Blat de tort oparit

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

mariana8
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 11/02/2016 08:37

Blat de tort oparit

Mesajde mariana8 » 11/02/2016 08:51

1 ou
1 pahar zahar
1,5 pahar faina
0,5 pahar ulei
0,5 pahar lapte
0,5 pahar apa fierbinte
3 linguri cacao
1 praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu<br/><br/> Pentru prepararea blatului, se foloseste ca masura un pahar de 250 ml.
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele solide: faina, zaharul, cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu (nestins).
Intr-un alt vas, se sparge oul, se bate usor cu telul, se adauga uleiul si laptele si se amesteca bine. Compozitia lichida astfel obtinuta se toarna peste amestecul cu ingredientele solide, in 2-3 reprize. Amestecam foaret bine, ca sa nu faca cocoloase.
In compozitia obtinuta se toarna 0,5 pahar cu apa foarte fierbinte, clocotita. Se amesteca repede si se toarna in forma unsa cu unt.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180C, cca 45-50 minute, pana trece testul scobitorii. Se lasa in tava sa se racoreasca 15-20 minute, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceasca complet.
Se poate consuma ca atare, pudrat cu zahar pudra, sau cu o glazura de ciocolata deasupra, insa insiropat si combinat cu o crema se transforma intr-un delicios tort.
Ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 20 cm. <br/><br/>
Fişiere ataşate
blat.jpg
blat.jpg (10.11 KiB) Vizualizat de 1775 ori

cristinasimona09
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 11/12/2015 07:34

Mesajde cristinasimona09 » 11/02/2016 11:09

poza e de pe net,cu alta reteta http://desertdecasa.ro/blat-cu-cacao/


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori