Ce am gatit azi ( 37 )

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Ce am gatit azi ( 37 )

Mesajde xanora » 03/02/2013 09:41

Continuarea din numarul trecut...

Vai, vai,mor aici! Dupa ce ca sunt cu burta plina inca de la super brnch-ul nemtesc, ce imi faceti voi mie? Caprese,Carpati, ciorbita Luciei , painica Antoniei, of, of
Adica ati fost tare harnicute!!!
Eu am facut vineri ceva chinezesc, cred ca maine public reteta iar aseara am fript o ceafa in tigaie si cu orezul ramas de vineri ca garnitura+ciuoerci chinezesti "urechiuse de lemn" trase in tigaie cu o lingura de ulei si imbaiate dupa in mujdei!

Maine fac o supa de cocos din tara :) si prajiturica Caludiei, dar cu bezeaua mamei pe deasupra.

Fetelor :hug:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 03/02/2013 10:33

antonia iti multumesc , da am folosit o tava rotunda de 24 cm nu a iesit ca painica ta dar e super gustoasa am taiat-o in seara asta si am folosit tot 40 g zahar :wink: pupi :wink:iti multumesc ma straduiesc si eu dulciurile preferatele mele :hug: :hug: danieluta am tot vrut sa fac fursecurile tale dar imi era frica ca nu imi ies :D in schimb sunt bune rau am pus stafide ca nuci sau alune nu aveam data viitoare dublez reteta :)
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/02/2013 09:26

eu sunt fara poze ... supa de mazare uscata cu castane , la fel de urita la culoare ca si cea cu bacon dar tare buna :buuun: si cotlet de porc dezosat invelit in bacon cu varzuci de Bruxeles la tigaie


musai sa cumpar hrisca ca sa fac si eu ciorba Luciei ca imi ploua.n gura :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/02/2013 02:42

am sosit cu niste poze mai vechi si mai noi :-)


omleta la cuptor cu frunze de sfecla si mozzarella

prajitura tavalita a Antoniei :buuun:

mincarica din frunze de sfecla ( ca spanacul) cu rosii cherry

si un fel de coltunasi slovaci BryndzovĂŠ Pirohy care mie mi-au iesit URIASI :roll: cu si fara smintina
Fişiere ataşate
Immagine 156.jpg
Immagine 156.jpg (87.42 KiB) Vizualizat de 5160 ori
Immagine 149.jpg
Immagine 149.jpg (90.69 KiB) Vizualizat de 5160 ori
Immagine 159.jpg
Immagine 159.jpg (81.31 KiB) Vizualizat de 5160 ori
Immagine 141.jpg
Immagine 141.jpg (89.24 KiB) Vizualizat de 5160 ori
Immagine 137.jpg
Immagine 137.jpg (80.06 KiB) Vizualizat de 5160 ori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 04/02/2013 02:56

eu am facut salata de iarna , reteta lui voica , care a iesit buna de tot , o sa vin si cu poze :roll: :roll:
claudia

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde monya » 04/02/2013 03:05

eu am facut un tort cu crema de lamaie, repede-repejor
Fişiere ataşate
DSC01910.JPG
DSC01910.JPG (76.71 KiB) Vizualizat de 5131 ori
DSC01911.JPG
DSC01911.JPG (135.46 KiB) Vizualizat de 5131 ori
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 04/02/2013 05:13

Ce de bunatati ati pregatit! =D>

Crista ma bucur ca ti-a placut prajiturica! :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 04/02/2013 09:15

Fetelor ce bunatati ati facut :buuun: :buuun: .

MONYA , pe cand reteta de tort cu crema de lamaie??? iubesc lamaia in creme si in general...bine ai venit :hug:

Doar cateva poze de la prajiturile pe care le-am facut saptamanile trecute si pe care nu am apucat sa le postez.
Deci....fantezii cu nuca
Caroline
Carpati

Toate trei sant niste prajituri care se gaseau prin anii 60-70 la toate cofetariile din tara si care erau foarte bune pe vremea aia. Dupa ce regretatul nostru a scos untul din preparate si l-a inlocuit cu margarina , faimoasa< margarina"Marga" prajiturile au incepuit sa nu mai fie asa de bune si cu timpul au si fost scoase din vanzare.
Eu le-am scos de la naftalina, le-am sters de praf si le postez in speranta ca cineva odata , tot o sa le faca si poate vor aparea iarasi la cofetarii. Sant prajituri cu care eu am crescut si pe care eu le iubeam. Am incercat sa pastrez reteta originala, dar in final tot am facut eu adaugarile mele, dupa gustul meu de acuma.
deci , pozele, va rog :P
Fişiere ataşate
030.jpg Carpati.jpg
030.jpg Carpati.jpg (47.94 KiB) Vizualizat de 5062 ori
028.jpg Caroline.jpg
028.jpg Caroline.jpg (39.38 KiB) Vizualizat de 5062 ori
025.jpg fantezii cu nuca.jpg
025.jpg fantezii cu nuca.jpg (34.22 KiB) Vizualizat de 5062 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/02/2013 07:55

Pupi dar o sa ne scrii si retetele ?? please !! :hug: :pup:


de carpati mi-am amintit acum ca am vazut-o , carolina insa cred ca la bucuresti era in varianta cu glazura mov-roz in loc de ciocolata si se numea violeta , sub glazura era multa crema de ciocolata .

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 05/02/2013 10:11

Crista sigur ca am sa le pun. Ce spui tu este alta prajitura. Asta asa s-a chemat "Caroline" si este un blat subtire e care este asezata o piramida de ponch si deasupra este turnat un fondant de bombonerie cu cacao. Ponchul este un amestec de margini de prajituri de crema. In aboratoare se faceau prajiturile in tavi foarte mari si dupa ce se umpleau balturile, se nivelau marginile. Cazaturile astea se pastrau, se mai amestecau cu gem si rom si se obtinea in urma framantarii un amestec omogen foarte bun. Avea numele de ponch.
Din asta se faceau unele umpluturi la prajituri( Caroline, Sonde, bomboane fondant, etc) . Poate , daca ai sa o vezi pas cu pas cum este facuta ai sa ti=-o amintesti.
Violeta este altceva. Am si reteta aic, poate am sa o fac intr-o zi si am sa o postez.
Pana atunci o farfurie de supa cu taietei de casa si cartifi pireu cu friptura de curcan si ardei umplut cu varza
Fişiere ataşate
006.jpg friptura curcan.jpg
006.jpg friptura curcan.jpg (49.47 KiB) Vizualizat de 5029 ori
005.jpg supa cu taietei.jpg
005.jpg supa cu taietei.jpg (43.49 KiB) Vizualizat de 5029 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori