Ce am gatit azi ( 49)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 09/02/2014 07:43

Dani cat de apetisant e pestele :buuun: :buuun: iti lasa gura apa :wink: =D> =D>
La noi ieri o friptura de porc si carnati la cuptor cu pireu si salata din gradina :wink:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/02/2014 09:53

supa crema de cartofi si morcov ( 2 cartofi mari si 1/2 de morcov ) cu marar din ghiveci ( cum nu a venit iarna mararul a crescut firav in ghiveci ) si cuburi de provolone picant ( un cascaval cum ii spune si numele.. picant) care se topea in crema calda

felii de ceafa de porc cu mar la cuptor - nepozate
Fişiere ataşate
immagine_1982.jpg
immagine_1982.jpg (51.18 KiB) Vizualizat de 1761 ori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 09/02/2014 12:09

Crista arata tare bine , eu supe creme nu am facut pana acum dar sunt in plan :D
Eu am facut miste muffins cu ciocolata azi dimineata :buuun:
claudia

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 09/02/2014 02:57

Am reusit sa descarc pozele facute in ultimele saptamani :wink: :wink: Pizza home made , prajitura Danei , Torta sarata reteta lui Dani , biscuitii cu cereale si o paine dulce impletita cu gem :buuun: :buuun:
Fişiere ataşate
001_4980.jpg
001_4980.jpg (74.79 KiB) Vizualizat de 1738 ori
002.jpg
002.jpg (63.35 KiB) Vizualizat de 1738 ori
003.jpg
003.jpg (52.88 KiB) Vizualizat de 1738 ori
004.jpg
004.jpg (50.15 KiB) Vizualizat de 1738 ori
012.jpg
012.jpg (65.59 KiB) Vizualizat de 1738 ori
015.jpg
015.jpg (67.42 KiB) Vizualizat de 1738 ori
031.jpg
031.jpg (71.07 KiB) Vizualizat de 1738 ori
034.jpg
034.jpg (72.8 KiB) Vizualizat de 1738 ori
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 09/02/2014 03:49

alejoe scrie:Dani cat de apetisant e pestele :buuun: :buuun: iti lasa gura apa :wink: =D> =D>


Claudia,iti multumesc... :hug: A fost intr-adevar f. bun... :buuun: Am pus legume linga somon ca sa am si garnitura la el... :wink:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 09/02/2014 03:52

Crista,ce catifelata si frumoasa ti-a iesit supa-crema... =D> :hug: :pup:

Claudia,cite bunatati ai pregatit... =D> :hug: :pup:

La noi ieri la prinz au fost snitele din pulpe de pui dezosate cu piure de cartofi cu conopida... :roll: Fara poze... :P

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 09/02/2014 03:58

Dani bun pranz si noi am avut pireu ieri la pranz cu carnati si cotlet de porc :wink: :buuun: :buuun:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 09/02/2014 03:59

alejoe scrie:Dani bun pranz si noi am avut pireu ieri la pranz cu carnati si cotlet de porc :wink: :buuun: :buuun:


...bun,bun... :roll:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/02/2014 08:03

Claudia cind o sa faci prima supa crema o sa te indragostesti de ea si o sa mai faci, se fac usor, rapid, sunt bune si as zice eu ii fac si pe copilasi sa manince zarzavatul pe care poate altfel nul iubesc prea mult .


Dani ai dreptate de data asta am facut-o cu adevarat catifelata, mi-am amintit de o emisiune in care un chef faimos le spunea celorlalti ca d'aia se numeste vellutata ( catifelata in it., pentru cine nu stie ) supa crema ca trebuie sa fie fina si nici prea groasa nici prea lichida . In fine, eu cred ca trebuie sa se potriuveasca cu gusturile celor care maninca, mie imi place mai groasa spre piure dar nici asa ca la carte nu rau deloc :lol:



Ieri :

paste cu dovleac amestecat brinza cremoasa ( seamana cu Brie dar e din Tirol), patrunjel si salvie tocate marunt cu semiluna

Tocana de ceapa cu limba de porc ( nepozata)
Fişiere ataşate
immagine_1983_1.jpg
immagine_1983_1.jpg (95.76 KiB) Vizualizat de 1692 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 10/02/2014 10:54

pupi scrie:Eu am decongelat un pui "de curte" si am sa il impart...spatele, aripile si gatul pentru o supa, pieptul am sa il tai cuburi si am sa fac o mazare cu pui ( Antonia mi-a facut pofta cu mazarea ei) si pulpele am sa le transform in friptura la tava cu cartofi prajiti marca"" Danieluta".....azi am chef de cocalit :P :wink:


Pui de curte... :vis: (cand statea bunica la sat mai primeam carnica de pui si... nu se compara intr-adevar puii de casa cu cei cumparati).

Astazi am facut tot mancarica aceea ce mazare cu piept de pui dar am pus in plus cartofi si... am avut gogosari taiati marunt pusi in bulion (la borcan). Gogosarii cu bulion nu sunt meritul meu :rusine: ci i-a pus mama in toamna, eu doar i-am folosit. :lol: A iesit o mancarica buna si am mancat si portia de maine. :blushing:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori