Bors taranesc de perisoare

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Bors taranesc de perisoare

Mesajde madi_marin » 09/11/2018 10:46

1 ceapă
sare
piper
Pentru periÅŸoare:
750 g carne tocată amestec porc şi vită
cimbru uscat
mărar proaspăt
Pentru ciorbă:
1 ceapă
2 morcovi
1 păstârnac
1 pătrunjel
1 ţelină mică
200 g mazăre congelată
200 g fasole verde congelată
2 cartofi
1 l borÅŸ
200 ml smântână pentru gătit
2 linguri pastă de tomate
sare
piper
boia dulce
ulei
leuştean proaspăt
Se curăţă legumele, se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă.
Carnea se amestecă cu ceapa tocată foarte mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar tocat. Se omogenizează bine compoziţia şi se formează perişoare care se pun la fiert peste legume.
Cand perişoarele sunt aproape gata, se pun cartofii tăiaţi în cubuleţe şi se continuă fierberea.
După ce aproape au fiert şi cartofii, se adaugă borşul clocotit, mazărea şi fasolea verde, pasta de tomate, sare, piper şi boia. Se lasă să mai fiarbă 10 minute, după care se stinge focul, se adaugă smântâna şi leuşteanul tocat.
Se serveşte cu ceapă sau ardei iute.
Poftă bună!

Fişiere ataşate
656x492-bors-taranesc-de-perisoare-173724.jpg
656x492-bors-taranesc-de-perisoare-173724.jpg (76.3 KiB) Vizualizat de 719 ori
656x492-bors-taranesc-de-perisoare-173723.jpg
656x492-bors-taranesc-de-perisoare-173723.jpg (73.68 KiB) Vizualizat de 719 ori

Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator