CAUTARI

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

ramada
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 14/04/2006 12:27
Localitate: Gorj

CAUTARI

Mesajde ramada » 25/04/2006 08:01

salutare! si Hristos a Inviat.....
Dragi mei va rog sa-mi trimiteti si mie retete pentru diabetici, mancaruri , dulciuri orice reteta este bine venita. va multumesc :master:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 24/05/2006 12:48

Uite am gasit pe net intr-o cautare... aceste retete... nu le-am incercat ca tata nu le are cu dulciurile (pe el il am diabetic)... iar mancaruri mananca ce i-a fost recomandat de catre Dr. care il are in evidenta... fara grasimi, paine cantarita... si cred ca stii in general ce manca un diabetic... retete nu stiu .... dar pot intreba pe mama cand ajung pe la Buzau! Multa sanatate! :hug:

Prajituri cu ciocolata pentru diabetici

Mod de servire : 24 bucati
Bucatarie : Americana
Fel de mincare : Desert
Ingredient principal : Ciocolata
Mod de gatire : La cuptor

Ingrediente
130 g unt moale
200 g indulcitor artificial granulat
1/2 lingurita extract vanilie
1 ou batut
300 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
150 g fulgi de ciocolata
150 g alune de padure taiate

Preparare
Preincalziti cuptorul la 375 de grade F (175 grade C). Intr-un vas mediu, amestecati untul, inlocuitorul de zahar, 2 linguri de apa si vanilia pana obtineti o crema. Adaugati oul; continuati sa amestecati. Combinati separat faina, praful de copt si sarea si adaugati combinatia in crema. Amestecati si fulgii de ciocolata si alunele.

Ungeti o tava cu ulei. Luati cate o lingurita din compozitie si formati prajiturele pe tava. Coaceti in cuptorul preincalzit 10-12 minute. Lasati sa se raceasca.

Prajitura cu branza de vaci cu zaharina:

150 gr branza de vaci, 100 gr nuci, 2 galbenusuri, 10 gr unt, vanilie, coaja de lamaie, zaharina(1-2 tablete)Nucile pisate se trec prin masina se amesteca cu branza de vaci frecatacu galbenusurile vanilia coaja de lamiae si zaharina.Din aceasta compozitie se fac cu mana mici perisoare care se turtesc usor si se aseaza in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coc la foc potrivit 30-35 minute.

Prajitura cu mere si zaharina:

150 gr mere, 1 ou, 20 gr smantana(i lingura) 1-2 tablete zaharina, scortisoara dupa gust. Se curata mere de coaja si se rad, se aseaza intr-o cratita cu putina apa si scortisoara la foc. Cand sau muiat se adauga zaharina dizolvata in 1/2 ling de apa fierbinte si se aseaza la rece.Se freaca galbenusul bine se adauga merele scurse de zeama, smantana, albusul batut spuma si se amesteca usor. Se toarna comp intro tava unsa cu unt si se coace 20-25 min la foc potrivit.

Aici am gaist o carte cu Retete pentru Diabetici

:pup:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

ramada
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 14/04/2006 12:27
Localitate: Gorj

Mesajde ramada » 24/05/2006 07:23

salutare! Iti mulrumesc frumos pentru reteta, cred ca este delicioasa, iti promit ca o sa o fac(nu numai cand vin musafiri mei care au diabet). Daca mai ai si alte retete le astept cu drag. :roll: :master: :rugaciune: :peace: :roll: :clipocit: :pup: :pup: :pup: :pup:


Înapoi la “Sanatate - diete si regimuri alimentare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator