Aperitive cu bacon si hrean

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Aperitive cu bacon si hrean

Mesajde lucia_bp » 24/06/2014 05:11

Ingrediente

-50 g drojdie proaspata
-1 lingura zahar
-100 ml lapte, caldut
-150 g bacon / costita afumata, taiat cubulete mici
-ulei
-1 kg faina,cernuta
-250 g unt / margarina, moale
-1 ou
-2 cartofi mari, fierti si pisati
-2 linguri cu varf pasta de hrean ras ( la borcan)
-2 linguri sare
-160-180 g smantana, la temperatura camerei

-1 galbenus, pentru uns
-chimen pentru presarat ( optional)

Preparare

Amestecati drojdia cu zahar, diluati cu lapte caldut si amestecati pana ce zaharul este topit. Presarati deasupra 1 lingura de faina si lasati acoperit, la crescut, in loc cald.
Intre timp, prajiti bucatelele de bacon / / costita afumata in putin ulei.
Puneti intr-un vas mai mare restul ingredientelor ( mai putin smantana), adaugati drojdia activata, baconul prajit si amestecati.
Adaugati treptat smantana si framantati un aluat omogen care se desprinde de vas si mana.
Dati forma de bila si lasati cca 30 min la dospit, in vas acoperit.
Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat si intindeti o foaie dreptunghiulara groasa de 1 deget- cca 1,5 cm.
Impaturati-o in doua, apoi in patru si lasati aluatul inca o data la crescut pentru 25- 30 min, in vasul acoperit.
Intindeti din nou aluatul intr-o foaie de aproximativ 1,5- 2 cm grosime.
Crestati-l cu un cutit, tragand cu varful linii pe ambele directii, stantand astfel patratele mici, apoi decupati cu o forma rotunda sau patrata.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati-le foarte aproape unele langa altele, obligand aluatul sa creasca in sus si nu in lateral.

* Adunati aluatul ramas in urma decuparii, intindeti-l in foaie groasa de 1 deget, trasati linii cu cutitul si decupati din nou. Repetati pana folositi tot aluatul.

Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte si presarati cu chimen ( optional).
Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.
Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca.

Serviti caldute sau reci, simple sau alaturi de o cana cu ceai ori lapte.

Fiind picante, aceste aperitive se potrivesc de minune si alaturi de un pahar cu bere.
Fişiere ataşate
dsc_0401.jpg
dsc_0401.jpg (72.53 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0402.jpg
dsc_0402.jpg (74.1 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0403.jpg
dsc_0403.jpg (51.74 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0404.jpg
dsc_0404.jpg (113.09 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0405.jpg
dsc_0405.jpg (94.31 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0407.jpg
dsc_0407.jpg (75.02 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0409.jpg
dsc_0409.jpg (48.46 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0414.jpg
dsc_0414.jpg (78.55 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0415.jpg
dsc_0415.jpg (71 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0416.jpg
dsc_0416.jpg (98.81 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0417.jpg
dsc_0417.jpg (111.93 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0418.jpg
dsc_0418.jpg (88.48 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0419.jpg
dsc_0419.jpg (60.75 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0420.jpg
dsc_0420.jpg (88.38 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0421.jpg
dsc_0421.jpg (75.97 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0422.jpg
dsc_0422.jpg (75.03 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0423.jpg
dsc_0423.jpg (76.47 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0424.jpg
dsc_0424.jpg (98.15 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0425.jpg
dsc_0425.jpg (109.61 KiB) Vizualizat de 1860 ori
dsc_0426.jpg
dsc_0426.jpg (99.45 KiB) Vizualizat de 1860 ori
Ultima oară modificat 24/06/2014 06:53 de către lucia_bp, modificat 1 dată în total.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/06/2014 06:00

Vai de mine si de mine...ce e acolo la tine??/ dezmat nu alta....cat de bun poate sa fie...imi inchipui gustul ....ai folosit TOT ce imi place mie....oare aluatul se poate pastra la congelator si coce doat atunci cand va fi cazul??/
Ma gandeam sa fac o jumatate de portie si in cazul; in care vin musafiri duminica sa am la indemana ceva picant pentru o bere....ce zici, ai incercat ??
:hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/06/2014 06:05

Ce bune sunt astea cu bacon ... :buuun: :roll: sa tot rontai. :buuun: Imi place ca ai pus si hrean ...il ador...!!! :roll: =D>

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 24/06/2014 10:49

Felicitari! O prezentare foarte profi, arata minunat!
=D> =D> =D>

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 25/06/2014 09:56

Ce sa mai spun si eu?!!
Imi plaua in guraaaaa!!! :cry: :cry: :cry:
:hug:
MIKI

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 26/06/2014 09:06

pupi scrie:Vai de mine si de mine...ce e acolo la tine??/ dezmat nu alta....cat de bun poate sa fie...imi inchipui gustul ....ai folosit TOT ce imi place mie....oare aluatul se poate pastra la congelator si coce doat atunci cand va fi cazul??/
Ma gandeam sa fac o jumatate de portie si in cazul; in care vin musafiri duminica sa am la indemana ceva picant pentru o bere....ce zici, ai incercat ??
:hug: :hug: :pup: :pup:


Regret ca nu pot sa-ti dau un raspuns afirmativ :cry: ...Nu am pus la congelator aluat cu drojdie...nu stiu cum se comporta dupa decongelare...Eu il pregatesc imediat dupa dospire.

Ps. Poti pune mai multa pasta de hrean decat cea din reteta...am simtit ca se cere o cantitate mai mare pentru a fii si mai picante aperitivele.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/06/2014 06:40

nicoleta64 scrie:Ce bune sunt astea cu bacon ... :buuun: :roll: sa tot rontai. :buuun: Imi place ca ai pus si hrean ...il ador...!!! :roll: =D>


Chiar au fost minunate :buuun: ...daca puneam mai mult hrean erau mai pe gustul meu...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori