Biscuiti digestivi

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
dubi_07
Bucatar in devenire
Mesaje: 468
Membru din: 10/02/2011 09:59
Localitate: Germania

Biscuiti digestivi

Mesajde dubi_07 » 29/06/2011 09:58

In ultimul timp, se tot vorbeste de mancat sanatos..asa ca dubi meu m-a convins sa fac biscuiti digestivi... (dubi = felul unui copil de a spune "iubi"...mi-a ramas in cap :D )
Asa ca ne-am pus pe treaba...amandoi, ca asa e frumos :wink:

Am folosit:

- o cana mare de faina + inca ceva pentru framantat
- o cana la fel de mare de tarate
- apa calduta - aproximativ 400 ml
- o lingura ulei de masline
- sare
- o lingura seminte de in
- o lingura seminte de susan

Intr-un castron am omogenizat faina, taratele si sarea. Am facut o gaura in mijloc, unde am turnat apa putin cate putin si uleiul, amestecand continuu. Pe rand am adaugat semintele si am framantat pana s-a facut un aluat potrivit, nici prea moale, nici prea tare.
L-am intins frumos cu facaletul, intr-o foaie subtire si l-am taiat cu forma pentru biscuiti. Dubi meu i-a coafat putin cu furculita ca sa arate mai interesant.
I-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptorul preincalzit, la foc mic, cel mai mic, cu usa intredeschisa, aproximativ o ora si jumatate.
Cand au fost gata, i-am uns cu putin ulei de masline si i-am acoperit cu un prosop de bucatarie, sa se fragezeasca.

Se servesc cu ceai, iaurt sau pur si simplu.

Multa sanatate! :peace:
Fişiere ataşate
biscuiti digestivi 009.jpg
biscuiti digestivi 009.jpg (58.59 KiB) Vizualizat de 7487 ori
biscuiti digestivi 008.jpg
biscuiti digestivi 008.jpg (52.21 KiB) Vizualizat de 7487 ori
biscuiti digestivi 007.jpg
biscuiti digestivi 007.jpg (42.6 KiB) Vizualizat de 7487 ori
biscuiti digestivi 006.jpg
biscuiti digestivi 006.jpg (63.23 KiB) Vizualizat de 7487 ori
biscuiti digestivi 004.jpg
biscuiti digestivi 004.jpg (79.86 KiB) Vizualizat de 7487 ori
biscuiti digestivi 003.jpg
biscuiti digestivi 003.jpg (64.57 KiB) Vizualizat de 7487 ori
biscuiti digestivi 002.jpg
biscuiti digestivi 002.jpg (69.91 KiB) Vizualizat de 7487 ori
biscuiti digestivi 001.jpg
biscuiti digestivi 001.jpg (78.01 KiB) Vizualizat de 7487 ori
În viață nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/06/2011 06:56

Este ceva de asteptat pana ii ai in fata, dar precis merita :!: :!: :!:

Multumim pentru reteta :master: :master: :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/06/2011 10:06

Intrebari...intrebari.....astia imi fac cu ochiul

1) ce fel de tarate ai pus??( grau sau ovaz)...intreb pentru ca ovazul e usor digerabil decat graul....eu ma cam feresc de tarata de grau, dar oricum, se poate inlocui fara problema

2 ) daca nu ii ungi cu ulei si nu ii acoperi raman crocanti???

3 )daca intinzi aluatul in foaie subtire de tot( 2 mm de ex) cum crezi ca ar fi???....caut o reteta de crackers mai sanatoasa cumva si asta ma gandesc ca ar fi potrivita daca o fac ceva mai sarata( la pasta de peste afumat ar merge super :wink: )....mersi :hug:

Avatar utilizator
dubi_07
Bucatar in devenire
Mesaje: 468
Membru din: 10/02/2011 09:59
Localitate: Germania

Mesajde dubi_07 » 30/06/2011 06:18

Lucia, eu as fi inchis cuptorul si i-as fi copt ca pe biscuitii obisnuiti. dar daca ii tii asa la o teperatura mica, se pastreaza nutrientii. e mai mult uscare decat coacere..ideal ar fi pana in 40 grade..dar nu am avut cu ce sa masor temperatura
:hug:
În viață nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături

Imagine

Avatar utilizator
dubi_07
Bucatar in devenire
Mesaje: 468
Membru din: 10/02/2011 09:59
Localitate: Germania

Mesajde dubi_07 » 30/06/2011 06:26

pupi scrie:Intrebari...intrebari.....astia imi fac cu ochiul

1) ce fel de tarate ai pus??( grau sau ovaz)...intreb pentru ca ovazul e usor digerabil decat graul....eu ma cam feresc de tarata de grau, dar oricum, se poate inlocui fara problema

2 ) daca nu ii ungi cu ulei si nu ii acoperi raman crocanti???

3 )daca intinzi aluatul in foaie subtire de tot( 2 mm de ex) cum crezi ca ar fi???....caut o reteta de crackers mai sanatoasa cumva si asta ma gandesc ca ar fi potrivita daca o fac ceva mai sarata( la pasta de peste afumat ar merge super :wink: )....mersi :hug:


1) am pus tarate de grau. dar daca tot mi-ai zis, am sa caut si de ovaz.
2) pentru ca i-am tinut asa mult in cuptor, ies crocanti fara probleme. e prima data cand fac..data viitoare sper sa nu mai iasa chiar atat de crocanti.
3) poti sa-l intinzi subtire, aluatul e "rezistent".

am vazut pe net retete cu drojdie, dar nu am pus, am vrut sa fie cat mai natural.
mai incerc. nu sunt chiar multumita de cum au iesit. dar cum spuneam, e prima data.
si combinatiile de seminte pot fi multe: floarea soarelui, dovleac, migdale pisate etc..
Ultima oară modificat 30/06/2011 06:30 de către dubi_07, modificat 1 dată în total.
În viață nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături

Imagine

Avatar utilizator
dubi_07
Bucatar in devenire
Mesaje: 468
Membru din: 10/02/2011 09:59
Localitate: Germania

Mesajde dubi_07 » 30/06/2011 06:29

poate imi spuneti voi cum sa iasa mai fragezi fara sa pun drojdie
pliiizzz
:master: :rugaciune:
În viață nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături

Imagine

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 30/06/2011 11:01

Praf de copt? :? din cate stiu fragezeste aluatul ... si daca ii acoperi dupa ce se coc cred ca se inmaoie...am facut si eu ceva asemanator, dar cu faina de secara, sunt buni si sanatosi! :wink:


Înapoi la “Sanatate - diete si regimuri alimentare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori