Ce am gatit azi (29)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/10/2011 08:04

mazare cu burta ... :idea: poate ar trebui sa mai cumpar si eu burta ca nu am mai luat de un an cred ...


Iulia buretii tai adica pleurotus ?? daca da, este buna ... mmmm ... buna ca si aia radauteana cu pui de altfel .. desi parca tot burta e regina :party: :party: :party:


Ele ai dreptate cu orezul cu dovleac :peace:


Eu o ciorba de dovleac vreau sa fac cum n-am mai facut de multi ani ... o minunatie


pina una alta am facut ceva extrem de usor si de bun :

fenicul/ fenel gratinat cu brinza ..
Fişiere ataşate
Immagine 520.jpg
Immagine 520.jpg (78.01 KiB) Vizualizat de 1949 ori

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 18/10/2011 10:02

Crista ce ciorba?! Zi repede ca inca nu am facut nimic cu dovleacul copt :D

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/10/2011 11:25

Ele inafara de supa crema clasica , cu dovleac mai poti face un fel de supa de legume si alte amestecuri de iarna cu dovleac ( pe stilul minestrone italian )


dar cea mai buna ciorba romaneasca mincata de mine pe vremea studentiei ( cind era lupul catel adica ) la Ploiesti la mama unei colege este (scriu din amintiri ca atfel trebuie sa sun si sa intreb daca vrei reteta exacta ) :
cuburi de dovleac calite cu putin ceapa si ulei, sare direct in oala apoi peste se pune apa ca sa fiarba ca orice ciorbita dar mai putina pa ca va urma si laptele batut si se mai lungeste ... cind e gata fiert se punea lapte batut si cred ca se mai a un clocot apoi e gata si se adauga marar verde tocat . Nu imi amintesc daca avea si rosi si o mina de orez prin ciorba asta , parca avea parca nu
Eu as face dupa cum miar placea mie , deci poti sa improvizezi ... sa mai adaugi ce crezi de cuvinta

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 18/10/2011 08:11

Mai ce dea bunatati!!! :buuun: :buuun:

Crista foarte fain feniculul!

Elena, eu fac supica de dovleac: cand e gata fiert scurg apa si il mixez cu smantana si un pic de lapte, adaug sare si piper dupa gust si daca va place un pic de supa de alte legume( asta e facultativ- in functie de cat de groasa se vrea supica). Amestec si mai las putin pe foc. Servesc cu patrunjel proaspat si painica oari gratinata cu branzica ori cu paine proaspata.Se poate si cu crutoane.

Inafara de risotto cu dovleac mai fac si choukchouka, o mancare israeliana cu sos de rosii, ardei iute, ceapa, patrunjel proaspat si ou. O minunatie.

:hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 19/10/2011 12:30

Eu am facut ieri o supa buuuuuuuuna, din coada de vita si mic rasol (pentru oarece grasime...) Fu atat de buna incat nici taitei nu am avut rabdare sa fac: mirosul din oala ma indemna la ceva rapid, asa ca am facut clatite cu sare, piper si patrunjel (fac din astea oridecate ori mi-e lene sa framant sau ma grabesc... :paguba: )

Si chiar ma aranjeaza, din cand in cand, un pic de prajeala in supa dulce...
Fişiere ataşate
Picture 022.jpg
Picture 022.jpg (75.66 KiB) Vizualizat de 1822 ori
Picture 017.jpg
Picture 017.jpg (68.03 KiB) Vizualizat de 1822 ori
Picture 011.jpg
Picture 011.jpg (79.98 KiB) Vizualizat de 1822 ori
Picture 003.jpg
Picture 003.jpg (93.73 KiB) Vizualizat de 1822 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 19/10/2011 12:40

Astazi am facut o tarta cu mere... :D :D :D

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/10/2011 12:47

:shock: :shock: :shock: iulia, asa ceva mancam cand eram in vacante la tara....nu imi amintesc prin ce case , pe la ce prieteni de joaca, stiu ca nu era la babele mele in casa....acuma cand am vazut mi-am amintit....nu am facut niciodata si nici nu m-as fi gandit la asa ceva....dar vazand m-a dus gandul iar la munte, la tara, la copilarie.....oare la cine mancam asa ceva????? :vis: :vis:....am si uitat de existenta lor...a taieteilor din clatite :D :hug: :pup:



Danieluta...tarta cu mere :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: si mirosul ala de scortisoara si lamaie combinat cu marul cand se coace....ce mirosuri faine ai avut in bucatarie :hug:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 19/10/2011 12:58

[quote="pupi"]:shock: :shock: :shock: iulia, asa ceva mancam cand eram in vacante la tara....nu imi amintesc prin ce case , pe la ce prieteni de joaca, stiu ca nu era la babele mele in casa....acuma cand am vazut mi-am amintit....nu am facut niciodata si nici nu m-as fi gandit la asa ceva....dar vazand m-a dus gandul iar la munte, la tara, la copilarie.....oare la cine mancam asa ceva????? :vis: :vis:....am si uitat de existenta lor...a taieteilor din clatite :D :hug: :pup:


Iubitaaaaaaaaa, se pare ca amintirile m-au cotropit, incepand cu magiunul tau...in afara de lene si pofta....

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 19/10/2011 01:04

pupi scrie:Danieluta...tarta cu mere :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: si mirosul ala de scortisoara si lamaie combinat cu marul cand se coace....ce mirosuri faine ai avut in bucatarie :hug:


Pupi... :hug: :pup:

Acum am bagat-o la cuptor... :wink: Aveam o foaie de tarta ramasa de data trecuta cind am facut-o pe cea cu prune si piersici si initial am vut sa fac tarta cu rosii si brinza,dar la sfirsit a invins pofta merelor... :buuun: Imi era pofta de un dulce cu mere... :roll: Scortisoara nu am pus pt. ca am uitat sa cumpar cind am iesit dupa mere... :x

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 19/10/2011 03:11

Am sosit cu pozele... :clipocit: :clipocit: :clipocit:
Fişiere ataşate
5.jpg
5.jpg (77.49 KiB) Vizualizat de 1784 ori
4.jpg
4.jpg (52.97 KiB) Vizualizat de 1784 ori
3.jpg
3.jpg (107.03 KiB) Vizualizat de 1784 ori
2.jpg
2.jpg (62.79 KiB) Vizualizat de 1784 ori
1.jpg
1.jpg (127.86 KiB) Vizualizat de 1784 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori