Ce am gatit azi (29)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/10/2011 08:12

Ieri a fost ziua merelor bag de seama :-))
Eu am facut un chec cu mere rasturnat ( up side down)


si pui cu ardei gras ( pollo ai pepperoni) mincare traditionala romana ( de la Roma ) ( fara poze ca nu am mai apucat)

Foarte interesant sa pui patrunjel in clatite, eu le-am facut simple si parea decolorata rau supa mea =)) Nemtii pun clatitele taiate asa ca taiteii iar italienii umplu clatitele cu parmezan ras si le impaturesc apoi le pun in farfurie si toarna supa strecurata si fierbinte peste asa incint brinza se topeste in clatita ...

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/10/2011 08:57

Eu am facut azi curatenie in gradina, am smuls rosiile, lujerii de fasole, cei de dovleci, , am adunat semintele de loboda , de fasole ce am mai ramas , semintele de busuioc....am lasat ardeii , astia inca se mai coc......am mai avut putin timp si am facut scones cu merisoare sa avem pe dimineata la micul dejun ( chiar daca nu se mananca la dejun, noi tot asa le mancam)....cu unt si gem sant o nebunie :wink: :D
Fişiere ataşate
017 scones.jpg
017 scones.jpg (62.46 KiB) Vizualizat de 1920 ori
015 scones.jpg
015 scones.jpg (63.69 KiB) Vizualizat de 1920 ori
027 scones.jpg
027 scones.jpg (64.03 KiB) Vizualizat de 1922 ori
026 scones.jpg
026 scones.jpg (59.88 KiB) Vizualizat de 1922 ori

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 20/10/2011 09:51

De 2 zile incerc sa descarc niste poze ai abia azi am reusit,sa va arat supa=crema de dovleac si purcelusul cu ciuperci si rosii la cuptor,asta e inventata de mine dar a fost delicioasa si apreciata :)
Aseara am afectuat o ciorba foaaarte speciala. Sa va spun cum se face:
se taie cubulete cateva legume ,morcov,telina,ceapa, se calesc putin in ulei si apoi se pune apa +un cub de legume, mai puneti niste fasole verde congelata si lasati sa fiarba. Dupa 2 ore va amintiti de ea,fugiti in bucatarie,deschideti geamurile larg si scoateti cratita afara sa iasa fumul inecacios. Legumele caramelizate spre scrum se inmoaie cu apa si se arunca unde puteti. Daca avei curaj si nervi curatati oala (eu inca nu am, ma mai gandesc). Se serveste seara la cina daca tineti cura de slabire.
P.S. Cu dedicatie pentru Pupi :D
Fişiere ataşate
014.JPG
014.JPG (80.51 KiB) Vizualizat de 1853 ori
022.JPG
022.JPG (49.45 KiB) Vizualizat de 1853 ori
021.JPG
021.JPG (105 KiB) Vizualizat de 1853 ori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 21/10/2011 12:12

Iulia ce bine arata supa ta! :buuun: :buuun: , eu pregatesc coada de vita cu sos de vin si ciuperci sau in tarta cu legume. :clipocit:

Daniela, arata tare apetisanta tarta ta cu mere :roll: :roll: :roll:

Pupi, nu-i asa ca ultima poza era cu dedicatie pentru mine? :wink:

Elena, :buuun: meniul tau ! Ma invit si eu la o masa asa apetisanta....dar nu la cina :wink: :P :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 21/10/2011 10:49

Yafa,multumesc... :flower: Intr-adevar,tarta mea cu mere a iesit f. buna... :clipocit:

Astazi mici la gratar... :wink:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 23/10/2011 09:08

...tot eu... :P

Astazi mincare de cartofi cu carne de miel... :clipocit:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/10/2011 11:04

Noi ieri am mancat la biserica....a fost ziua recoltei , mustarie :buuun: :buuun: :buuun: muzica , dans si voie buna...petrecere prelungita pana la 11 noaptea....azi dupa Sfanta Liturghie din nou , masa de pranz , tot la biserica....o prelungire a serii de ieri :P :P ...deci, din nou am tras chiulul de la oale :P .....de maine , inapoi la bucatareala....
Danieluta, mititeii astia ai tai ma scot din circuit....de cate ori citesc ...mititei, mi se umple gura de apa si fac si eu o portie :P ....ce sa fac , sant o pofticioasa notorie, dar la carnea de miel nu ma bag :(

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/10/2011 08:50

simbata am facut un gem din 1 kg de piersici ( altoite cu gutui, de fapt pe pomul gutui se pune altoiul de piersica, ies niste piersici care se coc mai tirziu, au o pulpa mai tare care nu se inmoaie si scofilceste repede ca cele de vara , foarte bune si parfumate ca au acoperit aproape de tot perele din compozitie) , 1 kg de pere williams, 1 mar mare si verde care zacea prin frigider si numai 1/2 kg de zahar ... n-am apucat inca sa o pozez

si friptura de curcan ( pulpa ) cu spanac


ieri :
o pizza rasturnata numai cu rosii si ceapa ( fara brinza caci e dupa un model de focaccia sudista care nu se face decit cu aceste ingrediente, dehh reteta veche din vremuri mai putin bogate ) poza este la reteta

mincarica de conopida cu cirnat

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 24/10/2011 10:16

Eu am facut PLACINTA INSIROPATA, reteta o gasiti in cartea de bucate, este deosebit de buna si usor de facut! :)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/10/2011 05:46

Elena mi-ai adus aminte de bunataturile pe care le face (a ) Onna mmmm ...



Eu azi am facut gogosele cu iaurt .. faimoasa reteta din anii 80 :lol: eu am facut dupa cea scrisa in cartea Silviei Jurcovan

rapide si bune ..ca tot ce e prajit =))
Fişiere ataşate
Immagine 559.jpg
Immagine 559.jpg (85.78 KiB) Vizualizat de 1629 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 18 vizitatori