CE am gatit azi ( 54)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/11/2014 11:46

Cristina, servetul trebuie strans ( dar nu cat sa strivesti cozonacul :D ) ca sa-l obligi sa ramana rotund dupa racire...Incearca neaparat cu ciocolata + Nutella si un gem ( de oricare) pe care daca-l incalzesti putin pe foc sa aiba consistenta mierii mai groase.

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/11/2014 12:28

da .. eu am strins ca nebuna ca mi se parea ca nu sta :-) apoi tot deschideam sa verific .. alta PROSTIE :-) ...

o sa-l mai fac, il voi coace si intr-o tava mai mare sa creasca mai putin in inaltime ca era cam prea inalt si greu de rulat, s-a rupt /crestat ..

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/11/2014 12:41

Azi am fost harnicuta si am repezit niste briose din malai dulce cu dovleac si visine...le-am servit cu ceai fierbinte, facut din macese...

:hug: :hug: :hug:
Fişiere ataşate
cimg3512.jpg
cimg3512.jpg (94.04 KiB) Vizualizat de 2786 ori
cimg3513.jpg
cimg3513.jpg (101.88 KiB) Vizualizat de 2786 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 16/11/2014 12:52

lucia_bp scrie:Azi am fost harnicuta si am repezit niste briose din malai dulce cu dovleac si visine...le-am servit cu ceai fierbinte, facut din macese...

:hug: :hug: :hug:


Lucia si azi ai fost harnicuta asa cum esti in fiecare zi!
Arata superb briosele! Merg acum sa citesc reteta.
:love:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 16/11/2014 02:38

Cristina, multumesc pentru inspiratie. Gata, am terminat supa Bordatino, este excelenta!
Te astept cu falafelul egiptean!
Fişiere ataşate
bordatino.jpg
bordatino.jpg (64.54 KiB) Vizualizat de 2772 ori

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 17/11/2014 04:24

Eu ierei am fost la magazinul romanesc si am luat de acolo preparate traditionale asa ca am scapt usor cu mancarea.Azi am facut niste ceafa de porc la grill ,cartofi crocanti la cuptor salata de varza,pentru zilele urmatoare o supa de varza si spagheti boloneze si o salata de vinete cu ardei copt.
dulce am facut rapid o budinca de orez
Fişiere ataşate
p_6255.jpg
p_6255.jpg (39.18 KiB) Vizualizat de 2744 ori
op_7770.jpg
op_7770.jpg (37 KiB) Vizualizat de 2744 ori
unnamed_9730.jpg
unnamed_9730.jpg (64.18 KiB) Vizualizat de 2745 ori
vc.jpg
vc.jpg (48.59 KiB) Vizualizat de 2745 ori
oo_1485.jpg
oo_1485.jpg (39.42 KiB) Vizualizat de 2745 ori
os.jpg
os.jpg (68.22 KiB) Vizualizat de 2745 ori
hi

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 17/11/2014 12:55

Mara ce de bunatati ai facut!
Mi-au ramas ochii la cartofii crocanti!
=D> :love: =D>

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/11/2014 01:22

Mara numai bunatati mmm


Bia ce mult ma bucur ... trebuie sa ma mai uit la supe toscane ca astia dupa mine sunt maestrii supelor/minestrelor italiene :-)


Falafelul nu l-am pozat, l-am facut din bob uscat ( aici se gaseste deja curatat si de pielita ) pus la uscat vreo 18 ore ?!?! in fine cit mai mult poti. schimbind apa la citeva ore ( mai putin noaptea ca doar nu te scoli pentru asta ca mine care adunam rufele din balcon de frica vijeliei si daca tot eram treaza am schimbat si apa la bobi la 3:30 am duminica ) :-)
Asta e diferenta intre falafelul normal, clasic care se gaseste in toate tarile si e facut din naut pus la umflat si cel egiptean care se face cu bob ( fava bean). Reteta dupa care am facut eu e asta :
http://www.annaghica.ro/anna-ghica-blog ... icios.html
Tot de pe siteul Annei vreau sa fac si hummusul cu ardei copt http://www.annaghica.ro/anna-ghica-blog ... -copt.html ca am tot ce imi trebuie .. ( nu azi)

Azi fac hamburgerul ala din linte al lui Marco Bianchi, cu niste cartof la tava pe post de cartofi prajiti, maioneza nu stiu dc de avocada sau cea din lapte si piine indiana Paratha sau sa ma uit dupa Naan ...

si o prajitura cred ca far breton ca am luat special prune uscate.

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 17/11/2014 02:47

Cristina, am citit retete, ce bune sunt si ce bine arata!
Multumesc!

:love:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 17/11/2014 05:21

Lucia ...fur o briosa ...tocmai buna acum la cafea...
Mara ...cartofii si orezul cu lapte imi face cu ochiul ...
Cris..o ciorbita ca asta cred ca voi face si eu ...iarna fac mai multe ciorbe de fel...in restul anului nu prea fac ..stii tu...

Sambata am avut la cina niste amici ...am pozat si eu cu ce am mai ramas a doua zi....cand erau pe platou frumos puse nu m-am gandit :bum:
ce am facut:
-rosioare umplute cu crema de branza si ierburi aromatice
-olive(masline) ascolane "false"....adica am facut un mixt de carne tocata porc ,vita si pui inabusite + sunca cruda (prosciutto crudo) ...bagate la blender , la crema de carne am adaugat masline verzi tocate mai mare , putin parmezan, 1 ou si mirodenii.....am facut perisoare ...date prin pesmet le-am prajit..
-croisant sarati (gata cumparati ) umpluti cu mezeluri ...o parte din ei am uns cu crema de rosii uscate si alta cu crema de ciuperci
-clatite cu ricotta si spanac
-mixt de legume gratinate ....rosii, vinete, ardei gras ,dovlecei si ceapa verde...taiate in bucati ...condimentate cu ulei si oregan ..am pus pesmet deasupra si le-am bagat in cuptor...
-chec cu portocala...langa este si un alt chec cu ricotta si picaturi de ciocolata...adus de prietena mea ...culmea ...amandoua am avut aceasi idee la dulce ... :D


Imagine


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori