Azi am invatat...sau sfatul zilei

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Azi am invatat...sau sfatul zilei

Mesajde angelique » 10/04/2006 08:58

cum ca am observat ca in fiecare zi se invata cateceva nou mi-am zis ,hai sa impartasim din invatamintele noastre tuturor
deci eu azi am invatat ca
citricele se taie cu cutite cu lama dintata ,in caz contrar lama cutitului dupa putin timp nu va mai fi asa taioasa!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 10/04/2006 09:09

si eu am invatat ca in cremele cu unt se invarte incet si rara cu lingura de lemn altfel se taie. Si daca totusi reusesc sa tai crema se drege cu apa fierbinte care se adauga treptat cu lingura pana isi revine. sper sa fie si adevarat ca am de gand sa fac ceva bun de pasti cu crema si sa nu o dau iar in bara.

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 10/04/2006 10:17

si cartoful afecteaza taisul cutitului
cutitele cele mai bune sint cu lama subtire dar solide
se ascute usor si taie bine
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 10/04/2006 11:22

Crema taiata se drege si pe abur, batuta enegic cu telul.Verificat de mine!

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 12/04/2006 04:01

otetul de vin (ala alb) curata bine obiectele de inox(chiuveta ,frigider)
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 12/04/2006 04:55

Si daca mai aveti obiecte vechi, gen piulite(mojar), rasnite de cafea manuale, abiecte de alpaca, se curata f. bine cu otet de vin +sare grunjoasa(mare)

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 13/04/2006 07:42

pt. a condimenta o salata e mai bine sa punem uleiul la sfarsit ,dupa ce am pus sarea,otetul,piperul ,asta din cauza ca uleiul formeaza o pelicula protectiva care nu va lasa aromele(sarea,piperul..) sa ajunga in contact cu ingredientele salatei
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 26/05/2006 10:50

maioneza iese mai tare si sansele sa se taie sint mai mici
daca se pune la inceput putin cartof fiert pasat impreuna
cu galbenusul fiert
daca aveti ghinionul sa se taie se drege cu zeama de lamiie,
apa minerala sau mustar
eu pun zeama de lamiie dupa ce incepe sa se leage(la inceput )
pentru ca o albeste,e mai usor de batut (e tare de la cartof )
si nu se mai taie
Zuli

inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 26/05/2006 10:52

cartofii prajiti sint mai moi si mai gustosi daca la
prajit se pun rondele de ceapa ,indiferent ca sint facuti
in tigaie sau friteuza
Zuli

inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 01/02/2008 01:06

am invatat si eu cum sa curat fundul de lemn: il frec cu jumate de lamaie ca sa iasa mirosurile si apoi cu sare pentru a-l dezinfecta.


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator