Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine

Mesajde laughylau » 06/09/2011 09:16

Un desert sofisticat, cu 3 feluri de ciocolata, pentru adulti responsabili ( :P are putin alcool in compozitie) . Se pot servi alaturi de visinata.

Avem nevoie de forme de silicon pentru reusita retetei.

Ingrediente:
50 g ciocolata alba
150 g ciocolata cu lapte(simpla)
50 g ciocolata neagra
150 g biscuiti petit beurre
50 g unt moale
esenta rom
50 ml visinata
1 pliculet zahar vanilat
visine din visinata

Toate cele 3 feluri de ciocolata se pun in vase diferite pe bain-marie si se pastreaza topite.

Se face un model din ciocolata alba pe forma de silicon, inainte de a pune ciocolata cu lapte, dupa care se lasa 10 minute in frigider, sa se intareasca.


Apoi, fundul formei de silicon si peretii ei se ung cu ciocolata cu lapte astfel incat sa nu ramane portiuni neacoperite. Se pune in frigider 15 minute pana se face umplutura.

Pentru umplutura se sfarma biscuitii, se amesteca cu esenta de rom, zaharul vanilat si untul moale.

In fiecare forma se aseaza una( sau mai multe) visine fara samburi din visinata. In locul samburelui se pune un cubulet de ciocolata alba.

Se pune umplutura si se acopera cu ciocolata neagra( topita)

Aceste bombonele se lasa la frigider o ora, sa fie perfect racite pentru a fi scoase din forma.
Fişiere ataşate
Ciocolate umplute 011.jpg
Din umplutura ramasa se pot face diferite prajiturele ornate cu ciocolata alba.
Ciocolate umplute 011.jpg (46.94 KiB) Vizualizat de 3762 ori
Ciocolate umplute 003.jpg
O bomboana maaare!
Ciocolate umplute 003.jpg (72.04 KiB) Vizualizat de 3762 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/09/2011 09:30

Imi place umplutura asta :buuun: dar bomboanele sunt munca de chinez batrin =)) poate totusi imi fac curaj sa le incerc de dragul umpluturii, cu crema de cafea cum le-am facut eu cu multi ani in urma nu mai am curaj sa repet operatiunea :badday: ( operatiunea este lunga, timpul de "coagulare " al cremei mai ales ... apoi stratul de cioco de deasupra ... :x )

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 06/09/2011 09:57

ai dreptate crista,iti trebuie rabdare,nu gluma....sant bune :hug:

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

hmmm

Mesajde laughylau » 06/09/2011 11:00

Nu cred ca mi-a luat asa de mult timp sa le fac. Crema de biscuiti a mers foarte rapid. Ma gandeam si eu sa le fac cu ness in crema de biscuiti...
dar ce crema ai folosit? care sa aiba nevoie de 'coagulare'?

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/09/2011 11:54

cu o crema de cafea .. am cautat reteta si imi dau seama ca desi este veche de cind lupul catel , trebuia sa fie din primul an de RC :P nu am publicat-o, cind o gasesc o scriu desi nu merita prea multa atentie, s-a intepenit greu. Paote era foarte cald la mine acasa caci si ciocolata a luat mult timp pina s-a inchegat cum trebuie ( e drept ca am pus multe straturi pe hirtiute si am tot asteptat intre ele sa se inchege ca sa pun alt si alt strat ( vreo 3).

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

*

Mesajde laughylau » 06/09/2011 01:47

Eu nu am avut rabdare sa astept sa se intareasca ciocolata la frigider, am pus-o in congelator ca era putin loc, am lasat-o cateva minute( vreo 5) si era perfecta.
cred ca varianta cu congelatorul e cea mai eficienta pe timp de vara.
sau iarna sa le faci direct afara.

le-ai facut in hartii de briose>?

Avatar utilizator
madamcoco
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 22/08/2011 01:46

Mesajde madamcoco » 06/09/2011 02:48

Par delicioase aceste 'bombonele'.
Dar , totusi, cat de MARE e bomboana asta? :vis:
coco

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/09/2011 03:25

In hirtii mici ca cele de bomboane ( din cutie) , puse cite 2 hirtii una in alta ca altfel se indoiau de la ciocolata .

uite cum aratau ( in februarie 2006 ) , dar prefer umplutura ca a ta, mult mai comoda

Imagine


o sa caut crema / umplutura , reteta si voi scrie

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

`

Mesajde laughylau » 06/09/2011 09:16

Formele mele de silicon( deci, si bomboanele) au diamentrul aproximativ 6 cm si cam 2 cm inaltime.
Le-am numit bomboane mari pentru ca sunt cam cat 4 bomboane de ciocoalta din comert.

Daca nu iti e la indemana reteta de crema , nu te stresa sa o cauti pentru mine, caci o sa caut eu pe net si alte creme sa pot umple viitoarele bombonele.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori