Ce am gatit azi (14)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 03/03/2008 11:17

adry scrie:Azi la pranz am fost singura deci am mancat ce mai era prin frigider! pentru cina fac "carciofi alla romana" adica anghinare ca pe la Roma si inca nu stiu ce mai lipesc langa!

Adry, cateodata mai mananc anghinarea ,impreuna cu branza. :roll:
Am facut timp in urma, anghinare gratinata... ,cu paine inmuiata in lapte si stoarsa, usturoi tocat ,patrunjel ,hamsii...umpluta anghinarea cu aceasta compozitie , stropita cu ulei si apoi pusa in cuptor cu putina apa, la sfarsit la gratinat.
A iesit foarte buna asa. Anghinarea ca pe la Roma are doar pesmet, usturoi si menta...parca? Nu am facut niciodata.
Am facut si poze la preparare ,dar tot aman sa postez reteta. Zilele astea o pun sigur... :)
Fişiere ataşate
6..jpg
anghinare gratinata
6..jpg (46.83 KiB) Vizualizat de 2284 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/03/2008 09:20

Nico imi place anghinarea ta ... :buuun: cind ai vreme sa pui poze si reteta ...
Deci ideea de ficati era de aici ... mie mi-a scapat 8)
Diferenta e ca astia romani ( cu tzuguie) miros mai tare cind ii fierbi si au un gust de conopida si varza luate impreuna .. dc iti place si varza si conopida or sa iti placa si ei ..sunt buni la gust dupa mine dar tare mai miros :mrgreen: ... eu mai am o portie fierti in congelator o sa ii fac curind dar sa ma gindesc ka akta varianta :lol:

Lory dulceata mea a iesit asa frumoasa ( culoarea) caci am avut portocale rosii, mixte rosu si portocaliu si portocalii ...

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 04/03/2008 09:26

:x :x aici nu am vazut portocale rosii dar am sa incerc numai din celelalte cred ca o sa-mi iasa mai deschisa la culoare,nu?
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 04/03/2008 12:12

nicoleta64 scrie:Adry, cateodata mai mananc anghinarea ,impreuna cu branza. :roll:
Am facut timp in urma, anghinare gratinata... ,cu paine inmuiata in lapte si stoarsa, usturoi tocat ,patrunjel ,hamsii...umpluta anghinarea cu aceasta compozitie , stropita cu ulei si apoi pusa in cuptor cu putina apa, la sfarsit la gratinat.
A iesit foarte buna asa. Anghinarea ca pe la Roma are doar pesmet, usturoi si menta...parca? Nu am facut niciodata.
Am facut si poze la preparare ,dar tot aman sa postez reteta. Zilele astea o pun sigur... :)


Da, sunt umpluti cu pesmet usturoi si menta! G. a fost cu ideea sa facem niste paste ca sosul lasat era foarte gustos si am fiert pana la urma taitei cu ou (Giovanni Rana :wink: ) ca se fac intr-un minut! Rezultatul mi-a placut!
Astept reteta ta la care ai pus poza :buuun: :buuun: :buuun: !

Crista eu folosesc o varietate de carciofi din zona (aici se numesc mammarelle)!
erau atat de proaspeti ca n-aveau nici "barba" aia in interior!
Si fara miros de varza-conopida :wink:
Sunt astia asa:

Imagine

ralu 3006
Incepator
Mesaje: 18
Membru din: 28/02/2008 04:36

rc

Mesajde ralu 3006 » 04/03/2008 04:23

PIZZA PATRU STAGIUNI :lol:


IGRENDIENTE PT 4 PERS pt COCA-400g faina alba tip00
-200ml apa
-1/2 cub de drojdie
-3ling de ulei de mazline
-1lingura zahar
-1 lingura sare
SE FRAMANTA ALUATUL BINE SI SE LASA SA DOSPEASCA O ORA JUMATE

UMPLUTURA-180g de rosi fara piele
-200g branza sau mozzarella
-10 mazline negre fara sambure
-4 feli de caizer
-2 lingurite de ulei de mazline
-2 ciuperci,sare piper

SE IMPARTE ALUALTU IN 4 PARTI SI FIECARE PARTE SE INTINDE IN TAVA ROTUNDA,SE PUNE BRANZA,SI RESTUL INGREDIENTELOR UNIFORM PE TOATA PIZZA SE DA LA CUPTOR LA 200GRADE PT 25 MIN
DACA AVETI CUPTOR DE PAINE BAGATI/O IN CUPTORUL DE PAINE CA ESTE MINUNATA CA SI PIZZA DE CUMPARAT
POFTA MARE :hug:

ralu 3006
Incepator
Mesaje: 18
Membru din: 28/02/2008 04:36

Mesajde ralu 3006 » 04/03/2008 04:47

HAI SA VA DAU NISTE TORTURI SARATE :D

TORT CU VINETE SI BRANZA DE CAPRA

IGREDIENTE PT 4 PERS-200g faina alba tip00
-200g faina de porumb fina
-200ml apa
-4lingurite ulei de porumb
-1/2cub drojdie
-1lingurita zahar si sare

SE AMESTECA TOATE INGREDIENTELE FORMAND O PASTA NETEDA SI OMOGENA,SE ACOPERA SI SE LASA LA DOSPIT 3 ORE IN LOC USCAT S FERIT DE AER

UMPLUTURA-2 vinete
-250g de branza capra
-3 linguri ulei
-1 ceapa
-1 ardei iute
-un buchetel de patrunjel
-sare piper

SE TAIE BUCATELE VINETELE SE PRESAREAZA CU SARE SI SE LASA ASA PT O JUMA ORA,DUPA CARE SE SPALA BINE SE PUN LA SCURS SI SE PUN LA PRAJIT IMPREUNA CU CEAPA,ARDEIUL SI ULEIUL,SE ACOPERA SI SE LASA SA SE PRAJEASCA.DUPA CIRCA 5 MIN DE CANT SUNT PRAJITE INGREDIENTELE SE ADAOGA PATRUNJELUL SI SE MAI LASA 2 MIN

COCA SE IMPARTE IN 2.INTRO TAVA ROTUNDA SE ASEAZA HARTIE DE CUPTOR SE PUNE O PARTE DE COCA DUPA CARE SE ASEAZA BRANZA SI CONTINUTUL DE VINETE,ARDEI ETC SE MAI ADAOGA UN PIC DE PATRUJEL PROASPAT SI CEAALTA BUCATA DE COCA
SE DA LA CUPTOR LA 220GRADE SE COACE CAM IN 30 MIN

ESTE O MINUNATIE :hug: :hug: :hug: :flower: :peace: :party:

ralu 3006
Incepator
Mesaje: 18
Membru din: 28/02/2008 04:36

Mesajde ralu 3006 » 04/03/2008 05:08

MACAROANE LA CUPTOR

SE PREPARA UN SOS CU-CEAPA
-CARNE TOCATA
-SUC DE ROSII
se prajeste ceapa pana devine sticlie se adaoga carnea se prajeste un pic dupa care se adaoga sucul de rosii si o canita apa se lasa la fiert timp de 30 min la foc mic se mai adaoga apa daca scade mult si suc de rosii

intre timp se prepara besciamella-3 LINGURI FAINA
-UN SFERT UNT
-250g LAPTE
se topeste untul se adaoga faina si laptele,se lasa la fiert pana se ingroase se amesteca incontinuu,daca nu se ingroasa se mai adaoga faina,daca este prea gros se mai adaoga lapte,trebuie sa iasa ca si iaurtul un picut mai gros

se pune o oala la foc cu sare cand aceasta fierbe se pune 500g macaroane mari,se lasa la fier jumatate din timpul de fierbere,se storc si se adaoga intr-un valing,se amesteca cu sosul de carne,besciamella si branza razalita,se toarna intr/o tava unsa cu unt se pune zmantana dulce pana se acopera partile de pasta deasupra se pune multa brnza razalita sarata si se acopera,se da la cuptor timp de 15-20 min
:peace: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/03/2008 05:35

Adry eu mai stiu de o prietena o reteta cu gorgonzola .. o sa ma duc sa o caut ca era tare misto ...

deci carciofii astia asa mai rotunzi sunt mai buni, ai ce minca din ei sau tot asa foite doar ... ca pe mine mai mult asta ma omoara ca mai mult scuipi decit maninci :D ...

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 04/03/2008 05:43

crista scrie:Adry eu mai stiu de o prietena o reteta cu gorgonzola .. o sa ma duc sa o caut ca era tare misto ...

deci carciofii astia asa mai rotunzi sunt mai buni, ai ce minca din ei sau tot asa foite doar ... ca pe mine mai mult asta ma omoara ca mai mult scuipi decit maninci :D ...


Carciofi cu gorgonzola? Cred ca merg (si Nico ii serveste cu branza)!
N-am avut de scuipat nimic din ei! Dupa ce am luat cam trei straturi, i-am pregatit si pus la foc! Au fost foarte, forte fragezi dar poate si ca acum au inceput sa apara!
Da, cei lunguieti au mai multe frunze dure trebuie sa iei ceva straturi (deobicei ramina doar mijlocul, il cuore)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/03/2008 05:44

Lory nu iti face griji si Adry a facut dulceata cu portocale normale, obisnuite .. portocalii .. numai ale mele erau rosii ...

sa tai mai marunte feliile ca sa nu iti ramina cojile alea albe prea lungi prin borcan ....


Eu am mai avut o serie de savarine si am pus dulceat ade portocale pe ele apoi frisca .. o bunatate ...


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori