Biscuiti moi cu branza de vaci

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Biscuiti moi cu branza de vaci

Mesajde pupi » 31/12/2012 11:07

Niste biscuiti foarte fragezi, se topesc in gura. Cred ca este o reteta ruseasca pe care eu o am de la bunica din partea tatalui, bunica pe care eu nu am cunoscut-o si care traia in Ucraina. Am regasit reteta pe multe site-uri aici la noi, scrise de fete venite din Rusia. Deci originea retetei , spun eu, ca este ruseasca dar nu pot fi 100% sigura. Oricum este ceva de vis :buuun: :buuun: .
Ce mai stiu despre biscuitii astia ...doar ca mama ii pregatea de Craciun si in general , iarna, din cauza ca trebuie sa fie tinut aluatul la rece, mereu.



225 gr unt
215 gr branza de vaci foarte seaca
280 gr faina
2 galbenusuri
2-3 linguri de apa rece de la gheata
arome dupa cum va plac e( eu am folosit lamaie la jumatete din ei si vanilie la cealalta jumatate)
150-200 gr zahar



Untul scos de la congelator se rade pe razatoarea de mere, intr-un castron. Peste el se adauga branza de vaci care trebuie sa fie foarte seaca si faina. Daca folositi arome, acuma se poate pune coaja de lamaie ( sau daca folositi vanilie trebuie din timp sa puneti un baton de vanilie in zahar si sa tineti inchis ermetic timp de cateva zile. Zaharul va imprumuta aroma vaniliei sau se foloseste zahar vanilat, nicidecum lichid).Se framanta, cu palmile, un aluat sfaramicios. Peste el se adauga cele 2 galbenusuri, se amesteca sa se omogenizeze oarecum apoi se pune , pe rand cate o lingura de apa rece. Se poate sa aveti nevoie doar de 2 linguri in loc de 3 cum am scris mai sus, asta depinde de faina pe care o folositi.Se framanta un aluat nu foarte bine omogenizat. Untul trebuie sa ramana bucatele mici in aluat pentru ca el va fi cel ce va deschide biscuiti in foi. Deci caldura mainilor nu trebuie sa topeasca untul in aluat, de tot. Dupa framantare se pune aluatul in folie de plastic si apoi in una de aluminiu si se tine la frigider o ora ( de regule eu pregatesc aluatul seara si il tin pana dimineata).
Se scoate aluatul de la rece, se intinde o foaie subtire de cca 2 mm, ( eu am folosit pentru intins masina de taietei) din care se decupeaza cercuri. Aluatul nu se intinde tot odata ci se taie bucati mai mici din el si se lucreaza cu cate putin aluat odata, restul se tine la frigider. Pe masura ce formam cerculetele, le tavalin prin zahar ( cele 200 gr) pe care il avem pus intr-o farfurie.
Modul de lipire a zaharului si impachetarea biscuitilor se face in felul urmator. Se ia un cerculet de aluat, se pune pe zahar si se preseaza usor ca se se lipeasca zaharul pe o parte apoi se ridica din zahar si se impatura in doua, CU ZAHARUL in interior, in asa fel incat sa obtinem o semiluna, apoi jumatatea rezultata se tavaleste prin zahar dar NUMAI pe o parte si se impatura din nou cu zaharul in interior in asa fel incat sa obtinem un sfert de cerc. Una din suprafetete sferului se da iar prin zahar si partea ramasa fara zahar se pune pe tava de copt pe care avem pus hartie de copt. Se coc in cuptor preancalzit la 375 F( 190C) pana prind o culoare usor aurie. Se scot si se servesc calduti sau reci. Sant buni oricum. :? :?
Fişiere ataşate
044 biscuiti.jpg
044 biscuiti.jpg (47.61 KiB) Vizualizat de 6033 ori
042 biscuiti.jpg
042 biscuiti.jpg (34.4 KiB) Vizualizat de 6033 ori
039 biscuiti.jpg
039 biscuiti.jpg (35.7 KiB) Vizualizat de 6033 ori
034 biscuiti.jpg
034 biscuiti.jpg (36.1 KiB) Vizualizat de 6033 ori
032 biscuiti.jpg
032 biscuiti.jpg (39.86 KiB) Vizualizat de 6033 ori
031 biscuiti.jpg
031 biscuiti.jpg (35.46 KiB) Vizualizat de 6033 ori
030 biscuiti.jpg
030 biscuiti.jpg (45.16 KiB) Vizualizat de 6033 ori
025 biscuiti.jpg
025 biscuiti.jpg (32.53 KiB) Vizualizat de 6033 ori
023 biscuiti.jpg
023 biscuiti.jpg (32.94 KiB) Vizualizat de 6033 ori
022 biscuiti.jpg
022 biscuiti.jpg (37.29 KiB) Vizualizat de 6033 ori
021 biscuiti.jpg
021 biscuiti.jpg (36.47 KiB) Vizualizat de 6033 ori
020 biscuiti.jpg
020 biscuiti.jpg (40.7 KiB) Vizualizat de 6033 ori
017 biscuiti.jpg
017 biscuiti.jpg (47.81 KiB) Vizualizat de 6033 ori
015 biscuiti.jpg
015 biscuiti.jpg (40.23 KiB) Vizualizat de 6033 ori
013 biscuiti.jpg
013 biscuiti.jpg (57.53 KiB) Vizualizat de 6033 ori
012 biscuiti.jpg
012 biscuiti.jpg (65.54 KiB) Vizualizat de 6033 ori
011 biscuiti.jpg
011 biscuiti.jpg (57.56 KiB) Vizualizat de 6033 ori
007 biscuiti.jpg
007 biscuiti.jpg (67.15 KiB) Vizualizat de 6033 ori
042 biscuiti.jpg
042 biscuiti.jpg (34.4 KiB) Vizualizat de 6033 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 31/12/2012 11:13

Pupi,ce-mi faci cu minunatiile astea!... :buuun: :buuun: :buuun:

Ca de obicei... :master: =D> :pup: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 01/01/2013 09:51

PUPI =D> =D> =D> =D> cuvintele nu isi gasesc locul :master:
claudia

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 01/01/2013 02:47

Draguta! ce bunatati, imi place si look-ul lor si cred ca gustul e grozav.

Chiar biscuiti de sarbatoare, :hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 01/01/2013 03:53

Ce frumosi si delicati sunt! Imi plac foarte mult si sunt cu siguranta deliciosi!

Te pup si te imbratisez cu drag! La multi ani! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 01/01/2013 06:51

Pupi acesti biscuiti arata superbi. Mi se face gura apa cand incerc sa imi imaginez cum sunt la gust. Felicitari! :master:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/01/2013 07:42

Dani, trimit o portie rapid :D :D ...fac una proaspata ca asta deja s-a dus...pe masura ce scoteam din tava ai mei to furau =)) ...pe cand am terminat de copt platoul arata asa de gol ca si cum as fi facut doar un sfert de portie =)) =)) ...mersi :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/01/2013 07:43

ale, mersi, sa ii pregatesti pentru copilasii tai, sant tare buni si aromati, se topesc in gura :hug: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/01/2013 07:46

Yafa, mersi...si mie imi sant dragi, arata tare fain si cand se deschid sant tare draguti. Uneori ascund in ei cate un biletel minuscul cu un mesaj pe el. Acuma aveam de gand sa fac asta , dar cand am vazut cat sant de nehaliti ai mei dupa biscuitii calduti, am renuntat la idee. Data viitoare am sa ii fac biscuiti mesageri :P :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/01/2013 07:49

Antonia, sant tare buni...reteta originala nu are in ea aroma, sant simplu de facut si au gust de biscuiti cu unt...aroma pe care eu o adaug in plus de reteta isi spune cuvantul , cu siguranta. Imi plac tare mult, usor de facut, de regula fac aluatul seara si il las a frigi pana dimineata camd ma apuc de copt. S-a intamplat sa las aluatul si mai multe zile la frigi si nu a avut nimic....vacanta placuta si sa vii cu multa poze inapoi :hug: :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 23 vizitatori