Ce am gatit azi (29)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 15/10/2011 10:35

Danieluta scrie:Crista,arata o nebunie pasta ta... :buuun: :buuun: :buuun:
Asa ceva face si T si iese mereu bunaaaa... :roll:


Cine are noroc de-un 'T' .......... :P

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 15/10/2011 10:38

iuliajewel scrie:
Danieluta scrie:Crista,arata o nebunie pasta ta... :buuun: :buuun: :buuun:
Asa ceva face si T si iese mereu bunaaaa... :roll:


Cine are noroc de-un 'T' .......... :P


...T-ul meu gateste f. bine... :wink: :clipocit: :D

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 15/10/2011 10:41

Ma duc sa caut si eu de-un "T" .......

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 15/10/2011 10:57

Eu n-am decat un D care nici macar nu gateste,dar face altele :D
Fara poze dar meniul de azi: supa-crema de linte (delicioasa), paste cu varza si piept de pui, asezonate cu niste ghimbir si ulei iute. Am facut si prajitura cu ricotta a yafei care e tare gustoasa dar ceva cred ca nu e tocamai bine ca nu seama cu cea din poza ei :?
maine am o prietena veche la masa, vine de la Brasov (Julia ce sa-ti rtimit? :lol: ) si ma dau mare cu vitel stroganoff , inca nu stiu ce o sa fie langa, ce ciorbita sau aperitiv s-ar potrivi, aveti sugestii?! :rugaciune:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 15/10/2011 11:03

Astazi(fara poze),vitel(veal) pregatit de T pe care l-am servit cu muraturi... :buuun: :buuun: :buuun: :clipocit: :clipocit: :clipocit:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 15/10/2011 11:09

elena.elena scrie:Eu n-am decat un D care nici macar nu gateste,dar face altele :D
Fara poze dar meniul de azi: supa-crema de linte (delicioasa), paste cu varza si piept de pui, asezonate cu niste ghimbir si ulei iute. Am facut si prajitura cu ricotta a yafei care e tare gustoasa dar ceva cred ca nu e tocamai bine ca nu seama cu cea din poza ei :?
maine am o prietena veche la masa, vine de la Brasov (Julia ce sa-ti rtimit? :lol: ) si ma dau mare cu vitel stroganoff , inca nu stiu ce o sa fie langa, ce ciorbita sau aperitiv s-ar potrivi, aveti sugestii?! :rugaciune:


Intrebi de parca nu ne-am fi invatat cu tine: azvarli o piatra si noi toate ne apucam sa pescuim dupa ea :P - timp in care tu deja ti-ai facut intreg meniul =))

So, pass-parol :wink:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/10/2011 11:48

Iulia, farfuriile alea cu mare-dejun m-au fascinat....a, salivat si iar m-am binoclat la ele si iar am salivat si uite tot asa ....super....ce n-as fi dat sa fiu eu in locul lui M acolo la tine la masa :P ....dar lasa ca imi scot parleala, nu uit nimic :x :P :P ....super farfurie, super mancare, super mic-mare-dejun :hug: :pup:

Eu la oale, tot la oale...ieri un rest de mamaliga pe care l-am tot plimbat prin frigider pana m-am hotarat ce sa fac....niste bacon bucatele si fript, telemea de vaci rasa, smantana din belsug si mamaliga rasa, puse toate in straturi si la cuptor cu ea....a iesit un pranz ca ne-am batut pe el, nu alta....apoi eu fuguta la serviciu , dl meu la gratar in curte...vinete si ardei de copt ptr dansul...asa e daca vrea zacusca....... deci ,azi un puisor micut de tot , ca un porumbel , facut la cuptoras afara pe terasa acompaniat de niste cartofi prajiti la cuptor (???) sau in ulei( inca ma gandesc) si zacusca inca la cuptor ,iar de dimineata am avut ( eu doar) magiun cu telemea si o felia de wassa :buuun: :buuun:
Fişiere ataşate
027 magiun.jpg
027 magiun.jpg (84.71 KiB) Vizualizat de 2170 ori
003 magiun.jpg
003 magiun.jpg (74.61 KiB) Vizualizat de 2170 ori
003 mamaliga.jpg
003 mamaliga.jpg (80.43 KiB) Vizualizat de 2170 ori
004 mamaliga.jpg
004 mamaliga.jpg (71.38 KiB) Vizualizat de 2170 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/10/2011 08:25

Azi am facut zacusca si o tarta cu rosii, o varianta diferita de a Cristei, dar cred , cu acelasi gust :? :?
Fişiere ataşate
012 tarta cu rosii.jpg
012 tarta cu rosii.jpg (75.3 KiB) Vizualizat de 2129 ori
009 tarta cu rosii.jpg
009 tarta cu rosii.jpg (83.86 KiB) Vizualizat de 2129 ori

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 16/10/2011 09:54

iuliajewel scrie:
elena.elena scrie:Eu n-am decat un D care nici macar nu gateste,dar face altele :D
Fara poze dar meniul de azi: supa-crema de linte (delicioasa), paste cu varza si piept de pui, asezonate cu niste ghimbir si ulei iute. Am facut si prajitura cu ricotta a yafei care e tare gustoasa dar ceva cred ca nu e tocamai bine ca nu seama cu cea din poza ei :?
maine am o prietena veche la masa, vine de la Brasov (Julia ce sa-ti rtimit? :lol: ) si ma dau mare cu vitel stroganoff , inca nu stiu ce o sa fie langa, ce ciorbita sau aperitiv s-ar potrivi, aveti sugestii?! :rugaciune:


Intrebi de parca nu ne-am fi invatat cu tine: azvarli o piatra si noi toate ne apucam sa pescuim dupa ea :P - timp in care tu deja ti-ai facut intreg meniul =))

So, pass-parol :wink:
:o :o :o Cine, eu?! Jur ca nu! :badday:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 16/10/2011 10:48

Iulia musai sa te dai la paste :lol: eu mincam zilnic acum insa numai 1 sau 2 ori pe saptamina insa sunt bune ca sunt foarte rapide ( o reteta adevarata se face in maxim 15 minute de cind pui apa la fiert cu sos cu tot ) si te satura.


pASTELE din poza astea asa ondulate sunt de la Barilla Iar reteta originala napoletana de unde sunt originale tipul asta de paste era cu carne de cirnat ( din ala proaspat ) in loc de brinza mea afumata .


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori