Bors de sfecla rosie

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Bors de sfecla rosie

Mesajde abetina » 02/12/2017 09:45

4 sfecle mici rosii
1 kg cartofi
2 cepe
3 linguri ulei
3 linguri bulion de gogosari
400 ml suc de rosii
500 gr rosii
mix de gogosari-rosii,galbeni,verzi
2 morcovi
condimente cu gust de legume
sare dupa gust
bors acru, dupa gust si preferinta
1 legatura de patrunjel
1 legatura de leustean

Se curata ceapa si se pune la prajit in oala in care se va face borsul. Cand ceapa este patrunsa bine, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi, mixul de gogosari, tocati marunt, morcovii tocati marunt, condimente, doua sfecle rosii mici tocate marunt si se fierbe totul la foc potrivit.
Intr-o oala separat se pune bors acru si celelalte doua sfecle rosii curatate si taiate felii, care se fierb pana cand sfecla se patrunde, dupa care se opreste focul. Acest secret face ca borsul sa capete o culoare foarte rosie si foarte atragatoare.
Cand legumele sunt fierte, se adauga rosiile taiate cuburi si se lasa sa se fiarba bine, apoi se adauga bulionul de gogosari, sucul de rosii, borsul acru ce a fost fiert cu sfecla, dar nu si sfecla, sare dupa gust, se mai trag cateva clocote si se opreste focul. Se presara cateva fire de leustean si patrunjel verde tocat marunt.

Sa aveti pofta dragilor!


Fişiere ataşate
dsc0008.jpg
dsc0008.jpg (214.1 KiB) Vizualizat de 97 ori
dsc0003.jpg
dsc0003.jpg (225.93 KiB) Vizualizat de 97 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori