Ce am gatit azi ( 57)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 21/06/2015 05:39

Cupcakes pentru ziua unei fetite si doua checuri unul cu mure si unul marmorizat :wink:
Crista numai bunatati :buuun: pregatesti :master:
Fişiere ataşate
20150620_182128.jpg
20150620_182128.jpg (54.64 KiB) Vizualizat de 1602 ori
20150620_182122.jpg
20150620_182122.jpg (86.6 KiB) Vizualizat de 1602 ori
20150620_182116.jpg
20150620_182116.jpg (88.5 KiB) Vizualizat de 1602 ori
20150620_182109.jpg
20150620_182109.jpg (94.04 KiB) Vizualizat de 1602 ori
20150620_182105.jpg
20150620_182105.jpg (90.45 KiB) Vizualizat de 1602 ori
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/06/2015 07:52

Claudel mersi.. :blushing:

tare frumoase dulciurile alea ...

m-am indopat zilele astea de cirese ca am gasit si bune si ieftine... mare noroc ..

si am facut o parmigiana de vinete ieri..

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 22/06/2015 01:50

Buna fetelor! :hug: :pup: ...immm...ce de bunatati pe aici! Claudia, nu te dezminti, esti maestru cofetar!!! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Sa va fie de bine toate!
In principiu, mai fac si eu cate ceva cand apuc (ma refer la ceva extra, ca in rest cam la fel supe, piureuri, salate, fructe multe, asortate si combinate in fel si chip).

Un chec cu cascaval si morcov, dulceata de rubarba, dulceata de trandafir, varza simpla (carnati prajiti separat), salate....si multe altele...
Fişiere ataşate
dscf0133.jpg
dscf0133.jpg (81.7 KiB) Vizualizat de 1576 ori
dscf0218.jpg
dscf0218.jpg (99.44 KiB) Vizualizat de 1576 ori
dscf0002.jpg
dscf0002.jpg (73.12 KiB) Vizualizat de 1576 ori
dscf0023.jpg
dscf0023.jpg (151.09 KiB) Vizualizat de 1576 ori
dscf0231.jpg
dscf0231.jpg (108.93 KiB) Vizualizat de 1576 ori
dscf0038_1543.jpg
dscf0038_1543.jpg (95.64 KiB) Vizualizat de 1576 ori
dscf0356.jpg
dscf0356.jpg (75.3 KiB) Vizualizat de 1576 ori
dscf0029.jpg
dscf0029.jpg (81.05 KiB) Vizualizat de 1576 ori
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/06/2015 04:57

Am facut hummusul de naut cu morcovi cu si fara iaurt cu care ma laudam la cafenea.

O sa va arat si poza miine :wink: Este o bunatate...mmmmm
Yafa, am pus niste cumin si niste coriandru macinat in el si am incercat si cu putin sumac deasupra dar sicu paprika turceasca ( nu e asa iute si are un gust delicat de afumat) si merge in toate variantele ...oare nu o merge si cu ras el hanout ??? Ce zici ? Data viitoare il incerc.

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 25/06/2015 05:39

Crista, cu sumac n-am facut, celelalte le-am incercat. Deobicei pun cumin si coriandru, ultimul l-am facut cu zaatar deasupra. Cu ras el hannout am facut odata, sa nu ne auda tunisienii ca ne-ar sari in cap, :wink: =)) , si a iesit bine. Totul cred ca depinde de cantitatea de condimente in amestec, cuminul are aroma foarte importanta si in general acopera restul. Maine seara am sa incerc reteta ta, cam cati morcovi ai pus la 250 g de naut?
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/06/2015 06:01

Vai din toate pungile taman de zaatar am uitat :-)) data viitoare pun si eu ... Mmmm


Nu am cintarit dar ma duc acum sa cintaresc asa superficial si din amintiri cam citi morcovi am pus .. Deci....Sa zic vreo 280-300 gr morcovi cruzi la 230 gr cantitatea de naut fiert fara zeama( asa zice pe cutie).
Am inabusit morcovii cu sare, 2 lingurite de ulei, citiva catei mici de usturoi striviti cu aparatul si aruncati in zeama , e un usturoi din romania si nu e imputit deloc :-)) se simte f putin chiar si crud iar asa in zeama a dat ff putina aroma si nu iti vine inapoi nici gura nu miroase :-)) + apa cit nivelul morcovilor fara sa ii acopere, foc mic si capac.. Cind sunt moi scursi fff bine si mixati cu nautul scurs si spalat de zeama aia cu conservant.
Si zeama de lamiie am pus dar am uitat sa zic, dupa gust, pus, amestecat,gustat .. Altfel nu merge
:wink:

Buuuun de tot .. Tb sa mai iau si sa mai fac .. Cred ca multi copilasi mofturosi pot fi pacaliti cu hummusul asta in varianta dip mai fara condimente pot cine nu obisnuieste

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/06/2015 08:03

am adus poza de ieri, nu e cine stie ce dar gustul e tare bun . Cu zaatar s-ar fi vazut ca si cu sumac se vede macar putina diferenta de culoare, paprika insa s-a pierdut in culoarea morcovului :-) si ce era pe marginea farfuriei si in realitate arata ok in poza arata ca o margine murdara =)) =)) =)) =))





Azi am in gind orez sau paste cu rosii si scamorza afumata ( cascaval afumat).
Fişiere ataşate
immagine_298.jpg
immagine_298.jpg (89.51 KiB) Vizualizat de 1495 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 26/06/2015 01:19

Arata bine humusul pregatit! Am sa merg si eu la un magazin de condimente. Am auzit de somac, zaatar...trebuie sa vad ce sunt, cum arata, daca sunt si pe la noi. Reteta merge de minune la copii!
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/06/2015 01:38

Miki nu stiu in ce oras esti, la Bucuresti se gasesc in piata Obor, in hala sus la etaj e un magazin de condimente. Mie de acolo mi-au cumparat.

Zaatar este un amestec de maghiran, cimbru cu seminte de susan si poate si cu altceva plus sare .. merge bine de tot pe piinici ( deci piine din aia arabeasca sau facuta de tine tot asa ca o lipie, o ungi cu un amestec de zaatar cu ulei de masline ( de preferat dar merge si cu alt ulei) si le coci

sumac este el insusi un condiment, arata ca o pubere de culoare visiniu inchis /grena si are un gust putin acrisor , merge bine la carne ( de pui de ex) , nu este un gust care sa acopere alte gusturi, e delicat si deci se simte putin

ras el hanout e un amestec de condimente in special pentru carnuri , sosuri , eu am prajit vinete cuburi si am pus peste ele mergea bine dar noua adica mie imi place si sotul nu refuza sa incerce ( atita timp cit nu e usturoi :-) ) .. deci in amestecul asta e scortisoara ,nucsoara, anason, curcuma/turmeric, piper, ghimbir., cuisoare, cardamom ienibahar . miroase parfumat, a mincare arabeasca , deci depinde de gusturile voastre


incearca piureul asta ca un piure mai intii si apoi pui condimente -.. nu de alta dar fetele tale sunt mici si poate strimba din nasuc la arome si gusturi mai puternice -

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 27/06/2015 11:38

Crista, l-am facut. Minunat! Am mancat cu painica si am facut ca niste hamburgheri: am pus la baza pe paine hoummus si chiftelele au fost de curcan, am adaugat salate si restul.

Imi pare rau imaginea a fost prinsa in goana caci foamea era mareeeeeeeee :P :P

Multumesc tare mult pentru reteta.
Fişiere ataşate
p1020551c.jpg
p1020551c.jpg (163.65 KiB) Vizualizat de 1454 ori
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori