Ce am gatit azi (18)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 08/07/2008 04:18

Thea sincer nu mai stiu a cui era degetelul ca erau 4 copii pe langa el si eu ma chinuiam sa ii fac poza si le spuneam sa astepte putin ca sa reusesc sa il pozez si tot am prins un degetel :lol:
Adry mersi a iesit frumos pentru ca sunt si multe culori :) oricum am avut ajutor :lol:

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 08/07/2008 07:26

Foarte bine arata tot ce ai pregatit, Meli!
Pupai-i pe dragutii mici, din partea mea. :pup: :pup: Cate unul pentru fiecare.
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
DanuKa
Bucatar in devenire
Mesaje: 489
Membru din: 28/12/2007 10:16
Localitate: France,Yvelines

Mesajde DanuKa » 08/07/2008 08:09

am inercat sa fac un clafoutis dupa o reteta de aici ,mi-a iesit prea moale ,gustul e bun ,data viitoare incerc alta reteta
si am mai facut si o tarta cu somon afumat si branza .

siiiii ,am chef de o felie din tortul Melissucai :cry:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 08/07/2008 09:54

Danuka tortul s-a terminat de duminica seara, a fost super bun ca si eu as mai vrea acum o feliuta :lol:
Micule le dau multi pupici nu numai cate unul :)

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 08/07/2008 11:58

Adry, placinta era cu foi simple(apa, faina + 1 ou probabil- Crista are o reteta de placinta tare buna cu foi facute in casa , bine bine intinse cu sucitorul :roll: ) si umpluta cu varza acra condimentata.
cealalta era placinta - acelasi gen de foi - umpluta cu visine- foarte delicioasa; eu nu fac acasa placinta ca e prea mare deranjul pentru pofte asa de marunte 8) :party:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 09/07/2008 08:49

ai fost pregatita ca la carte Meli , felicitari =D> =D> , totul a aratat super :flower:

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 09/07/2008 09:13

DanuKa scrie:am inercat sa fac un clafoutis dupa o reteta de aici ,mi-a iesit prea moale ,gustul e bun ,data viitoare incerc alta reteta
si am mai facut si o tarta cu somon afumat si branza .

siiiii ,am chef de o felie din tortul Melissucai :cry:



Danuka, am mustrari de constiinta.Ai facut clafoutis-ul meu cumva?
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 09/07/2008 01:14

Fetelor, ce idedi de aperitive pentru un botez traditional mi-ati da? Ceva salate, usor de facut, cam pt 22 de persoane....?

Avatar utilizator
DanuKa
Bucatar in devenire
Mesaje: 489
Membru din: 28/12/2007 10:16
Localitate: France,Yvelines

Mesajde DanuKa » 09/07/2008 01:40

Micul scrie:
DanuKa scrie:am inercat sa fac un clafoutis dupa o reteta de aici ,mi-a iesit prea moale ,gustul e bun ,data viitoare incerc alta reteta
si am mai facut si o tarta cu somon afumat si branza .

siiiii ,am chef de o felie din tortul Melissucai :cry:



Danuka, am mustrari de constiinta.Ai facut clafoutis-ul meu cumva?



aaaa,da , reteta aia cu 2 oua ( ca doar atatea aveam in casa :blushing: ) insa a iesit tareeee moale ,si la un moment dat cand era doar jumate din lapte pus ,ma gandisem sa las asa ,dar ...am ramas doar cu gandul ,ptr ca am pus tot si poate si din cauza asta ,era tareeeee lichida compozitia ,abea de s-a inchegat oleaca ,numa cu linguritza se poate manca clafoutisul meu :D

o sa incerc si prima reteta sa vad daca iese mai bine cu 4 oua .

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 09/07/2008 01:56

DanuKa scrie:
Micul scrie:
DanuKa scrie:am inercat sa fac un clafoutis dupa o reteta de aici ,mi-a iesit prea moale ,gustul e bun ,data viitoare incerc alta reteta
si am mai facut si o tarta cu somon afumat si branza .

siiiii ,am chef de o felie din tortul Melissucai :cry:



Danuka, am mustrari de constiinta.Ai facut clafoutis-ul meu cumva?



aaaa,da , reteta aia cu 2 oua ( ca doar atatea aveam in casa :blushing: ) insa a iesit tareeee moale ,si la un moment dat cand era doar jumate din lapte pus ,ma gandisem sa las asa ,dar ...am ramas doar cu gandul ,ptr ca am pus tot si poate si din cauza asta ,era tareeeee lichida compozitia ,abea de s-a inchegat oleaca ,numa cu linguritza se poate manca clafoutisul meu :D

o sa incerc si prima reteta sa vad daca iese mai bine cu 4 oua .



Aaaa, ai facut reteta mea, dar doar cu doua oua???
Sau ai facut reteta pusa de Crista, cea cu doua oua in compozitie?
Eu cred ca daca o lasai mai mult la cuptor se-ntarea si-asa.Eu stii cum fac, cand vad ca nu prea are de gand sa se coaca?Acoper praji cu folie, dau focul incet, s-o las pana-i vine ei rau, si se face de nevoie. :lol:
Dar sa stii ca prajitur asta oricum nu e prea tare.
Si inca o chestie, care am constatat-o eu, cand am mai mult maglavaiz, cum era aici, pun in tava cu diametru mai mare ( 30 cm ), sa nu fie foarte inalta.
Oricum la gust ii super buna.Incearca si cu 4 oua, si ai sa vezi ca se face. :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori