Cartofi bavarezi

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cartofi bavarezi

Mesajde lucia_bp » 04/10/2014 03:40

Pentru ca ieri- 03 octombrie- a fost ziua nationala a Germaniei am facut acesti cartofi absolut deliciosi :!: Pot fi serviti ca un pranz, dar si ca o cina consistenta.

Bucataria germana are o istorie bogata si interesanta, traditia culinara fiind unitara pe teritoriul Germaniei de abia in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, odata cu unificarea teritoriilor germane intr-un singur stat. Insa chiar si asa regiunile si-au pastrat individualitatea culinara
Principalele criterii care fac diferenta sunt formele de relief si vecinatatea cu statele dimprejur.
Astfel, daca in sud se simt influente elvetiene si austriece, in sud-vest ea se intersecteaza cu bucataria franceza, in rasarit predomina aromele est- europene. Mai mult, in zonele nordice, intrucat este mult mai rece, iar locuitorii trebuie sa faca fata temperaturilor geroase, se intalnesc multe retete bogate in calorii si fibre.

Bavaria- regiune din partea sud- estica a Germaniei, a fost mult influentata de bucataria austriaca si ceha.
Bucataria bavareza nu se poate compara cu cea franceza sau italiana; nu este atat de sofisticata…
E mai " taraneasca ", insa asta nu inseamna ca nu e gustoasa.
Este o bucatarie munteneasca la propriu, pentru oameni care traiesc intr-un mediu aspru si fac munca fizica grea…prin urmare este super bogata in colesterol si pe drept cuvant se spune ca este tipic rurala.
Eu insa, ador bucataria bavareza nu doar din buze sau din taste, ci la modul real.

Cartofi, varza, sparanghel, carnati, carne de porc si bere, multa bere, asa poate fi descrisa in cateva cuvinte bucataria germana, una dintre cele mai consistente si bogate bucatarii din lume.

Asadar, daca vreti sa tineti cura de slabire, nu este indicat sa va apropiati de mancarea germana, insa daca vreti sa savurati o mancare gustoasa si satioasa atunci ati facut algerea potrivita… Si cum eu sunt o gurmanda si foarte pofticiosa :buuun: :buuun: :buuun: …na, nu ma pot abtine :!:

… Bineanteles ca toate retetele merg cu o bere rece :!:


Ingrediente

-400 g carnati proaspeti afumati
-1,5 kg cartofi
-2 cepe rosii, taiate in felii subtiri
-1 ardei rosu, taiat cubulete
-1 legatura patrunjel verde, tocat mai mare
-200 ml smantana
-100 g cascaval ras, pentru smantana
-200 g cascaval ras, pentru gratinat
-300 g carnati picanti de bere
-ulei
-unt
-sare
-piper, proaspat macinat

Preparare

Taiati carnatii proaspeti afumati in rondele si caliti-i intr-o tigaie in putin ulei. Dati deoparte.
Spalati cartofii. Fierbeti-i in coaja in apa cu sare.
Scurgeti, curatati, taiati-i rondele si puneti-i intr-un bol mare.
Adaugati ceapa rosie, cubuletele de ardei, rondelele de carnati impreuna cu uleiul si ½ din patrunjelul verde. Amestecati si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Separat, amestecati smantana cu 100 g cascaval ras, putin piper, proaspat macinat si restul de patrunjel verde, tocat grosier.
Turnati peste cartofi, omogenizati si potriviti gustul de sare si piper.
Transferati intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand cartofii absorb integral compozitia de smantana.
Scoateti vasul, presarati uniform cu 200 g cascaval ras si asezati deasupra carnatii de bere.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand carnatii sunt facuti, cascavalul topit si se formeaza deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cartofii bavarezi cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Fişiere ataşate
cim0084.jpg
cim0084.jpg (70.07 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0087.jpg
cim0087.jpg (80.87 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0088.jpg
cim0088.jpg (49.88 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0090.jpg
cim0090.jpg (100.98 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0095.jpg
cim0095.jpg (101.4 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0098.jpg
cim0098.jpg (71.54 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0100.jpg
cim0100.jpg (107.48 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0101.jpg
cim0101.jpg (95.38 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0105.jpg
cim0105.jpg (81.32 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0107.jpg
cim0107.jpg (96.73 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0109.jpg
cim0109.jpg (96.54 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0113.jpg
cim0113.jpg (88.72 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0115.jpg
cim0115.jpg (93.41 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0117.jpg
cim0117.jpg (98.88 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0118.jpg
cim0118.jpg (83.44 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0119.jpg
cim0119.jpg (94.25 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0122.jpg
cim0122.jpg (98.33 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0123.jpg
cim0123.jpg (91.29 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0127.jpg
cim0127.jpg (82.66 KiB) Vizualizat de 14586 ori
cim0129_4659.jpg
cim0129_4659.jpg (95.84 KiB) Vizualizat de 14586 ori
Ultima oară modificat 05/10/2014 08:53 de către lucia_bp, modificat de 2 ori în total.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 05/10/2014 05:20

Arata super apetisanti ,o sa incerc reteta cand se raceste afara.
hi

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/10/2014 10:33

maaaamaaaa :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: dupa o portie d'asta toata lumea afara la taiat lemne =)) =)) =))


o sa iau si eu cirnaciori de bere, d'ailalti nu se gasesc la mine deci nici nu ma mai gindesc la ei ca imi fac rau 8) si o sa incerc ...si eu .. musai

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 06/10/2014 08:06

maraarad scrie:Arata super apetisanti ,o sa incerc reteta cand se raceste afara.


Merita :peace: ...sunt super buni :buuun: :buuun: :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 06/10/2014 08:39

Trebuie incercat :buuun: :buuun:
Lucia :master: :master:
Am incercat ceilalti cartofi la cuptor fara sosul de smantana de nota 10 +++ :wink:
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/10/2014 05:32

crista scrie:maaaamaaaa :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: dupa o portie d'asta toata lumea afara la taiat lemne =)) =)) =))


o sa iau si eu cirnaciori de bere, d'ailalti nu se gasesc la mine deci nici nu ma mai gindesc la ei ca imi fac rau 8) si o sa incerc ...si eu .. musai


...si cand te gandesti ca pe la noi se mananca cam tot asa...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 10/10/2014 05:22

Ce bunatate!!! :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 17/10/2014 07:13

alejoe scrie:Trebuie incercat :buuun: :buuun:
Lucia :master: :master:
Am incercat ceilalti cartofi la cuptor fara sosul de smantana de nota 10 +++ :wink:


Eu zic ca merita :peace: Sunt tare satiosi si mai ales bunu, buni :buuun: :buuun: :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/10/2014 06:58

nicoleta64 scrie:Ce bunatate!!! :buuun: :buuun: :buuun:


Nu pot sa sper decat ca vei incerca reteta :rugaciune:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/10/2014 08:56

Ce pofta imi faci cu cartofii astia, arata de milioane si sigur , dupa pofta care o am , am sa ii fac....habar nu am avut ca se gasesc in R carnaciori de bere....sant suoper buni, ii folosesc si eu mereu la fel de fel de mancaruri si mai ales aperitive...supar, super :hug: :hug: :pup: :pup:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori