Biscuiti (scone, minichifle) din malai cu brinza

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Biscuiti (scone, minichifle) din malai cu brinza

Mesajde crista » 19/05/2008 04:19

reteta este cea de scone ( adica biscuiti sau chifle in care agentul de crestere este praful de copt nu drojdia ) ... Daca intindeti aluatul de minim 2 cm grosime cu ce mai creste obtineti chifle ( scone) , dc il intindeti mai subtire si taiati cu forma de biscuiti se obtin biscuiti mai mici sau mai mari ca ai mei ...

am folosit gorgonzola dar am scris brinza in denumire ca sa puna fiecare ce ii place dupa gusturile si imaginatia lui



ingrediente :

200 gr faina OO
130 gr malai *
100 gr unt
100 ml lapte
100 gr gorgonzola
2 oua
1 lingurita de praf de copt


amestecam faina cu malaiul si praful de copt

- separat topim untul si gorgonzola in lapte cald, lasam sa se raceasca si turnam ouale batute.. nota: valabil numai pt gorgonzola, orice alt fel de brinza e logic ca nu se va topi .. deci o puneti rasa in aluat

- turnam compozitia lichida peste cea solida si framintam. Daca mai este nevoie de faina mai adaugam la fel dc este prea multa faina mai adaugam cu lingurita lapte.

- facem un aluat pe care il intindem si apoi taiem cu forma sau cu cutitul biscuiti.

- ii coacem in cuptorul incalzit pina cind prind o culoare usor aurie .

* malaiul sa fie macinat fin
Fişiere ataşate
Immagine 285.jpg
Immagine 285.jpg (53.77 KiB) Vizualizat de 4013 ori
Ultima oară modificat 20/05/2008 07:23 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 19/05/2008 05:18

Cristina...ce simplu sunt de facut. Un fel de saratele ,cu gust de malai si branza. :buuun: La ai mei le plac chestii sarate...sa rontaie intre mese... poate le incerc si eu saptamana asta. :roll:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 19/05/2008 08:21

ce idee buna,felicitari!cand am timp ii incerc

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 19/05/2008 08:43

Buni buni de rontait, dar nu te mai opresti :roll:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/05/2008 07:21

La gust seamana cu saratelele din cauza brinzei din compozitie dar sunt mult mai moi.

Daca intindeti aluatul de 1 cm ies biscuiti mai pufosi nu uscati ca biscuitii normali.
Daca intindeti la peste 2 cm grosime ies un fel de muffins sau de chifle care par necrescute indeajuns .. acestea sunt scone /scones

Am vazut si taiatitaiate cu formele de biscuiti, si cu cutitul si puse cu lingurita mushuroi in tava .. depinde de compozitie care poate s fie mai cleioasa /lipicioasa sau mai tare ca ceas de biscuiti... In plus pot avea printre ingrediente ( nu toate odata ci pe rind :lol: ) cartofi, faina, faina integrala, cereale, malai, pot fii dulci sau sarate , cu ciocolata, cu fructe sau cu brinzeturi sau mezeluri..
Daca sunt facute mai inalte ( stil muffins) se pot taia in jumatate si umple dupa gust cu mezeluri sau cu creme ....



Noua in varianta cu malai ( care tb sa fie din cel fin ... ma duc sa scriu si in reteta ) si brinza ne plac foarte mult ...

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 20/05/2008 07:48

cred ca sunt delicioase =D> =D> arata super stelutele
ce branza crezi ca ar merge mai bine la acesata reteta ,cea dulce , telemea sau branza topita ?( mie imi plac toate branzeturile ) :flower: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/05/2008 08:48

Tina o brinza topita merge bine si o poti "inmuia" cu laptele caldut si untul ca sa nu ramina cocoloase .... Reteta scrisa de mine nu este cea originala ci o improvizatie caci in original era cu parmezan ras, evident daca mai cautam gaseam si cu gorgonzola .

Daca pui o brinza tare trebuie sa o razi ca sa se incorporeze bine ... dar cred ca si cu firimituri de telemea iese bun ... :wink:


poti sa adaugi ierburi aromate ( de ex rozmarin care apare in multe retete ) si/sau paprika dulce sau iute ...

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 20/05/2008 09:10

mersi Crista :hug: :flower: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/05/2008 09:19

Pe cele inalte ( stil muffins sau chifle ) eu nu le-am vazut cu un diametru mai mare de maxim 3-4 cm poate ca nu se coc bine in interior ?!?! pe astea mai putin inalte din experienta mea de ieri si din multimea de retete de pe net am vazut ca pot fi si mai mari in diametru ( stelele mele sunt mari rau 5-6 cm ) si se coc bine ...

abia astept sa vad cum va ies voua ...

ps
am mai citit si retete in care foloseau faina cu agent de crestere in ea ( stil cele care aici se gasesc la Lidl ) ...

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 20/05/2008 09:37

Gand la gnd cu bucurie, Crista.Eu am facut ieri ceva asemanator, dar cu faina, cu branza de vaca si iaurt, iar grasime, ulei.Au trecut de numa, asa ca sigur o sa incerc si reteta ta.
Din pacate nu le-am facut poze, dar alta data nu mai uit.
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori