1 ou
1 pahar zahar
1,5 pahar faina
0,5 pahar ulei
0,5 pahar lapte
0,5 pahar apa fierbinte
3 linguri cacao
1 praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu<br/><br/> Pentru prepararea blatului, se foloseste ca masura un pahar de 250 ml.
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele solide: faina, zaharul, cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu (nestins).
Intr-un alt vas, se sparge oul, se bate usor cu telul, se adauga uleiul si laptele si se amesteca bine. Compozitia lichida astfel obtinuta se toarna peste amestecul cu ingredientele solide, in 2-3 reprize. Amestecam foaret bine, ca sa nu faca cocoloase.
In compozitia obtinuta se toarna 0,5 pahar cu apa foarte fierbinte, clocotita. Se amesteca repede si se toarna in forma unsa cu unt.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180C, cca 45-50 minute, pana trece testul scobitorii. Se lasa in tava sa se racoreasca 15-20 minute, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceasca complet.
Se poate consuma ca atare, pudrat cu zahar pudra, sau cu o glazura de ciocolata deasupra, insa insiropat si combinat cu o crema se transforma intr-un delicios tort.
Ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 20 cm. <br/><br/>
Blat de tort oparit
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Blat de tort oparit
- Fişiere ataşate
-
- blat.jpg (10.11 KiB) Vizualizat de 1929 ori
-
- Incepator
- Mesaje: 1
- Membru din: 11/12/2015 07:34
poza e de pe net,cu alta reteta http://desertdecasa.ro/blat-cu-cacao/
Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 37 vizitatori