Ardei iuti la otet

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Ardei iuti la otet

Mesajde abetina » 08/10/2017 10:21

1 kg ardei iuti, bulgaresti, rosii
5 ardei grasi, mari si rosii
300 ml otet
300 ml apa
1/2 lg sare
1 radacina hrean
1 lingurita boabe mustar
1 lingurita boabe piper

Se taie ardeii iuti pe verticala, se scot semintele si cotoarele, apoi se taie felii pe orizontala. Se curata ardeii grasi de cotoare si seminte si sa taie cubulete.
Se pune apa, otetul, sarea, piperul, hreanul taiat bucati mici, boabele de mustar si se trag un clocot, apoi se opreste focul. Se trec ardeii prin lichid si se pun in borcane, se infileteaza capacele la borcane si se pun la cuptor pentru circa 20-25 minute, se opreste focul si se lasa in cuptor pana la racirea completa a borcanelor. Se pot consuma imediat ce se racesc.

Sa aveti pofta, dragilor!
Am folosit si ardei grasi, rosii pentru a mai taia din iuteala si a da mai mult gust si savoare in momentul consumarii.


Fişiere ataşate
dsc0002.jpg
dsc0002.jpg (1.31 MiB) Vizualizat de 240 ori
dsc0001.jpg
dsc0001.jpg (1.18 MiB) Vizualizat de 240 ori
dsc0006.jpg
dsc0006.jpg (1.23 MiB) Vizualizat de 240 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator