Carnati proaspeti, pregatiti la cuptor- Nigella Lawson

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Carnati proaspeti, pregatiti la cuptor- Nigella Lawson

Mesajde lucia_bp » 12/05/2014 04:00

Carnatii proaspeti pregatiti dupa o reteta a Nigellei Lawson sunt grozavi de buni…este o reteta foarte rapida si ofera posibilitatea transformarii unor banali carnati proaspeti in ceva plin de savoare si culoare.


Ingrediente

-1 kg carnati proaspeti

Marinada- glazura
-4 linguri ketchup ( poate fi si putin iute)
-3 linguri miere
-3 linguri mustar cu boabe
-2 linguri sos de soia
-1 lingurita ghimbir macinat, optional
-1 lingurita usturoi granulat
-2 linguri ulei de masline
-fulgi de ardei iute / piper, proaspat macinat, dupa gust si optional

* Puteti ajusta cantitatile ingredientelor folosite la glazura pentru a fi pe gustul vostru. Trebuie doar sa gustati glazura dupa omogenizare si sa o ajustati dupa preferinte.

Preparare

Pentru acesta reteta tapetati o tava cu folie de aluminiu peste care asezati hartie de copt ( imbracati atat fundul cat si marginile laterale) sau folositi o tava de aluminiu de unica folosinta ( datorita mierii, carnaciorii se vor carameliza usor in cuptor si au tendinta de a se lipi de tava).

Puneti carnatii, intepati din loc in loc cu dintii unei furculite, intr-un vas sau punga resigilabila.

Marinada- glazura

Amestecati toate ingredientele pentru glazura intr-un bol si omogenizati bine cu un tel.

* Gustati si ajustati compozitia functie de preferintele pe care le aveti- sarat, dulce, picant, etc, adaugand cantitati suplimentare de ingrediente fata de cele prevazute in reteta.

Turnati marinada peste carnati si intorceti-i / masati, astfel incat sa fie cuprinsi de jur imprejur de marinada.

** Puteti sa-i folositi imediat sau sa-i lasati sa se marineze min 30 min, la frigider.

Asezati carnatii in tava intr-un singur strat, astfel incat acestia sa fie in contact cu tava, apoi turnati peste ei marinada. Acoperiti tava cu un capac sau sigilati cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul preancalzit pentru 30 min ( daca carnatii sunt mai grosi) sau 20 min ( daca sunt mai subtiri), la 180 grade sau pana ce carnatii sunt facuti. Verificati dupa 15-20 min pentru a vedea stadiul in care sunt.
In ultimele 5- 7 min, indepartati capacul / folia pentru a permite carnatilor sa se rumeneasca frumos.

Serviti cat sunt calzi, alaturi de un piure de cartofi si o salata.

Carnatii astfel pregatiti sunt deosebit de gustosi, suculenti in interior, crocanti si frumos rumeniti la exterior.
Fişiere ataşate
cimg0302.jpg
cimg0302.jpg (70.95 KiB) Vizualizat de 2039 ori
cimg0303.jpg
cimg0303.jpg (76.79 KiB) Vizualizat de 2039 ori
cimg0304.jpg
cimg0304.jpg (55.58 KiB) Vizualizat de 2039 ori
cimg0305.jpg
cimg0305.jpg (83.61 KiB) Vizualizat de 2039 ori
cimg0310.jpg
cimg0310.jpg (69.56 KiB) Vizualizat de 2039 ori
cimg0312.jpg
cimg0312.jpg (100.51 KiB) Vizualizat de 2039 ori
cimg0319.jpg
cimg0319.jpg (96.75 KiB) Vizualizat de 2039 ori
cimg0321.jpg
cimg0321.jpg (94.15 KiB) Vizualizat de 2039 ori
cimg0323.jpg
cimg0323.jpg (100.04 KiB) Vizualizat de 2039 ori
cimg0324.jpg
cimg0324.jpg (110.99 KiB) Vizualizat de 2039 ori
cimg0325.jpg
cimg0325.jpg (116.97 KiB) Vizualizat de 2039 ori
cimg0326.jpg
cimg0326.jpg (112 KiB) Vizualizat de 2039 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 13/05/2014 10:21

Vad ca nu ai stat degeaba....i-ai ochit rapid :P :P ....ii fac si eu dar fara miere :P si imi plac mult....Lucia :master: :master: pentru postare si pozele ma fac sa salivez nu alta :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 14/05/2014 07:14

pupi scrie:Vad ca nu ai stat degeaba....i-ai ochit rapid :P :P ....ii fac si eu dar fara miere :P si imi plac mult....Lucia :master: :master: pentru postare si pozele ma fac sa salivez nu alta :hug: :hug: :pup: :pup:


...daca tot ii aveam in frigider, m-am gandit sa-i imprietenesc cu marinada si sa le dau o alta fata ( mai fardata :D )...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 14/05/2014 10:35

Faina fata , felicitari :master: :master: =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/05/2014 02:43

alejoe scrie:Faina fata , felicitari :master: :master: =D> =D>


Foarte gustosi :buuun: Yamy- yammmmyyyy :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 16/05/2014 11:15

Aurie si frumoasa noua lor ”fata” iar gustul sunt sigura ca a fost excelent. :hug: :pup: :flower:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori