Branzoici dulci si sarate

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 11/01/2017 01:23

Branzoici dulci si sarate

Mesajde Ema Hurdugaci » 06/01/2018 12:15

Pentru aluatul dulce:
250 de grame făină albă și extra
125 ml lapte călduț
45 de grame zahăr
Un praf de sare
1/2 pachet drojdie( de 25 de grame)
Coaja de la 1/2 lămâie bio
Esența de vanilie
30 de grame unt topit
1 ou
1 linguriță zahăr
Pentru umplutura dulce:
250 de grame brânză de vaci slabă( sau grasă, după preferinta), scursă de zer
Zahăr vanilat și zahăr tos după gust
Coaja de la 1/2 lămâie bio
40 de grame stafide aurii hidratate în puțin rom
1 ou
Pentru aluatul sărat:
250 de grame făină albă și extra
1/2 pachet drojdie
1 linguriță sare
125 de ml lapte călduț
30 de grame unt topit
1 ou
1 linguriță zahăr
Cca. 80 de grame gorgonzola
Pentru uns:
1 gălbenuș
Puțin lapte
Pentru topping:
Semințe de susan
Pentru umplutura sărată:
Ideea acestor branzoici mai puțin dulci, mi-a fost inspirată de ultimele sărbători importante ale iernii și de dorința de a mai renunța la cantitatea cam mare de glucide acumulată pe parcursul Crăciunului și a Anului Nou. Am preferat să fac și niște branzoici sarate , din același motiv...
Pentru cele două aluaturi avem nevoie de două recipiente separate pentru fiecare etapa a prepararii lor.
Mai întâi amestecăm drojdia cu laptele călduț, câte o linguriță zahăr, puțină făină, o lăsăm la dospit câte 15 minute, în două vase separate.
Ulterior, adăugăm drojdia în cele două recipiente în care am pregătit făina, împreună cu restul ingredientelor.
Frământăm separat aluaturile, le lăsăm la dospit câte o oră.
Între timp, pregătim umpluturile.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Când au dospit, le întindem separat cu sucitorul, decupam patrate cu o formă sau cu cuțitul, așezăm câte o linguriță de umplutura diferită în mijlocul lor, unim capetele opuse ca să formăm branzoicile.
Le lăsăm încă puțin la dospit, cca. 20 de minute, apoi le ungem cu galbenus, le presaram cu susan și le coacem cca. 50 de minute la 180 de grade Celsius în cuptorul preincalzit.
Poftă bună și un An Nou Fericit tuturor!

Fişiere ataşate
1515171848927.jpg
1515171848927.jpg (387.6 KiB) Vizualizat de 451 ori
1515171753613.jpg
1515171753613.jpg (400.34 KiB) Vizualizat de 451 ori
1515171406162.jpg
1515171406162.jpg (397.12 KiB) Vizualizat de 451 ori
1515171352177.jpg
1515171352177.jpg (439.14 KiB) Vizualizat de 451 ori
2018-01-05-17-04-58.jpg
2018-01-05-17-04-58.jpg (543.36 KiB) Vizualizat de 451 ori
2018-01-06-11-37-42.jpg
2018-01-06-11-37-42.jpg (538.16 KiB) Vizualizat de 451 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori