Borlenghi

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/05/2012 05:13

Adry nu stiu , o sa il intreb pe F . Desi eu am citit ca poti folosi partea grasa si de la un guanciale sau pancetta .
Aici la noi se mai gaseste , adica pina de curind era in galantar o specialitate de lardo de pe dealurile astea deci oarecum intre cel de Colonnata si cel de Modena si ca pozitie geografica dar probabil si ca preparare . Cred ca asta care se gaseste la mine e cea cu care se face reteta asta ( numai cu sare ) .

Nu mincam noi cu usturoi desi eu mai gesesc doza uneori si culmea tot pe mine ma arde caci m-am dezobisnuit =)) oricum daca opui o slanina usturoiata nu mai adaugi alt usturoi in reteta :lol: La borlenghi astia eu chiar ma astpetam sa fie mai usturoiati, inclusiv F credea asta.. insa nu e asa s-au mai schimbat si ei . :party:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 08/05/2012 06:10

crista scrie:Antonia o tigaie cu fundul mai gros si un aragaz cu plita ar fi ideal sau daca nu cu o tabla pusa peste flacara , sa coaca uniform . Cred ca si tigaia ar fi mai buna una de aluminiu ca se incalzeste uniform / repartizeaza caldura bine .


O sa le incerc si eu cind gasesc ingredientele ... pentru slanina merge de exemplu si partea grasa ( fara carnea de deasupra ) de la orice piept ardelenesc cu conditia sa nu fie afumat.

eu sigur voi face cu ou ca e mult mai sigur rezultatul , 1 ou la multa faina si la si mai multa apa ... cit mai multa cu atit mai bine


Iti multumesc. Caut sa vad cum pot sa gasesc o metoda pentru coacerea lor uniform si iti dau de veste cand ajung la o concluzie. Imi place reteta (este ”o provocare” pentru ”bucataria mea”). :flower: :flower: :flower: :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/05/2012 07:58

Antonia nu mai stiu si imi e lene sa citesc din urma ( la ora asta ) prefer sa scriu =)) Clatita trebuie sa fie o idee mai grosuta pe mijloc si ff subtire pe margini iar cind e coapta pe margini trebuie sa fie ff uscata si in mijloc mai umeda ( nu cruda dar nici uscata de tot ci seamana mai mult cu o clatita clsica dar subtire) .

:flower:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori