, singura noastra masa mincata impreuna si din pacate, de cele mai multe ori chiar foarte tirziu!) am avut 1.salata de cartofi cu zarzavat (facuta ieri), 2.salata de rosii cu ceapa, oregano si smintina si 3.pieptul de pui copt simbata noaptea, rumenit putin in tigaia de teflon (fara ulei); la desert cirese (fructul meu preferat no.1), pere si inghetata ruseasca "plombir". Si acum, cu burtoiul plin, la orizontala (cum altfel sa se acumuleze kilogramele!!? :badday: :evil: ).

Ciorba de frunze cu fasole nu-i mare filozofie: o ceapa intreaga, un morcov intreg, o felie de telina, o bucatica de radacina de patrunjel, doi cartofi mijlocii si frunzele de gulie taiate in fisii de cca 1 cm, calite toate in putin ulei pina se rumenesc, stinse cu supa in care fiersesem cartofii, telina si patrunjelul pentru salata, lasate la fiert pina-s moi; scos radacinoasele si ceapa ; radacinoasele taiate ca pentru salata de beuf, cartofii mai marisor, ceapa la gunoi: pus totul inapoi in oala + o cutie de fasole rosie in suc de rosii + un catel de usturoi intreg + verdeturi dupa gust (eu: patrunjel si leustean) + 1 foaie de dafin + 2 linguri orz decorticat fiert (nu-i obligatoriu, eu l-am avut de la pilaf) + sare, piper, evtl. chili; dat inca un clocot-doua. Iese buna, ca orice ciorba, dar pentru mine nu intra totusi in categoria "as mica pina golesc oala si mor de rau ce mi-e", (cum ar fi, spre ex. tortellini cu unt si parmezan) ... dar asta e si ideea! Nu-ti mai spun pentru barbatu-meu, pentru care, ca pentru tot Neamtu`, cea mai buna leguma a fost si ramine snitzelul de porc!

Crista! Inghetata la Firenze ! asta da, "dolce vita"!

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 28/07/2015 12:13

Fetelor, ce de bunatati!!!! :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Si eu trag mai mult cu salatele (de rosii de vinete, de ardei copt, de paste cu diverse combinatii) si tot ce se face super rapid (supe, borsulete, piureuri etc.)! In rest, pauza! Deserturi (ciocolata am inceput sa o cam las ca mi-a fost rau...caldura, treaba, stres), inghetata mancam pe ascuns iar alte cele nu fac. Apa de izvor, limonada, ceaiuri si cam astea sunt meniurile noastre!
Fişiere ataşate
dscf0075_5239.jpg
dscf0075_5239.jpg (123.9 KiB) Vizualizat de 1327 ori
dscf0087_4937.jpg
dscf0087_4937.jpg (79.14 KiB) Vizualizat de 1327 ori
dscf0035_2313.jpg
dscf0035_2313.jpg (55.59 KiB) Vizualizat de 1327 ori
dscf0134_5483.jpg
dscf0134_5483.jpg (81.31 KiB) Vizualizat de 1327 ori
dscf0173.jpg
dscf0173.jpg (66.76 KiB) Vizualizat de 1327 ori
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 28/07/2015 12:38

Miki, ce-mi faci tu mie cu pozele astea, aproape de miezul noptii!? Noroc ca bucataria e la parter si mi-i prea lene sa mai cobor pentru o vizita scurta la frigider!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/07/2015 08:34

neata


Miki numai bunatati :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:


Ella asa e, dolce vita desi am luat putina plasa , gelateria mea de suflet a schimbat proprietarul, acum era o asiatica si un baiat care eu zic ca era roman dupa fata si accent sau oricum din est ...inghetata buna dar nu ca inainte la italieni, preturile identice aproximativ dar ... chinezoaica sau ce era ea nu putea sa nu fie smechera au schimbat paharelele in care vindeau inghetata erau fff mici si ff putin adinci :lol: :lol: deci plateai cam dublu in final sau plateai tot ca inainte dar primeai jumatate =)) =)) =)) =))



am citit si comparat supa de sfecla cu fasole cu supa mea mai veche publicata aici http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... oare-11143 dar cu cicoare in loc de sfecla.. e prea cald acum sa fac supe dar o sa tin minte combinatia si sigur o fac :hug:


azi o bucata de cotlet cu os de purcel cum ziceam.. miine niste dovlecei dar sa vad cum, probabil la tigaie ca pe gratar sau cu paste


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori